Belépés
Zöldborsóleves tavasziasan
... fagyasztott is jó)
2 szál sárgarépa
pici zsiradék
petrezselyem

cukor
1 paradicsom
1 TV paprika ízesítőnek
A vajgaluskához:
1 tojás
kevés liszt
1 kávéskanál vaj

kevés apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:

A sárgarépát vékony karikákra vág...
2014-04-23 21:42:46
Tallóztam.
... zöldborsó
2 dl tej
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
2 szem krumpli
1 kanál őrölt pirospaprika
2 kanál liszt
kevés zsiradék
apró csipetke vagy vajgaluska

Elkészítés:

A zöldségeket apróra vágva a borsóval együtt ételízesítős vízben megfőzzük.

A zsiradékból és a lisztből rántást készítünk. A tűzről levéve hozzá...
2014-02-12 19:30:31
Tejes zöldborsóleves
... 2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
2 szem krumpli
1 evőkanál őrölt pirospaprika
2 evőkanál liszt
kevés zsiradék
apró csipetke vagy vajgaluska

Elkészítés:

A zöldségeket apróra vágva a borsóval együtt ételízesítős vízben megfőzzük.

A zsiradékból és a lisztből rántást készítünk. A tűzről levéve hozz...
2014-02-11 11:25:17
x
... /gabor/ [g... 2009. január 7. 17:22
Válaszolj!






Wágner Éva [Éva]


Közben beestek a gyerekek, úgy hogy egy kis vajgaluskás paradicsomlevest is összedobtam.Igen a kacsazsir se lett volna rossz,de jó kis füstölt szalonna se,de egyik se volt itthon éppen.
#1602
2009. január 7. 19:12
Válaszolj!...
2014-02-08 19:53:08
Gombaleves vajgaluskával
Gombaleves vajgaluskával

Hozzávalók:

kb. 1,8-2 literhez:
50-55 dkg gomba vegyesen (róka, barna csiperke, laska) kis darabokra szeletelve
2 közepes vöröshagyma finomra vágva
2 gerezd fokhagyma összezúzva
kb. 4 evőkanál olaj
1 szál sárgarépa felaprítva
1 szál fehérrépa felaprítva
kb. 1 teáskan...
2014-01-16 21:48:46
Húsgombóc leves
... delikát)
2 szál fehérrépa
2 szál sárgarépa
1/2 db zellergumó
1/2 db karalábé
1 tojással, 3 dkg vajjal, 1,5 dl vízzel, megfelelő mennyiségű liszttel készített vajgaluska
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld

A darált húst összeállítjuk a rizzsel, hagymával, fokhagymával, őrölt borssal, tojásokkal, sóval és dió nagyságú gombócokká formálju...
2014-01-05 11:27:02
Tavaszi spárgaleves
... karalábé
kb. 40 dkg pulykamell
petrezselyem
kb. 8 dkg vaj, vagy Rama
gyömbér
szerecsendió
őrölt bors
egész bors
ételízesítő
2-3 leveskocka
A vajgaluskához:
1 tojás

liszt
mogyorónyi vaj, vagy Rama

Elkészítés:

1.) A vajat felolvasztjuk egy lábasban. Rátesszük a megmosott, kockákra vágott p...
2013-05-27 11:26:46
Vajgaluska
Hozzávalók:

1 tojás

5 dkg vaj

5 dkg liszt



Egy egész tojást, 5 deka vajat, egy kis sót és 5 dkg lisztet összekeverjük és egy negyedóráig pihenni hagyjuk. Majd forró levesbe mártott kiskanállal kiszaggatjuk és a szaggatástól számítva 5 percig főzzük. ...
2011-07-13 17:43:04
Csütörtök - menü ajánlat
Csütörtök - menü ajánlat:


Előétel: Cukorborsóleves vajgaluskával
Főétel: Szalonnás-sajtos töltött gomba sült burgonyával
Desszert: Mákos kiflik
Vegetáriánus ajánlat: Tócsni sajttal és zöldségekkel


Cukorborsóleves vajgaluskával:

Hozzávalók:
30 dkg kifejtett cukorborsó
3-4 szál petrezselyemzöld
1 evőkanál o...
2011-06-08 19:35:46
Zöldborsó leves vajgaluskával
Zöldborsó leves vajgaluskával

Hozzávalók 4 személyre:

- fél kg bármilyen leveshús
- 25 dkg vegyes leveszöldség
- 25 dkg fejtett zöldborsó (lehet mirelit is)
- 3 dkg vaj
- 1 tojás
- liszt
- petrezselyemzöld
- só, bors

Elkészítés:

Ezt az ételt azért jelölöm a maradék ételek között is, mert bármilyen bármi...
2011-05-21 07:45:05
1 2 3 
Címkék: Wágner Éva, sárgarépát vékony, zöldségeket apróra, borsóval együtt, lisztből rántást, tűzről levéve, darált húst, vajat felolvasztjuk, egész tojást, negyedóráig pihenni, szaggatástól számítva, ételt azért, maradék ételek, petrezselyemzöld, paradicsomlevest, cukorborsóleves, zöldborsóleves, összekeverjük, összeállítjuk, vajgaluskához, vajgaluskával, felolvasztjuk, szerecsendió, ételízesítős, zöldségekkel, pirospaprika, petrezselyem, fokhagymával, leveszöldség, vegetáriánus, szaggatástól, kiszaggatjuk, zöldségeket, vöröshagyma, kiskanállal, zsiradékból, ételízesítő, tavasziasan, spárgaleves, fagyasztott, burgonyával, összedobtam, negyedóráig, vajgaluskás, vajgaluska, hozzávalók, gombaleves, mogyorónyi, elkészítés, cukorborsó, ízesítőnek, mennyiségű, kávéskanál, paradicsom, pulykamell, gombócokká, tojásokkal, zellergumó, összezúzva, felaprítva, szeletelve, sárgarépát, leveskocka, készítünk, kifejtett, megfőzzük, fehérrépa, megfelelő, sárgarépa, készített, hagymával,
© 2013 TVN.HU Kft.