Belépés
Francia krémes lepény
Francia krémes lepény
A krémlap hozzávalói: 1 doboz Arvit mélyhűtött vajastészta
A szobahőmérsékletű vajastésztát kétfelé osztjuk, majd kb. 4-5 mm vastagságura nyújtjuk, és margarinnal átkent sütőlemezekre rakjuk. Megszurkáljuk és kb. 230 fokos sütőben megsütjük. Célszerű a felső krémlapot mindig előre felvágni, és a végén úgy rácsúsztatni a krém tetejére.
A va...
2010-09-24 06:23:44
Vaníliakrém a diabetikus piskó
Vaníliakrém a diabetikus piskótához
Hozzávalók: 1 zacskó vaníliás pudingpor, 10 dkg margarin, 2,5 dl tej, 1 evőkanál glukonon, 3 teáskanál folyékony édesítőszer.
A pudingport tűzálló edénybe szórjuk a glukononnal és az édesítőszerrel együtt, majd ráöntünk fél dl tejet. Simára keverjük. Egy másik edényben a megmaradt tejet felforraljuk, és a pudingra öntve, kevergetve, ...
2010-09-24 06:03:58
Vaníliakrém
Vaníliakrém
Két egész tojást habosra keverünk 10 dkg cukorral, 1 evőkanál finomliszttel, felöntjük 1 dl tejjel, teszünk bele 1 rúd vaníliát, és kis lángon - vagy gőzön - állandóan keverve sűrűre főzzük. A tűzről levéve tovább keverjük, és ha már csak langyos, kikeverjük 10 dkg puha vajjal. ...
2010-09-24 06:03:37
Piskótatorta diótöltelékkel
Piskótatorta diótöltelékkel
A tésztához: 2 tojás, 6 ek víz, 15 dkg cukor, 1 cs. Dr.Oetker vaníliás cukor, 17 dkg búzaliszt, 1 cs. Dr.Oetker vaníliakrém-por, 2 teáskanál Dr.Oetker sütőpor.
Díszítéshez: 3 dkg darált dió, 2 dkg cukor.
A töltelékhez: 2-3 ek. cukor, 7 dkg dióbél, 5 dkg zsemlemorzsa, 1-2 ek rum, kb. 1.25 dl tej.
Vaníliakrém: 1/2 cs. Dr.Oetker vaníl...
2010-09-24 05:02:29
Piskótatekercs 4.
Piskótatekercs 4.
A tésztához: 2 tojás, 3 ek. víz, 10 dkg cukor, 1 cs. Dr.Oetker vaníliás cukor, 6 dkg liszt, 1 cs. Dr. Oetker vaníliakrém-por, 1 sima teáskanál Dr.Oetker sütőpor.
Töltelék: gyümölcsíz.
Behintésre: kevés porcukor.
Készítése: A tojások sárgáit habverővel, a vízzel, sűrű krémmé verjük, azután kanalanként a vaníliás cukorral kevert cukor 2/3 rész...
2010-09-24 05:00:45
Diószelet
Diószelet
Hozzávalók: 3 tojás, 4 ek víz, 15 dkg cukor, 1 cs. Dr.Oetker vaníliás cukor, 17 dkg liszt, 1/2 cs. Dr.Oetker sütőpor, 12 darált dió.
Töltelék: 0.5 l tej, 5 dkg cukor, 1 cs. Dr.Oetker vaníliakrém-por, 3 dkg vaj, 5 dkg darált dió, 1 ek. rum.
Bekenésre: 1 ek. gyümölcsíz.
Máz: 15 dkg porcukor, 2-3 ek forró víz, néhány dió a díszítéshez.
Készítése: ...
2010-09-23 05:27:29
Morgan kapitány tortája
...

Hozzávalók (egy 24-26 cm átmérőjű tortaformához):

A vaníliás tésztához: 6 tojás, 6 púpos evőkanál rétesliszt, 5 evőkanál kristálycukor, 1 evőkanál (1 csomag) vaníliás cukor.
A kakaós tésztához: 4 tojás, 4 evőkanál rétesliszt, 4 evőkanál kristálycukor, fél evőkanál cukrozatlan kakaópor.

A vaníliakrémhez: 1 csomag főzős vaníliás pudingpor, 4 dl ...
2010-09-22 23:17:07
Csokoládés vaníliakrém pohárba
Csokoládés vaníliakrém pohárban.

6 adag
1 adag súlya: 15 dkg
Energiatartalom: 1613 kJ /386 kcal
Szénhidrát: 23.18 g, ebből glukonon: 9.48 g.

Hozzávalók:
3 dl tej,
1/3 vaníliarúd,
5 tojássárgája,
5 dkg liszt,
6 dkg glukonon,
5 dkg kakaó,
4 dl tejszín.

A tojássárgákat a liszttel, a glukononna...
2010-09-12 14:21:55
Repülős krémes
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 7 dkg margarin, 1 tojás, 1 mokkáskanál szalagáré, 2 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, kevés tej.

A lisztet a szalagáréval, a cukorral, a vaníliás cukorral összekeverjük, majd eldolgozzuk benne a lisztet. Hozzáadjuk a tojást és kevés tejjel rugalmas tésztává gyúrjuk. Három lapba kisütjük, szép világosra.

Krém: vaníliás puding...
2010-09-09 20:46:12
Édességek
RÉSZEGES VANILIAKRÉM BANÁNNAL ÉS TEJSZINHABBAL

Hozzávalók:

80 g cukor, 40 g liszt, 1 csipet só, 3 tojássárgája, 5 dl tej, 1 rúd vanilia, 30 g vaj, 1 kupica rum, 3 dl tejszin, 3 érett banán, 20 g csokireszelék

Elkészités:

A cukrot, a lisztet, a süt, a tojássárgáját összekeverjül. A tejet a vaniliavelővel és a vajjal lassú tűzön felforralju...
2010-09-04 05:26:02
1 2 3 ...11 12 ..17 18 19 20 22 23 24 
Címkék: RÉSZEGES VANILIAKRÉM BANÁNNAL ÉS TEJSZINHABBAL, diabetikus piskó, krémlap hozzávalói, szobahőmérsékletű vajastésztát, felső krémlapot, krém tetejére, diabetikus piskótához, pudingport tűzálló, édesítőszerrel együtt, másik edényben, megmaradt tejet, pudingra öntve, tűzről levéve, tojások sárgáit, vaníliás cukorral, vaníliás tésztához, kakaós tésztához, tojássárgáját összekeverjül, vajjal lassú, energiatartalom, diótöltelékkel, vaniliavelővel, édesítőszerrel, piskótatekercs, vaníliakrémhez, sütőlemezekre, tojássárgáját, összekeverjül, kristálycukor, megszurkáljuk, csokireszelék, finomliszttel, összekeverjük, tojássárgákat, tejszinhabbal, tortaformához, piskótatorta, vastagságura, felforraljuk, tojássárgája, rácsúsztatni, vajastésztát, zsemlemorzsa, szalagáréval, töltelékhez, vaníliakrém, díszítéshez, vaniliakrém, glukononnal, kanalanként, vajastészta, cukrozatlan, mokkáskanál, felforralju, eldolgozzuk, margarinnal, édesítőszer, hozzávalók, diabetikus, vaníliarúd, piskótához, rétesliszt, kevergetve, gyümölcsíz,
© 2013 TVN.HU Kft.