|
|
|
Francia krémes lepény
A krémlap hozzávalói: 1 doboz Arvit mélyhűtött vajastészta
A szobahőmérsékletű vajastésztát kétfelé osztjuk, majd kb. 4-5 mm vastagságura nyújtjuk, és margarinnal átkent sütőlemezekre rakjuk. Megszurkáljuk és kb. 230 fokos sütőben megsütjük. Célszerű a felső krémlapot mindig előre felvágni, és a végén úgy rácsúsztatni a krém tetejére.
A va... |
2010-09-24 06:23:44 |
|
|
|
|
|
|
Vaníliakrém a diabetikus piskótához
Hozzávalók: 1 zacskó vaníliás pudingpor, 10 dkg margarin, 2,5 dl tej, 1 evőkanál glukonon, 3 teáskanál folyékony édesítőszer.
A pudingport tűzálló edénybe szórjuk a glukononnal és az édesítőszerrel együtt, majd ráöntünk fél dl tejet. Simára keverjük. Egy másik edényben a megmaradt tejet felforraljuk, és a pudingra öntve, kevergetve, ... |
|
2010-09-24 06:03:58 |
|
|
|
|
|
|
Vaníliakrém
Két egész tojást habosra keverünk 10 dkg cukorral, 1 evőkanál finomliszttel, felöntjük 1 dl tejjel, teszünk bele 1 rúd vaníliát, és kis lángon - vagy gőzön - állandóan keverve sűrűre főzzük. A tűzről levéve tovább keverjük, és ha már csak langyos, kikeverjük 10 dkg puha vajjal. ... |
2010-09-24 06:03:37 |
|
|
|
|
|
|
Piskótatorta diótöltelékkel
A tésztához: 2 tojás, 6 ek víz, 15 dkg cukor, 1 cs. Dr.Oetker vaníliás cukor, 17 dkg búzaliszt, 1 cs. Dr.Oetker vaníliakrém-por, 2 teáskanál Dr.Oetker sütőpor.
Díszítéshez: 3 dkg darált dió, 2 dkg cukor.
A töltelékhez: 2-3 ek. cukor, 7 dkg dióbél, 5 dkg zsemlemorzsa, 1-2 ek rum, kb. 1.25 dl tej.
Vaníliakrém: 1/2 cs. Dr.Oetker vaníl... |
|
2010-09-24 05:02:29 |
|
|
|
|
|
|
Piskótatekercs 4.
A tésztához: 2 tojás, 3 ek. víz, 10 dkg cukor, 1 cs. Dr.Oetker vaníliás cukor, 6 dkg liszt, 1 cs. Dr. Oetker vaníliakrém-por, 1 sima teáskanál Dr.Oetker sütőpor.
Töltelék: gyümölcsíz.
Behintésre: kevés porcukor.
Készítése: A tojások sárgáit habverővel, a vízzel, sűrű krémmé verjük, azután kanalanként a vaníliás cukorral kevert cukor 2/3 rész... |
|
2010-09-24 05:00:45 |
|
|
|
|
|
|
Diószelet
Hozzávalók: 3 tojás, 4 ek víz, 15 dkg cukor, 1 cs. Dr.Oetker vaníliás cukor, 17 dkg liszt, 1/2 cs. Dr.Oetker sütőpor, 12 darált dió.
Töltelék: 0.5 l tej, 5 dkg cukor, 1 cs. Dr.Oetker vaníliakrém-por, 3 dkg vaj, 5 dkg darált dió, 1 ek. rum.
Bekenésre: 1 ek. gyümölcsíz.
Máz: 15 dkg porcukor, 2-3 ek forró víz, néhány dió a díszítéshez.
Készítése: ... |
2010-09-23 05:27:29 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók (egy 24-26 cm átmérőjű tortaformához):
A vaníliás tésztához: 6 tojás, 6 púpos evőkanál rétesliszt, 5 evőkanál kristálycukor, 1 evőkanál (1 csomag) vaníliás cukor.
A kakaós tésztához: 4 tojás, 4 evőkanál rétesliszt, 4 evőkanál kristálycukor, fél evőkanál cukrozatlan kakaópor.
A vaníliakrémhez: 1 csomag főzős vaníliás pudingpor, 4 dl ... |
2010-09-22 23:17:07 |
|
|
|
|
|
|
Csokoládés vaníliakrém pohárban.
6 adag
1 adag súlya: 15 dkg
Energiatartalom: 1613 kJ /386 kcal
Szénhidrát: 23.18 g, ebből glukonon: 9.48 g.
Hozzávalók:
3 dl tej,
1/3 vaníliarúd,
5 tojássárgája,
5 dkg liszt,
6 dkg glukonon,
5 dkg kakaó,
4 dl tejszín.
A tojássárgákat a liszttel, a glukononna... |
2010-09-12 14:21:55 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 7 dkg margarin, 1 tojás, 1 mokkáskanál szalagáré, 2 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, kevés tej.
A lisztet a szalagáréval, a cukorral, a vaníliás cukorral összekeverjük, majd eldolgozzuk benne a lisztet. Hozzáadjuk a tojást és kevés tejjel rugalmas tésztává gyúrjuk. Három lapba kisütjük, szép világosra.
Krém: vaníliás puding... |
2010-09-09 20:46:12 |
|
|
|
|
|
|
RÉSZEGES VANILIAKRÉM BANÁNNAL ÉS TEJSZINHABBAL
Hozzávalók:
80 g cukor, 40 g liszt, 1 csipet só, 3 tojássárgája, 5 dl tej, 1 rúd vanilia, 30 g vaj, 1 kupica rum, 3 dl tejszin, 3 érett banán, 20 g csokireszelék
Elkészités:
A cukrot, a lisztet, a süt, a tojássárgáját összekeverjül. A tejet a vaniliavelővel és a vajjal lassú tűzön felforralju... |
2010-09-04 05:26:02 |
|
|
|
|