Belépés
Kókuszos szélmalom
... egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és egy éles késsel a sarkokat kb. 1 cm hosszan bevágjuk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A porcukorban elvegyítjük a vanillincukrot, és keverés közben a habhoz adagoljuk, amíg a vágási felület látható marad. Végül a kókuszreszeléket keverjük rövid ideig a masszába. Két teáskanál segítségével mogyorónyi adagokat helyezünk...
2017-12-17 07:06:31
Töltött mogyorós-diós kalács
... aprított mogyoró
50 g zsemlemorzsa

/Dr. Oetker Mesterkonyha Dr. Oetker Mesterkonyha receptje/

Elkészítés

A cukrot, margarint, tejet, aromát, vanillincukrot és fahéjat összekeverjük, majd összefőzzük. A főzőlapról levéve beletesszük a diót és a mogyorót, és rövid ideig visszahelyezzük a főzőlapra és pirítjuk. Végül hagyjuk kihűlni és hozzáa...
2017-10-25 11:00:03
Pudingos keksz
Hozzávalók:
25 dkg RAMA
10 dkg porcukor
1 csomag vanillincukor
25 dkg liszt
10 dkg pudingpor

Elkészítése: a puha margarint, cukrot, vanillincukrot alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és pudingport. Majd dió nagyságú golyókat készítünk, egy villa segítségével lelapítjuk a golyókat. Sütőpapírra helyezzük egy tepsibe és 180-200 fokon 10-12 per...
2016-12-06 15:25:14
Szalagos fánk
... vanillincukor,
3 db. tojássárgája,
10 dkg olvasztott vaj,
2 dl langyos tej, kb.
lekvár.
Elkészítése:
1 dl tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet, sót, porcukrot, vanillincukrot, tojássárgáját, a maradék tejet, a felfuttatott élesztőt a vajat összekeverjük és a liszthez adjuk. A tésztát jól kidolgozzuk, és meleg helyre tesszük amíg a kétszeresére m...
2016-11-10 17:42:00
Őszi pudingtallérok
... enyhén lisztezett munkafelületen elnyújtjuk, 24 egyenlő nagyságú darabra osztjuk, melyeket kb. 8 cm átmérőjű körré lapítunk a tepsiben.

A morzsatésztához a lisztet, cukrot, vanillincukrot, margarint és a fahéjat egy keverőedénybe öntjük és konyhai robotgéppel (habverővel) morzsás tésztává kavarjuk.

A töltelékhez a túrót és a tejet egy keverőedényben sima mas...
2016-10-21 18:37:45
Húsvéti recept gyűjtemény
... 3 tojásfehérjének habja; gyümölcsíz, húsvéti cukortojások.
A mázhoz: 3 szelet puhított csokoládé, 2 deka vaj, 15 deka cukor, 1/8 liter víz.
Készítése: A vajat, cukrot, vanillincukrot és tojássárgát habosra elkeverjük, hozzáadjuk a puhított csokoládét, azután a lisztet, Gustint, a sütőporral, majd a tejet, tojáshabot, legvégül a finomra vágott fügét és mandulát. Zsírozott...
2016-08-02 09:54:10
máktorta
... sütőpor, 10 evőkanál tej, lekvár, kevés rum
A mázhoz: 15 deka finom porcukor, 3-4 evőkanálnyi forró víz, 8 deka csokoládé

A vajat, cukrot és tojást habosra keverjük, a vanillincukrot és mákot hozzáadjuk, azután a citromlevet, majd a sütőporral kevert lisztet és tejet. Mindezt jól elkeverjük és zsírozott formában, lassan sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk, rummal nedves...
2015-11-10 21:51:14
Gofri aranymálnával
... rum /rumaromával helyettesíthető/
Díszítéshez: málna szirup, piros és sárga málna szemek.

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a kekszet, porcukrot, vanillincukrot, sütőport, majd az olvasztott, és a langyosra hűtött margarint is hozzáadjuk.
Végül az enyhén felvert tojással összeállítjuk.
A tészta állaga könnyen kenhető, de ne folyós legyen...
2015-09-09 21:53:06
Türós-narancsos sütemény
... aranybarnára sütöm.

Krém: 2 doboz krémes állagú túró (250 g-os doboz), 2 ek rum, 20 dkg porcukor, 1 margarin (én Hera-t használok), 1 vanillincukor.

A porcukrot, vanillincukrot, rumot és a margarint habosra keverem majd folytonos keverés mellett hozzáadagolom a túrót. Az elkészült krémmel jó vastagon megkenem a kihűlt piskótatésztát.

Narancszselé: ...
2015-09-09 11:38:11
Nanó Borzas-habos almása
... cukor
Elkészítés

A meghámozott, reszelt, kifacsart, illetve az almalé nyerése után a gyümölcscentrifugában visszamaradt almapépet vajon kissé megpárolom, hozzáadom a 2 csomag vanillincukrot, 10 dkg kistálycukrot és a citrom levét. A pudingport összekeverem a vízzel, 3 evőkanál kistálycukorral. A forró almapürébe teszem, pár percig - állandó keverés mellett - besűrí...
2014-10-07 10:29:54
1 2 3 ..12 13 .18 19 .24 25 26 
Címkék: Nanó Borzas-habos, Oetker Mesterkonyha Dr, Oetker Mesterkonyha, sütőpapírral kibélelt, éles késsel, tojásfehérjét kemény, porcukorban elvegyítjük, habhoz adagoljuk, vágási felület, kókuszreszeléket keverjük, főzőlapról levéve, puha margarint, villa segítségével, élesztőt felfuttatjuk, maradék tejet, felfuttatott élesztőt, vajat összekeverjük, liszthez adjuk, keverőedénybe öntjük, keverőedényben sima, puhított csokoládét, finomra vágott, sütőporral kevert, tálban összekeverjük, langyosra hűtött, enyhén felvert, tészta állaga, margarint habosra, elkészült krémmel, kihűlt piskótatésztát, almalé nyerése, citrom levét, pudingport összekeverem, forró almapürébe, kókuszreszeléket, visszahelyezzük, tojásfehérjének, morzsatésztához, helyettesíthető, kistálycukorral, vanillincukrot, keverőedényben, piskótatésztát, pudingtallérok, munkafelületen, összeállítjuk, összekeverjük, kistálycukrot, aranymálnával, tojásfehérjét, vanillincukor, tojássárgáját, keverőedénybe, hozzáadagolom, segítségével, mesterkonyha,
© 2013 TVN.HU Kft.