Belépés
Az MNB a magyar zöld kötvénypiac beindítását tervezi
... zöld kötvénykibocsátások beindulása hozzájárulhat az ország klíma-, fenntarthatósági és energiastratégiai céljainak finanszírozásához, és támogathatja az MNB által is szorgalmazott versenyképességi fordulatot - írták.
A vállalati, banki, esetleg önkormányzati zöld kötvénykibocsátás azonban a jegybank és más szabályozók ösztönző, támogató lépései nélkül várhatóan nem tudna kel...
2020-08-04 11:11:24
Matolcsy: onnan kell meríteni a többletnövekedést, ahol versenyképességi lemaradás van
... portálon hétfőn megjelent véleménycikkében kifejtette: Magyarország a járványkezelésben eddig első az EU-országok között, a világban is legalább az első tíz között van, miközben uniós versenyképessége a 19. helyre elég, és az EU-ban a gazdasági fejlettség terén (egy főre jutó GDP és GNI, vásárlóerő paritáson) csak a 21. helyen áll.
Matolcsy György szerint az élet minden terü...
2020-08-03 18:43:25
ITM: hat egyetem vált működési modellt augusztustól
... az intézmények rugalmasabban, gyorsabban reagálhatnak a gazdasági igényekre.
"A kormány célja, hogy a korszerűbb és kiszámíthatóbb működési környezet növelje a felsőoktatás versenyképességét, és így a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek" - hangsúlyozták.
Az ITM szerint a modellváltásnak köszönhetően az egyetemek a helyi társadalmi élet, az értelmiségképzés és a g...
2020-07-31 17:12:37
Nemzeti konzultáció - Kormánypártok: a baloldal el akarja lehetetleníteni, hogy az emberek elmondják a vélemény
... Ami a véleményemmel nem egyezik, de ez is mutatja, Magyarországon sajtószabadság van - tette hozzá,
Arról is kérdezték a képviselőt, hogy a Matolcsy György vezette jegybank versenyképességi felmérést készített, és e téren 19. helyre sorolták az unióban Magyarországot. Eszerint komoly problémák vannak az oktatással, az egészségügy területén pedig a legutolsó helyre sorolták ha...
2020-07-29 14:42:44
Magyarország a 19. helyezett az EU országai között az MNB versenyképességi rangsorában
... adatokra épül, ezért nem jelenik meg benne a koronavírus-járvány hatása.
Mint a jelentésből kiderül, Magyarország számos területen jelentős eredményeket ért el, de van még tér a versenyképesség erősítésére, többek között a kkv-k termelékenysége, az egészségügy vagy például az oktatás terén.
Baksay Gergely elmondta: a felzárkózáshoz hosszú távon évi legalább 2-3 százalé...
2020-07-29 07:14:50
Szijjártó: a magyar gazdaság sikerét a magyar emberek munkája jelenti
... egész nemzet hálával tartozik.

Magyarországon 806 vállalat kötelezte el magát összesen 377 milliárd forint értékű beruházások megvalósítása mellett, amelyhez a kormány a versenyképesség-növelő támogatási program keretében 169 milliárd forint támogatást biztosít, és ezáltal több mint 143 ezer munkahelyet tudnak megvédeni - tette hozzá.
A miniszter hangsúlyozta: a ...
2020-07-29 07:06:53
EU-csúcs - Uniós szóvivő: a csúcstalálkozó szombati tárgyalásai befejeződtek, a megbeszélés vasárnap folytatódi
... tagállamok egyebek mellett a zöld és a digitális átállásra, és a gazdaságot élénkítő szükséges reformokra. Különösen érzékeny ez néhány olyan tagállam esetében, amelyekben növelni kell a versenyképességet - húzta alá.
Derülátónak mutatkozott Krisjanis Karins lett miniszterelnök is, aki a tárgyalások szünetében úgy nyilatkozott: esélyt lát a megállapodásra. Azt mondta, az elké...
2020-07-19 07:04:12
EU-csúcs - Kurz: a tárgyalások a helyes irányba haladnak
... tagállamokban, egyebek mellett a zöld- és digitális átállás, és a gazdaságot élénkítő szükséges reformok estében. Ez különösen néhány olyan tagállam esetében érzékeny, ahol növelni kell a versenyképességet - húzta alá.
Szavai szerint "egy másik bonyolult téma" a jogállamiság kérdése maradt.
"Magyarország és Lengyelország nagyon világos álláspontot képvisel e tekintetben,...
2020-07-19 07:03:54
MKIK: a bürokrácia csökkentésével lehet növelni a cégek versenyképességét
...
A műsorban elhangzott, hogy a versenyképesség javítása, a kedvezőbb üzleti környezet kialakítása érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium bürokráciacsökkentő intézkedéseket dolgoz ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara javaslatai alapján.
Parragh László, az MKIK elnöke a műsorban elmondta, 1500 cég kérdőíves válaszából, valamint több cégvezetővel készített mé...
2020-07-18 08:30:57
ITM: már kétszázezer embernek segít a munkahelyvédelmi bértámogatás
... nehéz helyzetbe hozta a magyar gazdaságot, a káros hatásokat a kormány komplex intézkedési csomaggal mérsékeli, valamint az adó- és járulékkedvezményeken, a hatékonyságnövelő és versenyképesség-javító támogatásokon túl munkaerő-piaci intézkedésekkel is védi az elmúlt 10 év eredményeit.
A munkahelyvédelmi bértámogatási programban közel 14 ezer vállalkozás nyújtott be eddig kér...
2020-07-17 09:01:42
1 2 3 ....................253 254 ..........380 381 ...........506 507 508 
Címkék: Matolcsy György, Baksay Gergely, Krisjanis Karins, Technológiai Minisztérium, Magyar Kereskedelmi, Parragh László, magyar zöld, emberek elmondják, magyar gazdaság, magyar emberek, csúcstalálkozó szombati, megbeszélés vasárnap, helyes irányba, bürokrácia csökkentésével, cégek versenyképességét, munkahelyvédelmi bértámogatás, ország klíma-, járványkezelésben eddig, gazdasági fejlettség, főre jutó, élet minden, intézmények rugalmasabban, gazdasági igényekre, kormány célja, felsőoktatás versenyképességét, magyar fiatalok, jövő nyertesei, modellváltásnak köszönhetően, helyi társadalmi, unióban Magyarországot, egészségügy területén, legutolsó helyre, jelentésből kiderül, versenyképesség erősítésére, kkv-k termelékenysége, egészségügy vagy, oktatás terén, felzárkózáshoz hosszú, miniszter hangsúlyozta, digitális átállásra, gazdaságot élénkítő, tárgyalások szünetében, másik bonyolult, jogállamiság kérdése, műsorban elhangzott, versenyképesség javítása, kedvezőbb üzleti, műsorban elmondta,
© 2013 TVN.HU Kft.