|
|
|
Vegyünk egy kiló vesepecsenyét a vastag részéből, és hártyájától, inaitól tisztítsuk meg szépen; vagdaljuk fel gömbölyű fánkforma darabokba. Hintsük be egy kevés sóval, fa kalapáccsal lapítsuk meg, hogy csinos kerek formát nyerjen, de azért gömbölyű maradjon; hintsük be borssal és apró zöldpetrezselyemmel is. Reggel igy elkészítve, hagyjuk estig pinczében letakarva. Mikor szüksé... |
2010-08-24 06:17:19 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
Vesepecsenye 0,8 kg, zsír 15 dkg, bors, só 1-1 késhegynyi, vöröshagyma 1/8 fej, tojás 6 db.
Elkészítése:
A húst gömbölyű szeletekre vágjuk, borssal, reszelt hagymával megkenjük, állni hagyjuk. Nagyon forró zsírban hirtelen 5 percig sütjük, esetleg 8 percig. Sütés közben sózzuk. Tükörtojást teszünk rá. Négy, öt félével körítjük.... |
|
2010-08-24 06:16:28 |
|
|
|
|
|
|
...8 szelet, ujjnyi vastag vesepecsenye, mustár, só, őrölt bors, 2 ek. zsír, olaj
A hússzeleteket megborsozzuk, vékonyan bekenjük mustárral, olajjal. Legalább másnapig állni hagyjuk. Forró zsírban a szeletek mindkét oldalát 3-3 percig sütjük (ha nem szeretjük véresen, kicsit tovább), megsózzuk. Burgonyapürével, párolt zöldségekkel tálaljuk. Szokás a kisült szeletekre 1-1 tükör... |
2010-08-24 06:16:02 |
|
|
|
|
|
|
... hogy megpiruljo... |
|
2010-08-24 06:03:14 |
|
|
|
|
|
|
Vesepecsenye 0, 75 kg, szalonna 10 dkg, zsír 20 dkg, bors, só 1-1 késhegynyi, tejföl 2 dl, petrezselyem hagyma, gomba
A vesepecsenyét megtisztítjuk, pár napig jégen állni hagyjuk. Megtörölgetjük, hogy ne legyen nedves, beborsozzuk. Forró zsírba tesszük 15-20 percig. Ez alatt tölteléknek párolunk kevés hagymát, petrezselymet, kis sót, két tojást ütünk rá, kis párolt gombát ... |
|
2010-08-24 05:42:59 |
|
|
|
|
|
|
... pulykáé, maximum
több odafigyelést igényel.
Marhasült vörösboros mártásban
Hozzávalók:
1,5 kg vesepecsenye
20 dkg gyöngyhagyma
2,5 dl marhahúsleves
2 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
2 evőkanál szá... |
2010-07-10 18:18:13 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
60 dkg tisztított bélszín,
5 dkg vaj,
8 dkg zsír,
20 dkg
gomba,
1 kis fej hagyma,
25 dkg rizs,
1 csomó zöldpetrezselyem,
törött bors,
só.
Elkészítés:
A letisztított és lehártyázott... |
2010-05-08 15:03:35 |
|
|
|
|
|
|
70 dkg kicsontozott vesepecsenye
4 golden alma
3 ek. barna cukor
1 tk. őrölt fahéj
1/2 tk. só
Megtisztítjuk a húst és vágjuk fel 6 szeletre. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és felszeleteljük.
A húst rakjuk egy edénybe az almákkal együtt. A barna cukrot dolgozzuk össze a fa... |
2010-04-17 21:44:38 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
2 szelet vesepecsenye,
olaj a kenéshez,
4 mogyoróhagyma,
vékonyra felvágott zöldhagyma,
150 g étkezési babcsíra,
200 g mangetout (blansírozva és tisztítva) vagy borsó,
1/2 kínai kel,
4 evőkanál aprított menta,
4 evőkanál aprított koriander
Öntet:
3 cm-es gyömbér darabok meghámozva és lereszelve,
2-3 darab ... |
2010-04-02 19:25:12 |
|
|
|
|
|
|
...1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor kakukkfű
2 vöröshagyma
1 ek. zsemlemorzsa
2 tojás
100 g vaj
1,5 kg borjú-vesepecsenye vagy borjúdió
500 g leveles tészta
3-4 paradicsom
só és bors
Dolgozzuk össze a zsemlemorzsát a vaj felével, egy tojássárgájával, az összevágott hagymával és a felaprított kakukkfűvel, valamint petrezselyemmel. Fű... |
2010-03-06 15:52:40 |
|
|
|
|