Belépés
Krónika 7. rész - (fogyasztóvédelem, elektronikus hírközlés)
... szükségessé az új szabályozás megalkotását, de fontos, hogy a hazai hírközlési szektor igényeire is reagáljanak, ezért bevonták az ipari szereplőket is a munkába - mondta.
Fidesz: a versenyképesség növelését segíti a javaslat
Witzmann Mihály (Fidesz) kifejtette: Magyarország versenyképességének további növelését is segíti a javaslat, amely egy uniós irányelv elfogadásáró...
2020-05-20 19:18:55
Felvételi - Völner Pál: a jogászképzés új felvételi szabályai a jogi versenyképesség erősítését szolgálják
...
Völner Pál közölte: a kormányzathoz érkeztek észrevételek azzal kapcsolatban, hogy több városban jogászhiány kezd kialakulni, a kormány viszont elkötelezetten támogatja a vidék erősödését.
"Valljuk, hogy az ország csak akkor lehet erős és versenyképes a jövőben is, ha minden térsége az" - tette hozzá az államtitkár.
Kiemelte, ehhez hozzátartozik az is, hogy az áll...
2019-12-19 16:22:09
Új felügyeleti stratégiát hirdetett meg az MNB
...
Az MTI-nek pénteken küldött közlemény szerint az 2020-2025 közötti időszakra vonatkozó - a jegybank idén év elején meghirdetett Versenyképességi programjával is összhangban álló - új felügyeleti stratégiában kiemelt fókusz irányul a fogyasztók védelmére, a fenntarthatósági szempontokra, illetve a digitalizáció kihívásaira adandó válaszokra.
A pénzügyi piacok sokkellenáll...
2019-12-13 18:46:05
ITM: a versenyképesség erősítését szolgálja az új szakképzési rendszer
...
Az általános iskolát elvégzők a technikum és a szakképző iskola közül választhatnak. A technikumban ötéves osztatlan képzés keretében szerezhetnek érettségit és technikusi oklevelet, a szakképző iskolában pedig hároméves képzéssel sajátíthatnak el egy szakmát - ismertette az államtitkár az Országgyűlés által kedden elfogadott szakképzési törvény részleteiről szólva.
Kiem...
2019-11-20 13:11:42
Rákossy Balázs: startol a kkv-k épületenergetikai fejlesztéseit támogató pályázat
... figyelmet.
Rákossy Balázs kiemelte: a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében megjelent felhívás egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés csökkentését, illetve a vállalkozások rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését, egyben hozzájárul a klímavédelemhez.
A támogatásból lehetőség van...
2019-11-11 07:10:45
ITM-államtitkár: a korszerű belföldi üzemek a magyar növekedés legjobb példái
... ki a 2030-ig szóló kkv-stratégiát. Véleménye szerint nem lehetetlen vállalás, hogy addigra Magyarország az 5 legélhetőbb európai állam egyike legyen, de meglátása szerint ehhez a versenyképességet is erősíteni kell.
Az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a kormányzati kkv-stratégia legfontosabb elemének a környezettudatosság fokozását, a korszerű ...
2019-11-06 15:01:58
PM-államtitkár: a magyar cégek jelentősen támogatják a gazdaság növekedését
... javítására ösztönöz, a magasabb bérek pedig a munkaerő megtartását segítik - tette hozzá.
Rákossy Balázs kiemelte, különösen a kkv-knál javítani kell a termelés hatékonyságán és versenyképességen, és megjegyezte, hogy a kormány továbbra is elkötelezett a beruházási környezet javítása és a foglalkoztatottság további növelése iránt, a következő évek legfontosabb feladatának pe...
2019-10-09 13:11:43
Palkovics: okos Magyarországot építünk
...
Palkovics László a rendezvényen a versenyképesség erősítését, az újító és vállalkozó gazdasági szemléletet nevezte a magyar gazdasági modell alapjának. A tudományos, kutatási és innovációs képességeket azokra a területekre kell összpontosítani, amelyben az ország különösen erős - tette hozzá.
A tárcavezető szerint ezek egyike a kreatív ipar lehet, hiszen - mint mondta -...
2019-10-01 22:12:12
Közgazdász-vándorgyűlés - Nagy István: felkészülten kell reagálni a klímaváltozásra
... jelezte, az agrárium egyedül nem tud megoldást találni a kihívásokra, szükséges az együttműködés a pénzügyi szektorral, hogy növekedjen az agrárszektor technológiai fejlettsége és versenyképessége, illetve csökkenjen a klímaváltozás hatása.
A miniszter szerint a magyar agráriumban 60 százalékos fejlődési potenciál rejtőzik, és látszik, hogy van igény az élelmiszergazdaság és ...
2019-09-05 20:33:12
PM: Európa versenyképességét erősítik a V4-ek
... sikeresen illeszkedett be az európai értékláncokba, és azok fontos részét képezi - tette hozzá.
Az államtitkár kiemelte, hogy Magyarország jelentős mértékben járul hozzá Európa versenyképességéhez, hiszen a gazdasága tavaly 4,9 százalékkal bővült, az idei második negyedévben pedig 5,2 százalékkal az EU legjobb eredményét érte el.
A munkaalapú társadalom kialakításával és...
2019-09-03 18:02:03
1 2 3 6 7 9 10 11 12 13 
Címkék: Völner Pál, Rákossy Balázs, Nagy István, Witzmann Mihály, Innovációs Operatív Program, Palkovics László, jogi versenyképesség, versenyképesség erősítését, kkv-k épületenergetikai, korszerű belföldi, magyar növekedés, magyar cégek, gazdaság növekedését, hazai hírközlési, ipari szereplőket, versenyképesség növelését, uniós irányelv, kormányzathoz érkeztek, kormány viszont, vidék erősödését, ország csak, 2020-2025 közötti, jegybank idén, fogyasztók védelmére, fenntarthatósági szempontokra, digitalizáció kihívásaira, pénzügyi piacok, általános iskolát, szakképző iskola, technikumban ötéves, szakképző iskolában, környezettudatos gazdasági, környezetterhelés csökkentését, vállalkozások rezsiköltségekhez, támogatásból lehetőség, 2030-ig szóló, kormányzati kkv-stratégia, magasabb bérek, munkaerő megtartását, kkv-knál javítani, termelés hatékonyságán, kormány továbbra, beruházási környezet, következő évek, magyar gazdasági, területekre kell, ország különösen, tárcavezető szerint, kreatív ipar,
© 2013 TVN.HU Kft.