Belépés
LO STUFATINO Párolt marhaszele
... lényeges pontban különbözik: a hús már szeletekre vágva kerül a fazékba, és a leve sokkal hígabb, ezért zöldség is főzhető bele (többnyire zellerszár).
Az eszményi húsdarab a vesepecsenye volna, mivel azonban az ökörnek ez a nemes testrésze ritkán zarándokol el Rómába, a hátszín helyettesíti.
Hozzávalók: vesepecsenye vagy hátszín, zsír, 1 szelet sonkaszalonna, sűrített v...
2010-11-03 21:06:46
Sárgabarackos-húsos szendvics
... sárgabarackbefőtt
- 1/2 csésze babecue-szósz
- 1/2 csésze barna cukor
- 1 dl almaecet
- 2 ek. worcester-mártás
- 1/2 tk. zúzott paprika
- 2 kg ...
2010-11-02 17:22:59
Marhatokány 2.
...
50 dkg marhapacsni (vesepecsenye vége) vagy marhafartő, 10 dkg füstölt szalonna, 4 dl száraz fehérbor, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 paradicsom, 1 késhegynyi babérlevélpor, só és őrölt fekete bors, ízlés szerint, 1 teáskanál mustár
A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágom, zsírját kisütöm. Üvegesre fonnyasztom rajta a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, ma...
2010-10-23 15:31:10
Sattay Malájföld
Sattay Malájföld
Hozzávalók: 1/2 kg hús apróra darabokra vágva és nyársra fűzve (lehet marhahús, vesepecsenye, hátszín, rostélyos vagy csirkemell)
A húst nyársra fűzve, lehetőleg faszénparázs fölött forgatva sütjük, időközönként olajjal kenegetve. Amikor megsült, tányérra téve fűszeres mártással leöntjük és főtt rizst adunk hozzá.
Mártás: 2 kávéskanál curry, 1 káv...
2010-10-14 05:46:41
Tatár beefsteak
... hozzávalók 4 főre

* 40 dkg bélszín (vesepecsenye)
* 1 nagy tojás sárgája
* vöröshagyma , nagyon finomra vágva
* só
* bors
* pirospaprika
* mustár
* ketchup
elkészítés

1. A húst kétszer ledarálja hely...
2010-10-10 08:37:29
Mustos vesepecsenye
Barta László Mustos szőlős vesepecsenye Szüreti ebéd

Előkészület
Vesepecsenye vagy bélszín
sózzuk, borsozzuk, ételízesítő
Forró olajban elősütjük, hogy az értéknedvek benne maradjanak a húsban.
majd hagyuk kihűlni a husit.


Sü...
2010-09-25 20:03:41
Roastbeef más módon
Roastbeef más módon
Vesepecsenye 0,75 kg, szalonna 0,25 kg, bors, só 1-1 késhegynyi.
A megtisztított bélszínt, ha már állott, beborsozzuk, ujjnyi széles szalonnával begöngyöljük és sütőben 1/2, vagy 3/4 óráig locsolás közt sütjük. Sózzuk, azután tálaljuk, leve külön jön, nehogy a szalonna megpuhuljon.
...
2010-09-18 16:11:00
Beefsteak 5.
Beefsteak 5.
Vegyünk egy kiló vesepecsenyét a vastag részéből, és hártyájától, inaitól tisztítsuk meg szépen; vagdaljuk fel gömbölyű fánkforma darabokba. Hintsük be egy kevés sóval, fa kalapáccsal lapítsuk meg, hogy csinos kerek formát nyerjen, de azért gömbölyű maradjon; hintsük be borssal és apró zöldpetrezselyemmel is. Reggel igy elkészítve, hagyjuk estig pinczében letakarv...
2010-09-15 00:10:31
Beefsteak 3.
Beefsteak 3.
Hozzávalók: Vesepecsenye 0,8 kg, zsír 15 dkg, bors, só 1-1 késhegynyi, vöröshagyma 1/8 fej, tojás 6 db.
Elkészítése: A húst gömbölyű szeletekre vágjuk, borssal, reszelt hagymával megkenjük, állni hagyjuk. Nagyon forró zsírban hirtelen 5 percig sütjük, esetleg 8 percig. Sütés közben sózzuk. Tükörtojást teszünk rá. Négy, öt félével körítjük.
...
2010-09-15 00:08:37
Beefsteak 2.
Beefsteak 2.
8 szelet, ujjnyi vastag vesepecsenye, mustár, só, őrölt bors, 2 ek. zsír, olaj
A hússzeleteket megborsozzuk, vékonyan bekenjük mustárral, olajjal. Legalább másnapig állni hagyjuk. Forró zsírban a szeletek mindkét oldalát 3-3 percig sütjük (ha nem szeretjük véresen, kicsit tovább), megsózzuk. Burgonyapürével, párolt zöldségekkel tálaljuk. Szokás a kisült szele...
2010-09-15 00:07:49
1 2 3 6 7 8 9 10 11 12 13 
Címkék: STUFATINO Párolt, Sattay Malájföld, Barta László Mustos, leve sokkal, eszményi húsdarab, vesepecsenye volna, nemes testrésze, hátszín helyettesíti, füstölt szalonnát, húst nyársra, húst kétszer, értéknedvek benne, megtisztított bélszínt, szalonna megpuhuljon, kiló vesepecsenyét, vastag részéből, kevés sóval, húst gömbölyű, hússzeleteket megborsozzuk, szeletek mindkét, kisült szele, burgonyapürével, sárgabarackbef, vesepecsenyét, megtisztított, sárgabarackos, sonkaszalonna, hússzeleteket, babérlevélpor, vesepecsenye, vöröshagymát, faszénparázs, helyettesíti, megborsozzuk, zöldségekkel, begöngyöljük, pirospaprika, időközönként, vöröshagyma, előkészület, marhatokány, tükörtojást, megpuhuljon, hártyájától, értéknedvek, fonnyasztom, ételízesítő, elkészítése, beborsozzuk, szalonnával, marhapacsni, kalapáccsal, szeletekre, csirkemell, maradjanak, zarándokol, marhaszele, különbözik, hozzávalók, tisztítsuk, elkészítés, marhafartő, kávéskanál, zellerszár, elkészítve, késhegynyi, paradicsom, beefsteak, stufatino, szalonnát, malájföld,
© 2013 TVN.HU Kft.