Belépés
PM: a felelős üzleti magatartás versenyképességi tényező
... PMtájékoztatása szerint az államtitkár hozzátette, hogy a felelős magatartás a vállalatok számára is megtérül, az etikus magatartás vonzerőt jelent a fogyasztók szemében, ezért mindenképpen versenyképességi tényezőnek tekinthető.
Változó világunkban a társadalmi és környezeti problémák felértékelik azoknak a vállalatoknak a szerepét, amelyek számára a profittermelés nem zárja...
2020-01-27 11:21:36
Izer Norbert: a vállalkozások adminisztrációs terheinek csökkentése a harmadik Adó-Tanácskozás fókuszában
... Magyarországon évente átlagosan 277 órát kell adminisztrációval töltenie egy vállalkozásnak az adóügyek intézésekor - jegyezte meg. Az adószakma bevonása nélkülözhetetlen, hiszen a versenyképesség további javulásához mindenképp szükség van a bürokratikus terhek csökkentésére - szögezte le Izer Norbert.
Az államtitkár beszélt a nemzetközi tapasztalatokról, amelyek szerint az a...
2020-01-26 07:10:51
McKinsey: Kelet-Közép-Európában javíthatják versenyképességüket az európai autógyártók
... területeken dolgozó tehetségek megszerzése és megtartása, továbbá a magas költségek strukturális szintű kihívást jelentenek az európai autóipar számára, és alapvetően befolyásolják a versenyképességét.
Andreas Tschiesner, a McKinsey&Company autóipari területének európai vezetője szerint a gépjárműgyártók high-tech vállalatokkal folytatnak egyre kiélezettebb versenyt a mobili...
2020-01-23 17:21:56
Az MFB három új hitelprogramokat indít a kkv-knak
... milliárd forintra megemelték az MFB pénzügyi vállalkozásokon keresztül nyújtott refinanszírozási programjának keretét, 5 milliárd forint keretösszeggel indították el az MFB régió versenyképességi pénzügyi vállalkozás refinanszírozási programot, és 100 milliárd forint kerettel hirdették meg az MFB agrárhitel programot, amely három vidékfejlesztési pályázathoz igényelhető.
Sipo...
2020-01-23 10:51:37
Palkovics: határozott célokat tűzött ki a kormány az energia- és klímapolitikai kérdésekben
... az új Nemzeti Energiastratégia középpontjában a tiszta, okos és megfizethető energetikai szolgáltatások biztosítása áll a fogyasztóknak. A klímavédelem, az ellátásbiztonság és a versenyképesség együtt kap szerepet a tervekben. Mint fogalmazott, a klímavédelem és a gazdasági növekedés nem egymással ellentétes, hanem egymást erősítő célok.
Az államtitkár kiemelte a fogyasztók k...
2020-01-21 20:07:22
Nagy István: újabb források segíthetik az állattartó telepek korszerűsítését
... madárinfluenza vírusa viszontmár nemcsak vadmadarakban, hanem pulykákban és kacsákban is súlyos gazdasági károkat okozott.
Az AM a beruházások, fejlesztések támogatására nemcsak a versenyképesség növelésének alapvető eszközeként tekint, hanem úgy is, mint amellyel azállattartók képesekaz állategészségügyi kockázatokra is ésszerű válaszokat adni. A különböző járványos állatbet...
2020-01-21 14:01:23
Villamosmérnökszakot indít az Óbudai Egyetem Kaposváron
... 21. századra az innováció és a minél magasabb hozzáadott értéket képviselő technológiák jelenléte lesz a jellemző. Ebben Kaposvárnak is részt kell vennie, ha azt akarja, hogy a versenyképessége, jövedelme az első harmadban legyen a magyarországi nagyvárosok rangsorában - mondta a polgármester.
Jelezte: az innovációt ösztönző környezet kialakítása érdekében idén új iparterület...
2020-01-21 12:51:39
Párbeszéd: mesterségesen tartja 4-5 százalékon a növekedést a kormány
... vannak. "Minőségi növekedésre azonban nem jut forrás" - hangsúlyozta.
A politikus a hatvanas-hetvenes évek gazdaságpolitikájához hasonlította a jelenlegit. Mindez nem növeli a versenyképességet - jelentette ki -, mert a kis- és közepes vállalkozások nem tudnak fejlődni, a nagyvállalatok a gyakori monopolhelyzetük miatt szoknak el a versenytől, és az oktatásra, minőségi munka...
2020-01-20 14:42:06
Lámfalussy-konferencia - Matolcsy: az eurózóna teljes reformjára van szükség
... években. A felzárkózás harmadik fontos tényezője Matolcsy szerint, hogy a GDP-arányos államadósságunk 2022-re 60 százalék alá csökkenhet. A pozitív változások mellett szükségünk van új versenyképességi reformokra, amihez a nemzetközi partnerekkel is párbeszédet kell folytatni.
Húsz évvel az euró bevezetése után néhány alapvető feltétel még mindig nem teljesült, új párbeszédre...
2020-01-20 11:11:57
Átadták a Lámfalussy- és a Popovics-díjat
...
Az MNB szakmai bizottságának javaslatára az euró "atyjának" nevét viselő díjat idén Peter Praet, az Európai Központi Bank (EKB) egykori vezető közgazdásza, és kormányzótanácsának tagja kapta.
A Popovics-díjat Baksay Gergely, az MNB költségvetési és versenyképességi elemzések igazgatóságának igazgatója vehette át....
2020-01-20 09:51:31
1 2 3 ....................246 247 ..........370 371 ..........492 493 494 
Címkék: Izer Norbert, Nagy István, Óbudai Egyetem Kaposváron, Andreas Tschiesner, Nemzeti Energiastratégia, Ebben Kaposvárnak, Peter Praet, Európai Központi Bank, Popovics-díjat Baksay Gergely, felelős üzleti, vállalkozások adminisztrációs, harmadik Adó-Tanácskozás, európai autógyártók, állattartó telepek, eurózóna teljes, államtitkár hozzátette, felelős magatartás, vállalatok számára, etikus magatartás, fogyasztók szemében, adóügyek intézésekor, adószakma bevonása, versenyképesség további, bürokratikus terhek, államtitkár beszélt, nemzetközi tapasztalatokról, magas költségek, európai autóipar, gépjárműgyártók high-tech, versenyképesség együtt, gazdasági növekedés, államtitkár kiemelte, versenyképesség növelésének, különböző járványos, minél magasabb, első harmadban, magyarországi nagyvárosok, innovációt ösztönző, hatvanas-hetvenes évek, gyakori monopolhelyzetük, felzárkózás harmadik, pozitív változások, nemzetközi partnerekkel, euró bevezetése, tapasztalatokról, versenyképességi,
© 2013 TVN.HU Kft.