Belépés
A legrosszabb ember
...,,A rossz emberek közül a vallásosak a legrosszabbak. A leggonoszabb a teremtett lények közül az, aki eredetileg Isten közvetlen közelében állt."

-C. S. Lewis-...
2018-12-12 18:25:01
Kínálkozik egy ünnep
... adni örömtelibb, mint elvenni; a szeretethez kevesebb energia kell, mint a gyűlölethez. Aki ad, magát is jobbnak gondolja, részese lehet így az ünnep kegyeletének, még akkor is, ha nem vallásos.

Kontra FerencSzép Tündérország tám...
2018-12-08 08:02:45
Advent
... jelképezi. A négy gyertya a világosságot jelképezi, amely Jézus születése révén szétárad a Földön, egyben a hitet, a reményt, a szeretetet és az örömöt szimbolizálják.
Ilyenkor még nem vallásos családok otthonában is megtalálható az örökzöldből készített, négy gyertyával díszített adventi koszorú.
A koszorú eredete
Az adventi koszorúkat már a 19. században is készí...
2018-12-01 10:47:57
Sziénai Szent Katalin egyház tanító
... belépett Szent Domonkos harmadik rendjébe. Az Isten és a felebarát iránti szeretettől égve, a városok közötti békét és egyetértést megerősítette, a pápa jogait és szabadságát védelmezte, és a vallásos élet megújulását mozdította elő. Bölcs tanítással és lelkiséggel teli műveit tollba mondta. Meghalt 1380. április 29-én, Rómában. VI. Pál pápa 1970. október 4-én egyház tanítói címme...
2018-11-25 12:25:29
Az ördög módszere
...,,Ha visszatekintünk Isten egyháza történetének eltelt századaiba, azt látjuk, hogy az ördög megszokott módszere, hogy túlhajtson egy vallásos ébredést. Ha azt látja, hogy nem tudja tovább csendben tartani az embereket, túlzásokba és szertelenségekbe hajtja őket. Pórázon tartja őket, amíg csak tudja, ha viszont erre többé már nem képes, hátulról űzi őket, hogy ha lehetséges el...
2018-11-24 21:41:15
Christus vincit - Krisztus győz, Krisztus uralkodik, ....
... szenvedés legyőzhetetlennek látszik.
Ünnepélyes alkalmakkor, a szentmisén általában a Credo után, az egyetemes könyörgés helyén éneklik együtt a szólista és hívek, illetve éneklik bármely vallásos összejövetel kezdetén, vagy végén.
Feliratként nagyon sok helyen felbukkan. Szerepel például a római Szent Péter-bazilika előtti téren álló obeliszken.
Egyike a katolikus...
2018-11-23 21:19:23
Egy interjú Istennel - Vallásos film
Isten sokszor az embereken keresztül cselekszik, mutatja meg magát.
Egy interjú Istennel - film ismertetése

Fehér Ibolya videója
Az ember törekvése - Isten akarata.

Egy kisfiú találkozása "Istennel" - aki egy hajléktalan nő volt.
Anyu...
2018-11-23 13:27:46
Beszéljünk egymással Isten dolgairól
...,,Valami csodálatosan szép dolog történik akkor, amikor sok ember nagy vallásos érzelemtől áthatva az isteni csodákról beszélget egymással, ugyanazon társaságban az egymás mellett ülők egymásra figyelve, feltéve, ha nem egymás hangját elnyomva beszélnek, úgy, hogy végül senki se hallja a másikat. Sokkal erőteljesebbnek és hathatósabbnak mutatkozik az, hogyha a szívek készek eg...
2018-11-16 18:28:22
Isten útjai
...,,A nemtörődöm vallásos emberek nem hisznek a prófétáknak. Ők mindig kijelentik: Isten nem teheti ezt! De én emlékeztetlek benneteket az igazságra: Isten megteheti ezt, és azt is, amit el sem mertek gondolni."

-Dr. Martyn Lloyd-Jones-...
2018-11-06 11:41:51
Halottak napja 11.02
... akik elestek a harcban, egykor feltámadnak, fölöslegesnek és hiábavalónak tartotta volna, hogy a halottakért imádkozzék. Ő azonban fontolóra vette, milyen nagy jutalom vár azokra, akik vallásos lelkülettel pihentek el a halálban.
Szent és üdvös dolog tehát imádkozni a halottakért, hogy feloldozást nyerjenek bűneiktől.
Ez az Isten igéje. Iz 25,6a.7-9 vagy 2Mak 12,43-46...
2018-11-01 12:05:15
1 2 3 ...............................188 ...............282 ................375 376 
Címkék: Sziénai Szent Katalin, Kontra Ferenc, Szép Tündérország, Szent Domonkos, Szent Péter-bazilika, Fehér Ibolya, Martyn Lloyd-Jones-, legrosszabb ember, ördög módszere, interjú Istennel, rossz emberek, teremtett lények, szeretethez kevesebb, ünnep kegyeletének, négy gyertya, világosságot jelképezi, örömöt szimbolizálják, örökzöldből készített, koszorú eredete, adventi koszorúkat, felebarát iránti, városok közötti, pápa jogait, vallásos élet, ördög megszokott, vallásos ébredést, szentmisén általában, egyetemes könyörgés, római Szent, embereken keresztül, ember törekvése, kisfiú találkozása, isteni csodákról, egymás mellett, szívek készek, nemtörődöm vallásos, halottakért imádkozzék, szertelenségekbe, visszatekintünk, erőteljesebbnek, szimbolizálják, hathatósabbnak, fölöslegesnek, megerősítette, emlékeztetlek, legrosszabbak, összejövetel, kegyeletének, világosságot, csodálatosan, hiábavalónak, leggonoszabb, tündérország, megtalálható, történetének, szeretethez, szeretettől, halottakért, egyetértést, feloldozást,
© 2013 TVN.HU Kft.