Belépés
Nézőpont-konferencia - Kásler: számos pozitív intézkedés történt az egészségügyben az elmúlt években
... ellátás megújításáról és a digitális egészségügyről. Kiemelte, teljessé váltak a szűrések - elindult idén a hepatitis C betegségé is -, és megvalósult minden daganatfajta esetében a veszélyeztetett populáció szűrése. Vastagbélszűrésre például félmillió ember kapott behívót, 153 ezren küldtek mintát, és kétszáz daganatos esetet szűrtek ki közülük - ismertette.
Az alapellátásró...
2019-12-05 20:06:33
Kásler: a családot nem pótolja semmi
... válasszák, mert így a gyermekek családot látnak és modelleket az anya- és apaszerepre. Kijelentette: a kormány célja, hogy az állami gondozás helyett nevelőszülőknél helyezzék el a veszélyeztetett gyermekeket, ehhez pedig biztosítják és a jövőben is biztosítani fogják az anyagi és jogszabályi feltételeket.
Fülöp Attila a szociális ügyekért felelős államtitkár köszöntőjében a...
2019-12-05 11:51:37
Kimúlt az utolsó szumátrai orrszarvú Malajziában
... a vadon élő populációk azonban szinte teljesen kihaltak, úgy vélik, ma már alig száz példány él belőlük. A faj a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) vörös listáján a súlyosan veszélyeztetettek között szerepel.
"Iman természetes halált hal. Teljes figyelmet és a legjobb gondoskodást kapta, mióta 2014 márciusában befogtuk" - monda Liew.
A szumátrai rinocéroszokat az orr...
2019-11-24 13:41:50
Az afrikai trópusi növények egyharmada a kihalás szélén áll
... kipusztulása legjobban Nyugat-Afrikát, Etiópiát, Tanzánia egyes részeit és a Kongói Demokratikus Köztársaságot sújtja: ezek a térségek növényeik több mint 40 százalékát veszíthetik el. A veszélyeztetett fajok között fák, cserjék, gyógynövények és liánok is szerepelnek.
"A biodiverzitás számtalan hasznot hoz az embereknek, és ennek elvesztése veszélybe sodorja a jövőnket" - id...
2019-11-21 14:11:43
A rákosi vipera védelmét szolgáló program indult
... védett, 1992-től pedig természetvédelmi szempontból a legkiemeltebb kategóriába tartozik, természetvédelmi értéke 1 millió forint. Jelenleg a magyar gerinces fauna elismerten legveszélyeztetettebb faja.
Az Európai Bizottság idén több mint 120 természet- és környezetvédelmi célú projekt számára biztosít összesen több mint 240 millió Eurós támogatást a LIFE program keretén belü...
2019-11-21 12:31:17
Krónika 1. rész (napirend előtt: gyermekek, önkormányzatok, közoktatás, külpolitika)
... költöttek a családok támogatására, jövőre viszont 2200 milliárd forintot fognak.
Elmondta, az Eurostat szerint 2010-ben azon 18 éven aluliak aránya, akik szegénység miatt voltak veszélyeztetettek, 38 százalék volt, most 23,8 százalék. Közölte, korábban a gyermekes háztartások harmada volt, most az ötöde van a szegénység kockázatának kitéve. Beszélt arról is, hogy míg a szocia...
2019-11-19 11:11:17
Német államfő: nincs gond a véleményszabadsággal Németországban
... esetekben "a véleményszabadság hiányáról szóló állítás önmagát cáfolja, és még a nyílt társadalmi vitát is mérgezi" - mondta a német államfő.
Kiemelte, hogy az állítólagosan veszélyeztetett véleményszabadság fő ellenfelének a politikai korrektséget kiáltották ki. A politikai korrektség negatív tartalmú "harci fogalom" lett, és ennek a változásnak az előidézői szándékosan elle...
2019-11-18 17:32:20
Lila fénnyel világítják ki a Lánchidat a koraszülöttekért
... közlemény szerint Magyarországon évente minden tizedik, vagyis 8000 gyermek születik a 37. hét előtt, közülük majdnem 1500 kritikusan alacsony súllyal. A koraszülöttekhez hasonlóan veszélyeztetettek a 2500 grammnál kisebb súllyal világra jött csecsemők is.
Annak ellenére, hogy a szakemberek szerint a koraszülés népbetegségnek tekinthető, a társadalom keveset tud annak hátteré...
2019-11-17 07:04:29
Az elmúlt három évben 36 százalékkal nőtt a Kecskeméti Vadaskert látogatottsága
... tavaly érkezett a jeruzsálemi állatkertből egy fiatal, hatéves hím. A cerkóffélék családjába tartozó állat az emberszabásúak után a legnagyobb testű majom. Az élőhelypusztulás miatt veszélyeztetett mandrill (Mandrillus sphinx) szinte csak a Kongó vidékén, egy kicsiny területen él. Magyarországon csak a Kecskeméti Vadaskertben látható - emelte ki Zomboriné Polyák Irén, hozzátéve, h...
2019-11-08 18:12:24
Az EU rendeletet fogadott el a gépjárművek fokozott biztonságáról
... biztonsági intézkedésekre is szükség lesz. Ilyenek lesznek a fejlett vészfékező rendszerek, veszélyhelyzetben működésbe lépő sávtartó rendszerek, nagyobb frontális védelmi zóna, amely a veszélyeztetett úthasználókkal - például gyalogosokkal vagy kerékpárosokkal - való ütközés során képes mérsékelni a sérüléseket.
Az általános előírások és a jelenlegi rendszerek - például a sá...
2019-11-08 14:32:04
1 2 3 ..............................192 193 ...............289 290 ...............384 385 386 
Címkék: Kecskeméti Vadaskert, Fülöp Attila, Természetvédelmi Világszövetség, Kongói Demokratikus Köztársaságot, Európai Bizottság, Kecskeméti Vadaskertben, Zomboriné Polyák Irén, elmúlt években, utolsó szumátrai, afrikai trópusi, kihalás szélén, rákosi vipera, elmúlt három, gépjárművek fokozott, digitális egészségügyről, veszélyeztetett populáció, gyermekek családot, kormány célja, állami gondozás, veszélyeztetett gyermekeket, szociális ügyekért, súlyosan veszélyeztetettek, legjobb gondoskodást, szumátrai rinocéroszokat, térségek növényeik, veszélyeztetett fajok, biodiverzitás számtalan, legkiemeltebb kategóriába, magyar gerinces, családok támogatására, gyermekes háztartások, szegénység kockázatának, véleményszabadság hiányáról, nyílt társadalmi, német államfő, állítólagosan veszélyeztetett, politikai korrektséget, politikai korrektség, előidézői szándékosan, koraszülöttekhez hasonlóan, 2500 grammnál, szakemberek szerint, koraszülés népbetegségnek, társadalom keveset, jeruzsálemi állatkertből,
© 2013 TVN.HU Kft.