Belépés
Koronavírus - Az EU több mint 2 milliárd eurót fektet közlekedési kezdeményezésekbe a gazdaság újraindítására
... fenntartható közlekedést, munkahelyeket hoznak létre, és az európai zöld megállapodásban felvázolt éghajlatpolitikai célok eléréséhez is hozzájárulnak.
Nagy hangsúly kerül a vasútfejlesztési projektekre, egyebek között a határokon átnyúló összeköttetésekre, valamint a kikötők és a repülőterek vasúti megközelíthetőségére. Támogatja a belvízi hajózást egyrészt a kapacitások növ...
2020-07-16 15:32:53
A kormányt és az ellenzéket is bírálta az LMP frakcióvezetője
... bővítést akarja legitimálni - jelentette ki Keresztes László Lóránt.
Közölte azt is: a kormány bármikor kész a nemzeti érdekek ellen cselekedni, ezt tette a Budapest-Belgrád vasútfejlesztési projekt titkosításával vagy a paksi bővítés törvényének módosításával. A pártpolitikai csatákat pedig a járványhelyzetben sem tolta félre, holott az ellenzék együttműködést ajánlott - so...
2020-06-29 12:42:42
Újjászületik a magyar vasúti járműgyártás a Dunakeszi Járműjavítóban az új tulajdonosok szerint
... International a TMH Csoport - "Transmashholding" - a legnagyobb oroszországi és FÁK-ban működő vasútijármű-gyártó és karbantartó vállalat tagja.
A Magy...
2020-06-08 18:53:12
Krónika 1. rész (napirend előtt: koronavírus)
... bérkiegészítést még nem kapták meg az egészségügyi dolgozók.
Kijelentette: a kormány botrányos döntést hozott akkor, amikor 80 milliárd forintot átcsoportosított a Budapest-Belgrád vasútfejlesztési projektre a gazdaságvédelmi alapból, mert a forrást így a "kínai nagyhatalmi érdekek érdekében feláldozta".
Úgy számolt: ha az innovációs tárca 80 milliárd forintból 70 ezer ...
2020-05-18 14:42:02
A felsőoktatási és a Budapest-Belgrád vasútfejlesztési törvényjavaslatok is változhatnak
...
Egy módosítás értelmében a külgazdasági és külügyminiszter a Kínai Népköztársaság Kormányának álláspontját is beszerzi, mielőtt dönt a Budapest-Belgrád vasútfejlesztés szerződéseivel kapcsolatos adatok megismerhetőségéről és nyilvánosságra hozatalának lehetőségéről.
A nemzeti felsőoktatásról szóló törvény módosításán is kezdeményezett változtatást a bizottság. A felsőok...
2020-04-30 21:57:27
LMP: le kell állítani a Budapest-Belgrád vasútfejlesztési projektet!
...
Keresztes László Lóránt bírálta azt a törvényjavaslatot, amelyet a kormány kedden nyújtott be a projekt gyorsítása céljából, és azért, hogy a beruházással kapcsolatos szerződések, dokumentumok tíz évre titkosíthatók legyenek.
A képviselő "elképesztőnek" ítélte, hogy a kabinet világjárvány idején ilyen javaslatot terjeszt a Ház elé.
Felidézte, hogy pártja eddig is ...
2020-04-02 13:11:22
KSH: novemberben 6,8 százalékkal nőtt az építőipar termelése
... épületeké 8,0 százalékkal, az egyéb építményeké 5,7 százalékkal. Az épületeknél továbbra is a lakó-, kulturális és ipari épületek építése, az egyéb építményeknél pedig az út- és vasútfejlesztési munkák voltak jelentősek - olvasható a KSH közleményében.
Az építőipar ágazatai közül a termelés volumene az épületek építésében 1,0 százalékkal csökkent, az egyéb építmények építéséb...
2020-01-15 09:31:17
Hétfőtől indul a Pécel és Aszód közötti vasútvonal felújítása
... Keleti pályaudvarra. Emellett óránként közlekedik majd gyorsvonat Budapest-Keletiből Egerbe versenyképes eljutási lehetőséget biztosítva az utasoknak.
Bach Róbert, a NIF Zrt. vasútfejlesztési igazgatója elmondta, hogy a Budapest-Hatvan vasútvonal felújítása uniós és állami forrásból valósul meg, a kivitelezési költségek mintegy nettó 150 milliárd forintot tesznek ki.
E...
2019-01-30 12:12:02
Szijjártó: 39 magyar-osztrák határátkelőből 10 sorsa kérdéses
... hogy rekord mennyiségű határon átnyúló fejlesztés van a két ország között. Az Európai Uniótól öt határkeresztezési pont fejlesztésére nyertek forrást, egy helyen már zajlanak a vasútfejlesztési munkák.
Hans Niessl arról beszélt, hogy a korlátozással érintett tíz határátkelőn az államszerződés alapján nem járhattak volna autók, vagyis egy, az államszerződésben nem szereplő sz...
2018-11-07 16:31:46
Megépültek Érden a TEN-T vasútvonalak felett a Szent István utcai felüljárók
... él Érden, a vasút pedig kettévégja a várost. A most épült hídak segítenek a tehermentesítésben, a forgalom megoszlik, könnyebb lesz a közlekedés.
Somodi László, a NIF Zrt. vasútfejlesztési igazgatója hozzátette: a beruházás két új híd megépítését, összesen 774 méter hosszú új útszakaszt jelent.
A NIF közleménye szerint a fejlesztés keretében a 30-as és 40-es vasútvonalak...
2018-09-02 15:50:48
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Dunakeszi Járműjavítóban, Megépültek Érden, Szent István, Keresztes László Lóránt, Kínai Népköztársaság Kormányának, Budapest-Keletiből Egerbe, Bach Róbert, Európai Uniótól, Hans Niessl, Somodi László, gazdaság újraindítására, magyar vasúti, építőipar termelése, európai zöld, vasútfejlesztési projektekre, határokon átnyúló, repülőterek vasúti, belvízi hajózást, kormány bármikor, nemzeti érdekek, paksi bővítés, pártpolitikai csatákat, ellenzék együttműködést, legnagyobb oroszországi, egészségügyi dolgozók, kormány botrányos, gazdaságvédelmi alapból, innovációs tárca, módosítás értelmében, nemzeti felsőoktatásról, kormány kedden, projekt gyorsítása, beruházással kapcsolatos, kabinet világjárvány, egyéb építményeké, épületeknél továbbra, egyéb építményeknél, építőipar ágazatai, termelés volumene, épületek építésében, egyéb építmények, kivitelezési költségek, vasútfejlesztési munkák, korlátozással érintett, államszerződés alapján, vasút pedig, most épült, forgalom megoszlik, fejlesztés keretében,
© 2013 TVN.HU Kft.