|
|
|
... lényeges pontban különbözik: a hús már szeletekre vágva kerül a fazékba, és a leve sokkal hígabb, ezért zöldség is főzhető bele (többnyire zellerszár).
Az eszményi húsdarab a vesepecsenye volna, mivel azonban az ökörnek ez a nemes testrésze ritkán zarándokol el Rómába, a hátszín helyettesíti.
Hozzávalók: vesepecsenye vagy hátszín, zsír, 1 szelet sonkaszalonna, sűrített v... |
2010-11-03 21:06:46 |
|
|
|
|
|
|
... sárgabarackbefőtt
- 1/2 csésze babecue-szósz
- 1/2 csésze barna cukor
- 1 dl almaecet
- 2 ek. worcester-mártás
- 1/2 tk. zúzott paprika
- 2 kg ... |
2010-11-02 17:22:59 |
|
|
|
|
|
|
...
50 dkg marhapacsni (vesepecsenye vége) vagy marhafartő, 10 dkg füstölt szalonna, 4 dl száraz fehérbor, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 paradicsom, 1 késhegynyi babérlevélpor, só és őrölt fekete bors, ízlés szerint, 1 teáskanál mustár
A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágom, zsírját kisütöm. Üvegesre fonnyasztom rajta a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, ma... |
2010-10-23 15:31:10 |
|
|
|
|
|
|
Sattay Malájföld
Hozzávalók: 1/2 kg hús apróra darabokra vágva és nyársra fűzve (lehet marhahús, vesepecsenye, hátszín, rostélyos vagy csirkemell)
A húst nyársra fűzve, lehetőleg faszénparázs fölött forgatva sütjük, időközönként olajjal kenegetve. Amikor megsült, tányérra téve fűszeres mártással leöntjük és főtt rizst adunk hozzá.
Mártás: 2 kávéskanál curry, 1 káv... |
2010-10-14 05:46:41 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalók 4 főre
* 40 dkg bélszín (vesepecsenye)
* 1 nagy tojás sárgája
* vöröshagyma , nagyon finomra vágva
* só
* bors
* pirospaprika
* mustár
* ketchup
elkészítés
1. A húst kétszer ledarálja hely... |
2010-10-10 08:37:29 |
|
|
|
|
|
|
Barta László Mustos szőlős vesepecsenye Szüreti ebéd
Előkészület
Vesepecsenye vagy bélszín
sózzuk, borsozzuk, ételízesítő
Forró olajban elősütjük, hogy az értéknedvek benne maradjanak a húsban.
majd hagyuk kihűlni a husit.
Sü... |
2010-09-25 20:03:41 |
|
|
|
|
|
|
Roastbeef más módon
Vesepecsenye 0,75 kg, szalonna 0,25 kg, bors, só 1-1 késhegynyi.
A megtisztított bélszínt, ha már állott, beborsozzuk, ujjnyi széles szalonnával begöngyöljük és sütőben 1/2, vagy 3/4 óráig locsolás közt sütjük. Sózzuk, azután tálaljuk, leve külön jön, nehogy a szalonna megpuhuljon.
... |
2010-09-18 16:11:00 |
|
|
|
|
|
|
Beefsteak 5.
Vegyünk egy kiló vesepecsenyét a vastag részéből, és hártyájától, inaitól tisztítsuk meg szépen; vagdaljuk fel gömbölyű fánkforma darabokba. Hintsük be egy kevés sóval, fa kalapáccsal lapítsuk meg, hogy csinos kerek formát nyerjen, de azért gömbölyű maradjon; hintsük be borssal és apró zöldpetrezselyemmel is. Reggel igy elkészítve, hagyjuk estig pinczében letakarv... |
2010-09-15 00:10:31 |
|
|
|
|
|
|
Beefsteak 3.
Hozzávalók: Vesepecsenye 0,8 kg, zsír 15 dkg, bors, só 1-1 késhegynyi, vöröshagyma 1/8 fej, tojás 6 db.
Elkészítése: A húst gömbölyű szeletekre vágjuk, borssal, reszelt hagymával megkenjük, állni hagyjuk. Nagyon forró zsírban hirtelen 5 percig sütjük, esetleg 8 percig. Sütés közben sózzuk. Tükörtojást teszünk rá. Négy, öt félével körítjük.
... |
2010-09-15 00:08:37 |
|
|
|
|
|
|
Beefsteak 2.
8 szelet, ujjnyi vastag vesepecsenye, mustár, só, őrölt bors, 2 ek. zsír, olaj
A hússzeleteket megborsozzuk, vékonyan bekenjük mustárral, olajjal. Legalább másnapig állni hagyjuk. Forró zsírban a szeletek mindkét oldalát 3-3 percig sütjük (ha nem szeretjük véresen, kicsit tovább), megsózzuk. Burgonyapürével, párolt zöldségekkel tálaljuk. Szokás a kisült szele... |
2010-09-15 00:07:49 |
|
|
|
|