Belépés
Nyílt levél a TVN részére!
... szép blog maradt árván, pedig nagyon sok munkát fektettek bele, sok szép dolgot gyűjtöttek itt össze. De nem volt értelme tovább folytatni. Pedig nagyon szerették, amit csináltak, a szép verseket a természetet, és mindent, ami szép!!! Sajnos mégis elmentek és elbúcsúztak. Fájó szívvel, de meg kellett válniok ettől a kis ablaktól, melyet ki ritkábban, ki sűrűbben kinyitottak a vilá...
2018-11-03 22:15:17
Szép napot mindenkinek!
... meditáció, meditálás kap nagy szerepet: gyakori téma az élet-halál kérdése. Tömörebb, bonyolultabb mondatfűzés figyelhető meg a költeményeiben. Feszültség, drámaiság, zaklatottság uralja a verseket. Műfaji változatosság: szonett, óda, hosszúvers, prózavers, képvers.

Egy mondat a zsarnokságról

A vers 1956 nemzeti dala, egyfajta kordokumentum. Ugyanakkor a vers...
2018-11-02 08:28:40
Meghalt Cser Gábor, a Dörmögő Dömötör egykori főszerkesztője
... olvasószerkesztője lett.
A Dörmögő Dömötört 1991-től 23 évig főszer...
2018-10-31 12:01:50
A verseket nem írjuk, hanem éljük
..."Azt mondják, a szerelem költővé tesz. Gyakran. A barátság az életet teszi költőivé és költészetté. A szerelemből a költészet hamar kivész, mert a szerelemnek minden csak eszköz, hogy a világegyetem két legnagyobb ellentétét, a férfit és a nőt egybeolvassza.
A barátság maga ez a poétikus kapcsolat. És a verseket nem írjuk, hanem éljük."

Hamvas Béla...
2018-10-30 10:51:42
Nemzetbiztonsági okokra hivatkozva kitiltottak Romániából egy magyarul és románul is publikáló francia nyelvész
... Babes-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) nyelvész doktorandusza. Egy év múlva tervezte megvédeni az összehasonlító nyelvészetből készülő doktori dolgozatát. Román nyelven regényt, magyarul verseket, franciául publicisztikákat, filozófiai eszmefuttatásokat publikált. Bevallása szerint műfordításokból, kiadói tevékenységből tartja fenn magát.
Az MTI kérdésére megjegyezte: a hobbijá...
2018-10-29 19:22:31
Ady Endre : Könnycseppek
... sétatéren,
Amennyi szép lány, mind megnézem,
De jót egyről sem gondolok -
Hiszen csak gyönge nők azok!
III.
Ne félj, kis lány, nem irok már
Bús-szerelmes verseket,
Már ezután csak a borról,
A mámorról verselek.
Mióta kijózanodtam,
Megszerettem én a bort,
Adieu hát, gyermek-szerelem,
Üljük meg reá a tort!
1897. május...
2018-10-24 19:00:33
Érdekesség
... helyi leánykák intézetében. No meg a szálláshelyével szemközti polgárházban. Az utca másik oldalán szerelem szövődik. De úgy tényleg. Semmi izé meg etyepetye. Ekkor kezdi el írni a Himfy verseket, a kesergő szerelem dalait. Ám a szép Caroline bácsikája nem nézi jó szemmel a magyar vitéz közlekedését a házában. Befolyással bír, így eléri, hogy a magyar tiszteket küldjék szépen viss...
2018-10-23 21:05:47
Arany János halálának évfordulójára
... kétség, irodalmunk egyik legszebb sírverse ez, mely egyúttal a költő nagybetűs tanúságtétele az örök életbe vetett hitről.
A következő évben, 1866-ban a fájdalom rövid, szaggatott verseket íratott Arany Jánossal. Összes versei között nem is találunk ebből az évből más témájú verset.
A Feljajdulás a fájdalom nem szűnő erejéről ad hírt.

"Nem lettél volna szívem ...
2018-10-22 18:12:57
Gámentzy Eduárd
... románc...


LEJÁRT ZÁLOGCÉDULÁK


Csak lejárt zálogcédulák...
Nem fogom siratni tovább
A gitárt, a nőt, a verseket,
Mit nem írtam meg! Mert nem lehet
Mindent akarni, semmiből.
Mert nem lehet!
Úgysem sikerül......
2018-10-21 20:59:35
Az Életerő megőrzésének mentális praktikái
... torz és hamis képet fest a világról. Tudatosan keressük a jó híreket, és a környezetünkkel inkább ezekről társalogjunk!

Olvassunk lélekemelő szépirodalmat, bölcs gondolatokat, verseket, bármi olyat ami megérinti a lelkünket! Ami továbbgondolásra vagy cselekvésre késztet!

Hallgassunk olyan zenét mindennap, amitől jókedvünk támad! Bátran perdüljünk táncra! Nem ...
2018-10-18 05:21:35
1 2 3 ...................709 710 ..........1064 1065 ..........1418 1419 1420 
Címkék: Meghalt Cser Gábor, Dörmögő Dömötör, Arany János, Gámentzy Eduárd, Dörmögő Dömötört, Hamvas Béla, Babes-Bolyai Tudományegyetem, Arany Jánossal, LEJÁRT ZÁLOGCÉDULÁK, szép verseket, élet-halál kérdése, vers 1956, szerelem költővé, életet teszi, költészet hamar, szerelemnek minden, barátság maga, poétikus kapcsolat, összehasonlító nyelvészetből, mámorról verselek, szálláshelyével szemközti, utca másik, kesergő szerelem, szép Caroline, magyar vitéz, magyar tiszteket, költő nagybetűs, örök életbe, következő évben, fájdalom rövid, környezetünkkel inkább, nemzetbiztonsági, publicisztikákat, továbbgondolásra, környezetünkkel, szálláshelyével, tudományegyetem, műfordításokból, főszerkesztője, összehasonlító, költeményeiben, tevékenységből, tanúságtétele, évfordulójára, változatosság, doktorandusza, egybeolvassza, kordokumentum, nyelvészetből, szépirodalmat, zsarnokságról, közlekedését, zálogcédulák, megőrzésének, zaklatottság, könnycseppek, világegyetem, bonyolultabb, kijózanodtam, megszerettem, polgárházban, társalogjunk,
© 2013 TVN.HU Kft.