|
|
|
... egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és egy éles késsel a sarkokat kb. 1 cm hosszan bevágjuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A porcukorban elvegyítjük a vanillincukrot, és keverés közben a habhoz adagoljuk, amíg a vágási felület látható marad. Végül a kókuszreszeléket keverjük rövid ideig a masszába. Két teáskanál segítségével mogyorónyi adagokat helyezünk... |
2017-12-17 07:06:31 |
|
|
|
|
|
|
... aprított mogyoró
50 g zsemlemorzsa
/Dr. Oetker Mesterkonyha Dr. Oetker Mesterkonyha receptje/
Elkészítés
A cukrot, margarint, tejet, aromát, vanillincukrot és fahéjat összekeverjük, majd összefőzzük. A főzőlapról levéve beletesszük a diót és a mogyorót, és rövid ideig visszahelyezzük a főzőlapra és pirítjuk. Végül hagyjuk kihűlni és hozzáa... |
|
2017-10-25 11:00:03 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
25 dkg RAMA
10 dkg porcukor
1 csomag vanillincukor
25 dkg liszt
10 dkg pudingpor
Elkészítése: a puha margarint, cukrot, vanillincukrot alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és pudingport. Majd dió nagyságú golyókat készítünk, egy villa segítségével lelapítjuk a golyókat. Sütőpapírra helyezzük egy tepsibe és 180-200 fokon 10-12 per... |
2016-12-06 15:25:14 |
|
|
|
|
|
|
... vanillincukor,
3 db. tojássárgája,
10 dkg olvasztott vaj,
2 dl langyos tej, kb.
lekvár.
Elkészítése:
1 dl tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet, sót, porcukrot, vanillincukrot, tojássárgáját, a maradék tejet, a felfuttatott élesztőt a vajat összekeverjük és a liszthez adjuk. A tésztát jól kidolgozzuk, és meleg helyre tesszük amíg a kétszeresére m... |
|
2016-11-10 17:42:00 |
|
|
|
|
|
|
... enyhén lisztezett munkafelületen elnyújtjuk, 24 egyenlő nagyságú darabra osztjuk, melyeket kb. 8 cm átmérőjű körré lapítunk a tepsiben.
A morzsatésztához a lisztet, cukrot, vanillincukrot, margarint és a fahéjat egy keverőedénybe öntjük és konyhai robotgéppel (habverővel) morzsás tésztává kavarjuk.
A töltelékhez a túrót és a tejet egy keverőedényben sima mas... |
|
2016-10-21 18:37:45 |
|
|
|
|
|
|
... 3 tojásfehérjének habja; gyümölcsíz, húsvéti cukortojások.
A mázhoz: 3 szelet puhított csokoládé, 2 deka vaj, 15 deka cukor, 1/8 liter víz.
Készítése: A vajat, cukrot, vanillincukrot és tojássárgát habosra elkeverjük, hozzáadjuk a puhított csokoládét, azután a lisztet, Gustint, a sütőporral, majd a tejet, tojáshabot, legvégül a finomra vágott fügét és mandulát. Zsírozott... |
2016-08-02 09:54:10 |
|
|
|
|
|
|
... sütőpor, 10 evőkanál tej, lekvár, kevés rum
A mázhoz: 15 deka finom porcukor, 3-4 evőkanálnyi forró víz, 8 deka csokoládé
A vajat, cukrot és tojást habosra keverjük, a vanillincukrot és mákot hozzáadjuk, azután a citromlevet, majd a sütőporral kevert lisztet és tejet. Mindezt jól elkeverjük és zsírozott formában, lassan sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk, rummal nedves... |
2015-11-10 21:51:14 |
|
|
|
|
|
|
... rum /rumaromával helyettesíthető/
Díszítéshez: málna szirup, piros és sárga málna szemek.
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a kekszet, porcukrot, vanillincukrot, sütőport, majd az olvasztott, és a langyosra hűtött margarint is hozzáadjuk.
Végül az enyhén felvert tojással összeállítjuk.
A tészta állaga könnyen kenhető, de ne folyós legyen... |
2015-09-09 21:53:06 |
|
|
|
|
|
|
... aranybarnára sütöm.
Krém: 2 doboz krémes állagú túró (250 g-os doboz), 2 ek rum, 20 dkg porcukor, 1 margarin (én Hera-t használok), 1 vanillincukor.
A porcukrot, vanillincukrot, rumot és a margarint habosra keverem majd folytonos keverés mellett hozzáadagolom a túrót. Az elkészült krémmel jó vastagon megkenem a kihűlt piskótatésztát.
Narancszselé: ... |
2015-09-09 11:38:11 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
Elkészítés
A meghámozott, reszelt, kifacsart, illetve az almalé nyerése után a gyümölcscentrifugában visszamaradt almapépet vajon kissé megpárolom, hozzáadom a 2 csomag vanillincukrot, 10 dkg kistálycukrot és a citrom levét. A pudingport összekeverem a vízzel, 3 evőkanál kistálycukorral. A forró almapürébe teszem, pár percig - állandó keverés mellett - besűrí... |
2014-10-07 10:29:54 |
|
|
|
|