Belépés
Vasárnap kezdődik a Nemzeti Vágta idei versenysorozata
... előfutamot.
Minden helyszínről az első négy helyezett indulhat a budapesti döntőben, az elővágta rendezői pedig további két települést juttathatnak be.
A négy határon túli - vajdasági, felvidéki, muravidéki és székelyföldi - elővágta rendezői három-három települést küldhetnek a Hősök terére.
A Kishuszár Vágták előfutamairól az első és második helyezettek jutnak a ...
2020-08-12 07:06:01
Megalakult az új szerb parlament
... be képviselők. Az albán kisebbségnek 3, két bosnyák kisebbségi pártnak pedig 3, illetve 4 politikusa ülhetett be a parlamenti padsorokba hétfőn. A legnagyobb délvidéki magyar párt, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) az eddigi négy helyett kilenc képviselővel rendelkezik.
Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség frakcióvezetője kiemelte: a következő négy évben is a vajdas...
2020-08-03 12:02:23
Szijjártó: Pásztor István megérdemli a kinevezést!
... kapcsolatai a gyűlölködésből történelmi barátsággá alakultak át.
Soha nem voltak ilyen jók a kapcsolataink, mint most, és ennek nemcsak a két ország a haszonélvezője, hanem mindenekelőtt a vajdasági magyar közösség - emelte ki.
"A magunk részéről mindent megteszünk azért, hogy Szerbia minél előbb csatlakozhasson az Európai Unióhoz, támogatjuk magyarországi és vajdasági c...
2020-08-01 15:51:47
Megalakult a vajdasági tartományi parlament
...
A 120 képviselő közül százan szavaztak Pásztor István újraválasztására.
Június 21-én parlamenti, vajdasági tartományi és önkormányzati választást tartottak Szerbiában. Mindhárom szinten a Szerb Haladó Párt (SNS) szerezte meg a legtöbb szavazatot. A 120 tagú vajdasági tartományi képviselőházban így a SNS-nek 76 képviselője lett. A második helyen a Szerbiai Szocialista Pár...
2020-07-31 13:03:07
Egy magyar előadás látható a szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválon
... Magyarországról, Izraelből, Szlovákiából, Kínából, Németországból, Oroszországból, Ausztriából, Bulgáriából, Szlovéniából, Horvátországból, Iránból, Törökországból és Indiából érkeznek a vajdasági városba. A versenyprogramban ezúttal egyetlen magyar előadás szerepel.
A szegedi Kövér Béla Bábszínház művészeinek előadásában láthatja a közönség A Szemüveges Szirén című előadást....
2020-07-31 12:42:58
Szabadidősport-sorozat gyerekeknek az olimpia jegyében
... iskolái mellett a nyári táborokban is megmozgatja a gyerekeket, akik rajzaikkal és írásaikkal üzenhetnek a jövő évre halasztott játékokra készülő versenyzőknek az olimpiai naplóban.
Vajdasági helyszínekre is ellátogat a sportember, elsősorban a székesfehérvári önkormányzat támogatásával.
A futás mellett szerepel a programban élménybeszámoló, olimpiai kvíz, beszélgetés a...
2020-07-29 09:01:13
Orbán lista
... évre
82. népszavazások ellehetetlenítése
83. a közbeszerzések Fidesz-közeli nyertesei
84. harminc új adófajta, melyek ,,nem megszorítások"
85. 50 milliárd egy vajdasági magyar pártnak
86. a Várkert-bazár többszöri átadása
87. a Szépművészeti Múzeum mint kiválasztottak lagzihelye és képkölcsönzője - Orbán állítólagos főtanácsadójának...
2020-07-25 16:16:51
A turizmust tekinti a helyi gazdaság egyik húzóágazatának a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat
... fölött átvezető, 1,5 kilométeres szakaszának kialakítását, valamint a Csongrád és Szentes között a hídon a balesetveszély megszüntetését.
Kitért arra, hogy a megyei önkormányzat a Vajdasági Turisztikai Szervezettel indította el A Tisza-régió kulturális és természeti turizmusának integrált fejlesztése című közös projektet. A kezdeményezés célja a hasonló adottságokkal bíró két...
2020-07-16 15:43:09
Szerbiai választások - A VMSZ-nek várhatóan ismét lesznek államtitkárai a szerb kormányban
... Aleksandar Vucic államfő vezette Szerb Haladó Párt koalíciója, ezért szeretnék folytatni a közös munkát. Az együttes munkáról koalíciós szerződés is készül a következő néhány hétben.
A vajdasági tartományi képviselőházban - ahol az eddigi hat helyett tizenegy képviselője lesz a VMSZ-nek - a megállapodás értelmében továbbra is Pásztor István tölti be a házelnöki pozíciót, a t...
2020-07-15 13:16:24
Szerbiai választások - Megkezdődtek a kormányalakítási tárgyalások
... és a tervek szerint a bosnyák SDA Szandzsák nevű párt (3 mandátum) vezetőjével is konzultált volna, ám a pártelnök nem kívánt Aleksandar Vuciccsal beszélni.
Szerdán az államfő a Vajdasági Magyar Szövetség (9 mandátum), valamint a bosnyák Igazság és Megbékélés Pártjának (4 mandátum) vezetőivel ül tárgyalóasztalhoz, péntektől pedig a szerb pártokkal folytat megbeszélést. Pénte...
2020-07-14 15:12:20
1 2 3 .....................131 132 ...........197 198 ...........261 262 263 
Címkék: Nemzeti Vágta, Pásztor István, Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválon, Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat, Kishuszár Vágták, Vajdasági Magyar Szövetség, Pásztor Bálint, Európai Unióhoz, Szerb Haladó Párt, Szerbiai Szocialista Pár, Kövér Béla Bábszínház, Szemüveges Szirén, Szépművészeti Múzeum, Vajdasági Turisztikai Szervezettel, Aleksandar Vucic, Aleksandar Vuciccsal, Megbékélés Pártjának, vajdasági tartományi, magyar előadás, szabadkai Nemzetközi, olimpia jegyében, turizmust tekinti, helyi gazdaság, szerb kormányban, kormányalakítási tárgyalások, első négy, budapesti döntőben, elővágta rendezői, négy határon, albán kisebbségnek, parlamenti padsorokba, legnagyobb délvidéki, eddigi négy, következő négy, gyűlölködésből történelmi, vajdasági magyar, magunk részéről, legtöbb szavazatot, második helyen, vajdasági városba, versenyprogramban ezúttal, szegedi Kövér, nyári táborokban, jövő évre, olimpiai naplóban, székesfehérvári önkormányzat, futás mellett, programban élménybeszámoló,
© 2013 TVN.HU Kft.