Belépés
Tárkonyos csirkeragu leves
... sárgarépa,
2 - 3 db. burgonya,
100 g zöldbab (konzerv),
150 g zöldborsó (konzerv),
tárkony,
bors,
só,
fél citrom leve,
200 ml főzőtejszín.
VAJGALUSKA:
50 g olvasztott vaj,
5 evőkanál liszt,
1 tojás,
só.



...
2022-03-12 12:41:27
ZÖLDBORSÓLEVES -variációk
ZÖLDBORSÓS RAGULEVES

Hozzávalók:
1 kanál baromfizsír, 1 csomag csirkeaprólék, 2 sárgarépa, 30 dkg zöldborsó, 1 kis fej karalábé, 1 csokor petrezselyem, levestészta, só, bors, szerecsendió

A csirkeaprólékot annyi vízzel, hogy ellepje, feltesszük főni. A zsiradékot lábasba tesszük, megfuttatjuk rajta a sárgarépát, majd hozzátesszük a borsót és a karalábét....
2017-07-03 17:45:51
Gombaleves vajgaluskával
... szaggató segítségével a levesbe szaggatom, 1-2 perc alatt készre főzöm, közben megszórom aprított petrezselye...
2016-01-07 22:22:29
Tejes zöldborsóleves
... szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
2 szem krumpli
1 evőkanál őrölt pirospaprika
2 evőkanál liszt
kevés zsiradék
apró csipetke vagy vajgaluska

Elkészítés: A zöldségeket apróra vágva a borsóval együtt ételízesítős vízben megfőzzük.

A zsiradékból és a lisztből rántást készítünk. A tűzről levéve hozzáadjuk a ...
2015-11-24 21:12:22
Tárkonyos-gombás sertésraguleves
Tárkonyos-gombás sertésraguleves

Hozzávalók:

kb. 2-2,5 literhez:
45 dkg sertéslapocka kisebb kockákra vágva
30 dkg gomba szeletelve
30 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller és karalábé) felaprítva
1 evőkanál zsír vagy 4-5 evőkanál olaj
1 vöröshagyma finomra vágva
2-3 gerezd fokhagyma ...
2015-10-16 19:05:17
Cukorborsóleves vajgaluskával
... kiskanállal beleszaggatom a tésztát. Hagyom felforrni, az újraforrástól számítva 4-5 percig főzöm.



Megjegyzés:

Víz helyett hús alaplével is felönthetjük, ha van otthon, úgy ízletesebb lesz. Én most, amikor készítettem, lefilézett csirkemellcso...
2015-06-09 19:20:36
Egyszerű sütőtökleves
Egyszerű sütőtökleves

Hozzávalók:

1 közepes sütőtök
2 dl főzőtejszín
1 póréhagyma
1-2 közepes sárgarépa

bors

Elkészítés:

A sütőtököt, a répát és egy kb. 10-15 cm-es póréhagymadarabot összekockázunk, és feltesszük főni enyhén sós vízben (nem kell sok víz, csak éppen hogy ellepje!). Ha ...
2014-09-25 23:41:42
Citromos-tárkonyos raguleves
Citromos-tárkonyos raguleves

Hozzávalók:

50 dkg hús (sertéscomb, pulykamell vagy csirkemell)
zöldségek (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, karfiol vagy brokkoli, ezek később kerülnek a levesbe)
3 evőkanál olaj

citromlé
tárkony
citromhéj
tejföl vagy tejszín

Elkészítés:

A...
2014-07-19 22:21:32
x
...





Gombás Imréné Klári [Klári n...


TÖLTÖTT TÖK 1.
A megmosott tököt hámozd meg, hosszában vágd ketté, a magjait (a szivacsos állománnyal együtt) kapard ki, s a fél tököket kívül belül sózd meg. A zsemlét 1-2 percre áztasd be a tejbe, majd csavard ki, s dolgozd össze a darált hússal, a tojással, az apróra vágott petrezsely...
2014-06-01 15:09:52
Cukorborsóleves vajgaluskával
... kiskanállal beleszaggatom a tésztát. Hagyom felforrni, az újraforrástól számítva 4-5 percig főzöm.



Megjegyzés:

Víz helyett hús alaplével is felönthetjük, ha van otthon, úgy ízletesebb lesz. Én most, amikor készítettem, lefilézett csirkemellcso...
2014-05-26 00:05:05
1 2 3 
Címkék: ZÖLDBORSÓS RAGULEVES, Gombás Imréné Klári, TÖLTÖTT TÖK, csirkeaprólékot annyi, zsiradékot lábasba, levesbe szaggatom, zöldségeket apróra, borsóval együtt, lisztből rántást, tűzről levéve, újraforrástól számítva, megmosott tököt, szivacsos állománnyal, darált hússal, apróra vágott, cukorborsoleves, sertésraguleves, cukorborsóleves, csirkeaprólékot, zöldborsóleves, receptgaleriak, összekockázunk, csirkeaprólék, beleszaggatom, vajgaluskaval, vajgaluskával, újraforrástól, sertéslapocka, csirkemellcso, pirospaprika, ételízesítős, sütőtökleves, segítségével, megfuttatjuk, petrezselyem, hozzátesszük, felönthetjük, leveszöldség, szerecsendió, levestészta, állománnyal, baromfizsír, vöröshagyma, készítettem, petrezselye, főzőtejszín, zsiradékból, zöldségeket, kiskanállal, mindmegette, feltesszük, elkészítés, lefilézett, zsiradékot, hozzávalók, olvasztott, vajgaluska, pulykamell, csirkemell, gombaleves, lapokkepek, sertéscomb, szeletelve, ízletesebb, csirkeragu, sárgarépát, felaprítva, zöldborsós, póréhagyma, megjegyzés, petrezsely,
© 2013 TVN.HU Kft.