Belépés
Száz lélegeztetőgépet
Száz lélegeztetőgépet adományozott a kormány a vajdasági magyaroknak
A kormány száz lélegeztetőgépet és ugyanennyi, a betegek őrzésére szolgáló monitort adományozott a Vajdasági Klinikai Központnak - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter pénteken.
Szijjártó Péter azt mondta:
,,a mi esetünkben az ország és a nemzet határai nem esnek egybe, és mi a...
2020-11-26 20:19:09
Megalakult az új szerb parlament
... be képviselők. Az albán kisebbségnek 3, két bosnyák kisebbségi pártnak pedig 3, illetve 4 politikusa ülhetett be a parlamenti padsorokba hétfőn. A legnagyobb délvidéki magyar párt, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) az eddigi négy helyett kilenc képviselővel rendelkezik.
Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség frakcióvezetője kiemelte: a következő négy évben is a vajdas...
2020-08-03 12:02:23
Szijjártó: Pásztor István megérdemli a kinevezést!
... kapcsolatai a gyűlölködésből történelmi barátsággá alakultak át.
Soha nem voltak ilyen jók a kapcsolataink, mint most, és ennek nemcsak a két ország a haszonélvezője, hanem mindenekelőtt a vajdasági magyar közösség - emelte ki.
"A magunk részéről mindent megteszünk azért, hogy Szerbia minél előbb csatlakozhasson az Európai Unióhoz, támogatjuk magyarországi és vajdasági c...
2020-08-01 15:51:47
Egy magyar előadás látható a szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválon
... Magyarországról, Izraelből, Szlovákiából, Kínából, Németországból, Oroszországból, Ausztriából, Bulgáriából, Szlovéniából, Horvátországból, Iránból, Törökországból és Indiából érkeznek a vajdasági városba. A versenyprogramban ezúttal egyetlen magyar előadás szerepel.
A szegedi Kövér Béla Bábszínház művészeinek előadásában láthatja a közönség A Szemüveges Szirén című előadást....
2020-07-31 12:42:58
Szabadidősport-sorozat gyerekeknek az olimpia jegyében
... iskolái mellett a nyári táborokban is megmozgatja a gyerekeket, akik rajzaikkal és írásaikkal üzenhetnek a jövő évre halasztott játékokra készülő versenyzőknek az olimpiai naplóban.
Vajdasági helyszínekre is ellátogat a sportember, elsősorban a székesfehérvári önkormányzat támogatásával.
A futás mellett szerepel a programban élménybeszámoló, olimpiai kvíz, beszélgetés a...
2020-07-29 09:01:13
Orbán lista
... évre
82. népszavazások ellehetetlenítése
83. a közbeszerzések Fidesz-közeli nyertesei
84. harminc új adófajta, melyek ,,nem megszorítások"
85. 50 milliárd egy vajdasági magyar pártnak
86. a Várkert-bazár többszöri átadása
87. a Szépművészeti Múzeum mint kiválasztottak lagzihelye és képkölcsönzője - Orbán állítólagos főtanácsadójának...
2020-07-25 16:16:51
A turizmust tekinti a helyi gazdaság egyik húzóágazatának a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat
... fölött átvezető, 1,5 kilométeres szakaszának kialakítását, valamint a Csongrád és Szentes között a hídon a balesetveszély megszüntetését.
Kitért arra, hogy a megyei önkormányzat a Vajdasági Turisztikai Szervezettel indította el A Tisza-régió kulturális és természeti turizmusának integrált fejlesztése című közös projektet. A kezdeményezés célja a hasonló adottságokkal bíró két...
2020-07-16 15:43:09
Szerbiai választások - A VMSZ-nek várhatóan ismét lesznek államtitkárai a szerb kormányban
... Aleksandar Vucic államfő vezette Szerb Haladó Párt koalíciója, ezért szeretnék folytatni a közös munkát. Az együttes munkáról koalíciós szerződés is készül a következő néhány hétben.
A vajdasági tartományi képviselőházban - ahol az eddigi hat helyett tizenegy képviselője lesz a VMSZ-nek - a megállapodás értelmében továbbra is Pásztor István tölti be a házelnöki pozíciót, a t...
2020-07-15 13:16:24
Szerbiai választások - Megkezdődtek a kormányalakítási tárgyalások
... és a tervek szerint a bosnyák SDA Szandzsák nevű párt (3 mandátum) vezetőjével is konzultált volna, ám a pártelnök nem kívánt Aleksandar Vuciccsal beszélni.
Szerdán az államfő a Vajdasági Magyar Szövetség (9 mandátum), valamint a bosnyák Igazság és Megbékélés Pártjának (4 mandátum) vezetőivel ül tárgyalóasztalhoz, péntektől pedig a szerb pártokkal folytat megbeszélést. Pénte...
2020-07-14 15:12:20
Soltész: nagy felelősségünk az élet minden területén a szerb-magyar barátság elmélyítése
... nemcsak most, hanem évszázadok múlva is jó barátságban, közösen kell együtt élnie. Ennek pici szelete a sportbarátság, amihez az edzőtábor is hozzájárul - fűzte hozzá.
Kikics Andrea, a Vajdasági Vitorlás Szövetség elnöke, a Palicsi Vitorlás Klub tagja közölte, hogy tizennyolc gyereket hoztak Szerbiából, közülük öten belgrádiak, a többiek a palicsi klub igazolt versenyzői....
2020-07-08 18:02:23
1 2 3 .................110 111 .........166 167 .........220 221 222 
Címkék: Pásztor István, Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválon, Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat, Vajdasági Klinikai Központnak, Szijjártó Péter, Vajdasági Magyar Szövetség, Pásztor Bálint, Európai Unióhoz, Kövér Béla Bábszínház, Szemüveges Szirén, Szépművészeti Múzeum, Vajdasági Turisztikai Szervezettel, Aleksandar Vucic, Szerb Haladó Párt, Aleksandar Vuciccsal, Megbékélés Pártjának, Kikics Andrea, Vajdasági Vitorlás Szövetség, Palicsi Vitorlás Klub, magyar előadás, szabadkai Nemzetközi, olimpia jegyében, turizmust tekinti, helyi gazdaság, szerb kormányban, kormányalakítási tárgyalások, élet minden, szerb-magyar barátság, vajdasági magyaroknak, kormány száz, betegek őrzésére, nemzet határai, albán kisebbségnek, parlamenti padsorokba, legnagyobb délvidéki, eddigi négy, következő négy, gyűlölködésből történelmi, vajdasági magyar, magunk részéről, vajdasági városba, versenyprogramban ezúttal, szegedi Kövér, nyári táborokban, jövő évre, olimpiai naplóban, székesfehérvári önkormányzat,
© 2013 TVN.HU Kft.