Belépés
Szlovén miniszter: a Koper-Divaca vasútvonal építése jelenleg a legnagyobb közlekedési projekt
... viaduktot, földet bérelhet a kikötőben és magas hozamra tehet szert. Ellentétben a híresztelésekkel, miszerint Magyarország résztulajdonosává válna a koperi kikötőnek, valamint a magyar vasutak előnyben részesülne a második vágány használatakor. A dokumentum tartalmazta továbbá, hogy Magyarország tulajdonrészt kaphat a 2TDK nevű vállalatban, amelyet a kormány a projekt levezénylés...
2018-10-22 14:12:02
A magyar erdők világa mutatkozik be a Szabadság téren
... rendezvény pénteki megnyitóján.
Hozzátette: a program során megelevenedik az erdei növény- és állatvilág, a természetvédelem, az ökoturizmus és az erdészek különleges munkája, de az erdei vasutak és az erdészeti iskolák is bemutatkoznak.
Mint mondta, a magyarországi erdők felbecsülhetetlen, szerteágazó értékekkel rendelkeznek és ideális helyszínt nyújtanak sportoláshoz, ...
2018-09-21 15:49:12
Szijjártó: a kötött pálya elsőbbséget élvez a közlekedésfejlesztésben
... közösségi közlekedést, amelynek gerincét továbbra is a vasút adja - tette hozzá.
A konferencián átadták a vasutas szakma kitü...
2018-09-13 12:31:28
ITM: a közlekedéspolitika központi eleme a versenyképes vasút megteremtése
... ügyfélorientált szolgáltatói jövőkép megvalósítása elképzelhetetlen a járműpark lendületes korszerűsítése, minőségi cseréje nélkül.
Felidézte, hogy a MÁV-Start mára az európai államvasutak közül a legnagyobb, jelenleg 123 motorvonatból álló egységes elővárosi FLIRT-flottával rendelkezik.
A vasúttársaság jövő ősztől 11, a megkötött keretszerződés alapján pedig a későbbie...
2018-09-07 14:14:06
Vonattal a Marsra
... és Verne álmát látták - lelki szemeikkel - megvalósulni. Feltalálók Világa című szakfolyóirat szerkesztője sem hitt a szemének a brit szabadalmi hivatal levéltárában. "Alulírott a Brit Vasutak igazgatótanácsa ezennel szabadalmi bejegyzésért folyamodunk... az alább leírt űrjárműre".

A dokumentum létező és hiteles. A teljes részletességgel körülírt szerkezet nem más, mint...
2018-08-22 18:51:33
Európai kerti vasutak találkozója a Vasúttörténeti Parkban
...
Idén Szlovénia, Ausztria és Horvátország dízel-, elektromos és gőzmozdonyainak kicsinyített másait lehet megcsodálni, ahogy felvonulnak az apró sínpályán. A program különlegessége, hogy a kismozdonyok mögé fel is ülhetnek a gyerekek és szüleik, és körbe utazhatják az alagúttal, tavacskával színesített kerti vasúti pályát - közölték a szervezők az MTI-vel.
A rendezvényhez...
2018-08-18 11:36:42
Tovább bővül a cseh államvasutak utasainak száma
... távolsági járatok (Prága-Ostrava, Prága-Olomouc) és a nagyobb városok (Prága, Pilsen, Brünn, Ostrava) mellett működő helyi érdekű járatok iránt nőtt a lakossági érdeklődés.
A cseh állami vasutak utasai az idei első fél évben 3,93 milliárd kilométert utaztak, éves szinten ez 226 millió kilométeres növekedés.
A cseh állami vasúttársaság jelenleg naponta átlagban 7016 vasút...
2018-08-10 13:47:37
Vendégmunkások haltak meg egy tűzesetben Szocsiban
... hatóságok szerint a tűz a szomszédos étkezde napellenzőjéről terjedt át a lakóépületre. Az...
2018-07-30 10:58:43
Kihalás fenyeget minden ötödik vadon élő emlősfajt
... készítő állatvédő egyesület elnöke elmondta, hogy azért volt szükség a kutatásra, mert húsz éve nem végeztek ilyet, miközben az országban hatalmas változások mennek végbe, házak, ...
2018-06-13 14:01:40
Felújítás miatt szeptemberig nem látogatható a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút
... nagycenki Széchenyi-kastély közelében a GYSEV kezdeményezésére épült meg 1972-ben a 760 milliméter nyomtávolságú, 3,6 kilométer hosszú múzeumvasút. A forgalomban lévő személykocsik egykori kisvasutak és gazdasági vasutak felszámolásával érkeztek Nagycenkre.
A kisvasút személyzetét az indulás évétől a rendszerváltásig úttörők, ma gyermekvasutasok adják. A vasutat a GYSEV Zrt....
2018-06-05 07:04:25
1 2 3 .........33 34 .....50 51 .....66 67 68 
Címkék: Vasúttörténeti Parkban, Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút, Feltalálók Világa, Brit Vasutak, Idén Szlovénia, GYSEV Zrt, legnagyobb közlekedési, magyar erdők, kötött pálya, versenyképes vasút, cseh államvasutak, tűzesetben Szocsiban, koperi kikötőnek, magyar vasutak, második vágány, dokumentum tartalmazta, 2TDK nevű, projekt levezénylés, program során, erdei növény-, erdészek különleges, erdei vasutak, erdészeti iskolák, magyarországi erdők, vasút adja, konferencián átadták, vasutas szakma, járműpark lendületes, európai államvasutak, vasúttársaság jövő, megkötött keretszerződés, brit szabadalmi, alább leírt, dokumentum létező, teljes részletességgel, apró sínpályán, program különlegessége, kismozdonyok mögé, nagyobb városok, lakossági érdeklődés, cseh állami, idei első, szomszédos étkezde, országban hatalmas, forgalomban lévő, kisvasút személyzetét, indulás évétől, rendszerváltásig úttörők, elképzelhetetlen, kezdeményezésére, természetvédelem, gyermekvasutasok, híresztelésekkel, rendszerváltásig,
© 2013 TVN.HU Kft.