Belépés
Venezuelai válság - Az amerikai külügy megerősítette, hogy katonai repülőgéppel segélyt szállít
... munkatársai is.
A dokumentum azokat a délután megjelent sajtóhíreket erősítette meg, amelyek azt állították, hogy az amerikai kormányzat mintegy 200 tonnányi segélyt szállít a kolumbiai-venezuelai határhoz. A floridai Miamiból útnak indított szállítmány élelmiszereket és gyógyszereket tartalmaz.
A kolumbiai kisvárosban már több konvojnyi segélyszállítmány várakozik. Nico...
2019-02-16 07:04:03
Venezuelai válság - Washington szankciókkal sújtott venezuelai személyeket
... szankciókat az amerikai pénzügyminisztérium szinte egy időben jelentette be azzal, hogy Mike Pompeo külügyminiszter pénteken az izlandi fővárosban, Reykjavíkban reagált Elliott Abrams venezuelai különmegbízott Nicolás Maduro államfő által történt meghívására. Pompeo azt hangoztatta: a meghívás éppen annak tanúbizonysága, hogy a caracasi vezetés "egyre inkább megérti, hogy a venezu...
2019-02-15 19:01:44
Mogherini és Pompeo a transzatlanti együttműködés fontosságát hangsúlyozta
...
Közleményében Mogherini rámutatott, hogy mindketten fontosnak tartják az együttműködést számos külpolitikai kérdésben, például a békés és demokratikus venezuelai átmenetben, a szíriai rendezésben, az afganisztáni béke megteremtésében és a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítésében.
A tárgyaláson téma volt Ukrajna és a Nyugat-Balkán is. Utóbbi kapcsán elsősorban a macedó...
2019-02-15 10:51:03
Venezuelai válság - Az ellenzék washingtoni képviselője nemzetközi segítséget sürget
... képviselője. "Ezer ablakot kell nyitnunk, hogy bevigyük a segélyeket Venezuelába" - fogalmazott, nemzetközi koalíciót sürgetve az élelmiszerek és gyógyszerek bejuttatására.
Nicolás Maduro venezuelai elnök mindeddig tagadta, hogy az ország súlyos gazdasági válsággal küszködne, és a segélyszállítmányokat az "amerikaiak irányította mutatványnak" nevezte.
Az Egyesült Állam...
2019-02-14 17:51:59
Illegális bevándorlás - EASO: a válság előtti szintre csökkent a menedékkérelmek száma az EU-ban
... legnagyobb csoportját továbbra is a szíriaiak alkották, részarányuk azonban 12 százalékra esett vissza. Őket az afgánok, az irakiak, a pakisztániak, az irániak, a nigériaiak, a törökök és a venezuelaiak követték. 2015-ben és 2016-ban még minden negyedik menedékkérő szíriai volt.
Legnagyobb mértékben a kolumbiai, venezuelai, georgiai, palesztin és török kérelmezők száma nőtt 2...
2019-02-13 14:02:00
Lavrov a kétoldalú viszony további romlását jósolta Pompeónak újabb szankciók esetére
... történtek óta "senki nem látta".
Lavrov a moszkvai tájékoztatás szerint az aktuális külpolitikai témakörök megvitatása során óva intette az Egyesült Államokat bárminemű beavatkozástól a venezuelai belügyekbe, ideértve az erő alkalmazását is, "amivel Washington fenyegetőzik, megsértve a nemzetközi jogot". Egyúttal jelezte, hogy a dél-amerikai ország helyzetéről Moszkva kész ko...
2019-02-13 07:06:13
Venezuelai válság - The Wall Street Journal: Kína tárgyalásokat folytat a venezuelai ellenzékkel
...
A lap információi szerint Kína aggódik a venezuelai olajiparnak nyújtott kölcsönei jövője miatt, mivel Caracasnak a kínai kereskedelmi minisztérium adatai szerint csaknem húszmilliárd dolláros adóssága van Pekinggel szemben. Ezért az elmúlt hetekben Washingtonban tárgyalásokat folytatott Juan Guaidó ellenzéki vezető képviselőivel.
A kínai külügyminisztérium a The Wall S...
2019-02-12 21:02:58
A védelmi együttműködés kérdései domináltak Mike Pompeo szlovákiai látogatásán
... Az amerikai külügyminiszter a megbeszélést gyümölcsözőnek nevezte, és leszögezte, hogy a két ország védelmi prioritásai közösek.
A megbeszélés napirendjén a Huawei-ügy mellett a venezuelai helyzet is szerepelt, illetve Szlovákiának az EBESZ soros elnökeként megfogalmazott prioritásai - köztük Ukrajna -, továbbá az uniós keleti partnerség és a Nyugat-Balkán témája.
A húsz...
2019-02-12 16:32:49
Venezuelai válság - Az EP a Venezuelában bebörtönzött újságírók szabadon bocsátását követeli
...
Az uniós parlament sajtószolgálatának tájékoztatása szerint Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke hangsúlyozta: a testület figyelemmel kíséria venezuelai eseményeket, és követelia fogva tartott újságírók szabadon bocsátását.
A képviselők felavatták az Európai Parlament új rádióstúdióját, amelyet a decemberi strasbourgi támadás során meggyilkolt két újságíróról, An...
2019-02-11 20:52:30
Rekordszámú résztvevőt várnak az 55. müncheni biztonságpolitikai konferenciára
... közösség valamennyi nagy kihívása és válsága szerepeljen a napirenden, így a "klasszikus" témák mellett az éghajlatváltozás biztonságpolitikai vonatkozásairól is lesz majd szó.
A venezuelai "dráma" viszont már nem fért bele a sűrű hivatalos programba. Ez "nagy kár", de a 100-nál is több kísérőrendezvényen és az informális beszélgetéseken bizonyára kiemelt téma lesz majd dél-...
2019-02-11 18:42:24
1 2 3 ...............47 48 .......70 71 .......93 94 95 
Címkék: Wall Street Journal, Mike Pompeo, Elliott Abrams, Nicolás Maduro, Közleményében Mogherini, Egyesült Állam, Egyesült Államokat, Juan Guaidó, Wall, Antonio Tajani, Európai Parlament, amerikai külügy, transzatlanti együttműködés, ellenzék washingtoni, válság előtti, menedékkérelmek száma, kétoldalú viszony, venezuelai ellenzékkel, védelmi együttműködés, dokumentum azokat, délután megjelent, amerikai kormányzat, floridai Miamiból, kolumbiai kisvárosban, időben jelentette, izlandi fővárosban, meghívás éppen, caracasi vezetés, együttműködést számos, szíriai rendezésben, afganisztáni béke, tárgyaláson téma, segélyeket Venezuelába, ország súlyos, szíriaiak alkották, venezuelaiak követték, moszkvai tájékoztatás, aktuális külpolitikai, venezuelai belügyekbe, nemzetközi jogot, dél-amerikai ország, venezuelai olajiparnak, kínai kereskedelmi, elmúlt hetekben, amerikai külügyminiszter, megbeszélést gyümölcsözőnek, megbeszélés napirendjén, venezuelai helyzet, uniós keleti, uniós parlament, testület figyelemmel,
© 2013 TVN.HU Kft.