Belépés
Szent Fausztina szűz 10.05
... igazságosság és irgalmasság, a bűnbánat és a bűnbocsánat, az áldozat és az engesztelés, a felebaráti szeretet és az isteni szeretet szimbóluma. Emellett Jézus megjelölte az irgalmasság vasárnapjaként a húsvét második vasárnapját, melyhez a nagypénteken kezdett irgalmasság kilencede vezet, valamint kérte, hogy építsenek templomot az Isteni Irgalmasságnak és imádkozzák az Isteni Irg...
2020-10-05 20:40:17
Gergely érsek írása Szentírás vasárnapjával kapcsolatosan
Krisztusban szeretett Testvéreim!
Közeledik szeptember vége, amikor egyházunkban Szent Jeromosnak, a szentírástudomány pártfogójának emléknapját Szentírás vasárnapjaként ünnepeljük. Idén Szent Jeromos halálának 1600. évfordulójára emlékezünk. A Bibliát latinra fordító egyházatya találó mondása szerint ,,aki nem ismeri a Szentírást, nem ismeri Krisztust!"
Amikor...
2020-09-23 15:42:27
Katolikus világtalálkozó - Szydlo: "Ne féljetek" - a veszélyes időkben II. János Pál pápa szavaira kell hallgat
... úttörője, a 2000-ben a lengyel pápa által szentté avatott lengyel Fausztina nővér Lagiewnikiben hunyt el 1938-ben. A pápa Fausztina szentté avatásának napján kihirdette az irgalmasság vasárnapjaként évente megtartandó egyházi ünnepet is. Az ünnep a nővérnek a második világháborút megelőző misztikus látomásaiban eredezik.
A bazilika mellett az IVT alkalmából az Irgalmasság Völ...
2016-07-25 14:12:01
Május - Pünkösd hava
... vörös.

Fehérvasárnap

Fehérvasárnap (latinul Dominica in albis) a húsvét nyolcadát záró vasárnap (tehát a szent szombatot követő nyolcadik nap), amelyet a II. Vatikáni Zsinat óta húsvét második vasárnapjaként ismer a katolikus naptár. A nevét onnan kapta, hogy a nagyszombaton keresztelt katekumenek ezen a napon vehették le a fehér ruhát, amelyet egy héten át ...
2016-05-01 18:59:35
Szentév - Nyolcvanezren vettek részt Krakkóban az irgalmasság vasárnapja alkalmából bemutatott szentmisén
... úttörője, a 2000-ben II. János Pál által szentté avatott lengyel Fausztina nővér Lagiewnikiben hunyt el 1938-ben. A pápa Fausztina szentté avatásának napján kihirdette az irgalmasság vasárnapjaként évente megtartandó egyházi ünnepet is. Az ünnep a nővér látomásaiban eredezik, melyek során Jézus azt kérte, hogy a húsvét utáni első vasárnapon tartsák meg ezt.
A lagiewniki szen...
2016-04-03 18:59:40
Húsvét
... ráfizetett".

FEHÉR VASÁRNAP

Fehérvasárnap a húsvét nyolcadát záró vasárnap (tehát a szent szombatot követő nyolcadik nap), amelyet a II. Vatikáni Zsinat óta húsvét második vasárnapjaként ismer a katolikus naptár. A nevét onnan kapta,...
2013-03-29 16:54:44
Fehérvasárnap
Fehérvasárnap (latinul Dominica in albis) a húsvét nyolcadát záró vasárnap (tehát a szent szombatot követő nyolcadik nap), amelyet a II. Vatikáni Zsinat óta húsvét második vasárnapjaként ismer a katolikus naptár. A nap neve a görög katolikusoknál tamásvasárnap. II. János Pál pápa az Isteni irgalmasság vasárnapjának nevezte el.

A nevét onnan kapta, hogy a nagyszombaton k...
2010-04-11 15:24:42
Húsvéti összeállitás....
...
Fehérvasárnap (latinul Dominica in albis) a húsvét nyolcadát záró vasárnap (tehát a szent szombatot követő nyolcadik nap), amelyet a II. Vatikáni Zsinat óta húsvét második vasárnapjaként ismer a katolikus naptár. A nevét onnan kapta, hogy a nagyszombaton keresztelt katekumenek ezen a napon vehették le a fehér ruhát, amelyet egy héten át viseltek.
Jellegzetes szokása enn...
2010-04-03 12:18:54
A szentháromság titka
Az elmúlt vasárnaphoz

...pünkösd utáni első vasárnapot a Szentháromság vasárnapjáként tartja számon egyházunk. E vasárnap megünneplése Könyves Kálmán királyunk egyik rendeletének következménye. A XI-XII. század fordulóján uralkodó magyar király tehát csaknem ezer évvel ezelőtt döntött arról, hogy keresztyén népünk mit ünnepeljen a pünkösd utáni első vasárnap.
Nagyo...
2008-05-20 12:34:38
1 
Címkék: Szent Fausztina, János Pál, Emellett Jézus, Isteni Irgalmasságnak, Isteni Irg, Szent Jeromosnak, Idén Szent Jeromos, Irgalmasság Völ, Vatikáni Zsinat, FEHÉR VASÁRNAP, Könyves Kálmán, veszélyes időkben, irgalmasság vasárnapja, szentháromság titka, felebaráti szeretet, isteni szeretet, irgalmasság vasárnapjaként, húsvét második, nagypénteken kezdett, szentírástudomány pártfogójának, lengyel pápa, pápa Fausztina, második világháborút, bazilika mellett, húsvét nyolcadát, szent szombatot, katolikus naptár, nevét onnan, nagyszombaton keresztelt, napon vehették, fehér ruhát, nővér látomásaiban, húsvét utáni, lagiewniki szen, görög katolikusoknál, elmúlt vasárnaphoz, pünkösd utáni, világtalálkozó, katolikusoknál, vasárnapjaként, irgalmasságnak, vasárnapjáként, nyolcvanezren, nagyszombaton, fehérvasárnap, lagiewnikiben, pártfogójának, kapcsolatosan, vasárnapjával, évfordulójára, szentháromság, vasárnapjának, tamásvasárnap, következménye, világháborút, látomásaiban, igazságosság, egyházunkban, megünneplése, nagypénteken,
© 2013 TVN.HU Kft.