Belépés
Antonín Dvořák: Stabat Mater - előadás a képen látszik
... alkalmazza a kromatikus megoldásokat, a zenekar hangszerelése egyedi megoldásokban gazdag. A mű premierje Prágában volt 1880-ban, míg a Csehországon kívüli első bemutatót Joseph Pamby vezényelte 1883-ban, Londonban. Az előadás sikere teremtette meg Dvořák angliai hírnevét és a későbbi nagy megrendelések alapját.
Az eredeti változatot csak hét mozgást tartalmazó zongorára, kór...
2019-05-17 09:48:58
Szombat reggel óta 450 rakétát lőttek Gázából, Netanjahu izraeli ellentámadásokat rendelt el
...
Az izraeli katonai rádió vasárnapi jelentése szerint az izraeli miniszterelnök a szokásos heti kormányülés kezdetén bejelentette, hogy "erőteljes támadásokat" rendelt el, és hogy a Hamász vezetői "súlyos árat" fognak fizetni a szombat reggel óta folytatott rakétatámadásokért.
Netanjahu azt is közölte, hogy a Hamász nemcsak saját harcosainak a tetteiért felelős, hanem az...
2019-05-05 13:01:15
Jégkorong divízió I/A-vb - Galló: most lehet esélyünk rá, hogy elkapjuk a szlovénokat
... Kings kétszeres NHL-bajnok sztárjáról, Anze Kopitarról azt mondta: "Tudjuk, hogy hol játszik és milyen képességei vannak."
Az opcionális tréninget a videózásért felelős Kiss Dávid vezényelte.
"Aki akart, az szobabiciklizett, volt, aki legyúratta kicsit az izmait, és vannak, akik mérkőzés előtt szeretik érezni kicsit a jeget. Utóbbiaknak egy-két olyan bemelegítő gyakorlat...
2019-05-03 12:43:08
A Tolkien-hagyaték kezelői elzárkóznak az íróról szóló új életrajzi filmtől
...
A finn Dome Karukoski rendezte Tolkien című film, amely májusban érkezik az észak-amerikai mozikba, azokat az éveket mutatja be, amikor az árván maradt Tolkien barátokra, szerelemre és művészi inspirációra lel egy csapatnyi kiközösített fiatal körében az iskolában.
A Nicholas Hoult és Lily Collins főszereplésével készült film elmeséli Tolkien (1892-1973) első világháború...
2019-04-23 15:01:23
Pavel Lungin Afganisztánról szóló filmjének betiltását sürgeti egy volt szovjet parancsnok
...
Lungin elismert rendező Oroszországban, akit a Taxi Blues című filmjéért 1990-ben a legjobb rendezőnek járó díjjal tüntették ki a cannes-i filmfesztiválon. Hazája politikai vezetésével konfliktusba nem keveredett, támogatta a Krím félsziget elcsatolását.
A Walt Disney orosz leányvállalata által forgalmazott filmje április 8-án megkapta a kultusztárcától a vetítési engedé...
2019-04-17 21:31:08
Olajszennyezés fenyegeti a francia partokat egy elsüllyedt olasz teherhajóról
... szélességben terült el, s az előrejelzések szerint vasárnap vagy hétfőn érhet el közvetlen a partokhoz.
Jean-Louis Lozier tengeri prefektus a breton kikötővárosból, Brestből a helyszínre vezényelte az Argonaute nevű, környezetszennyezési elhárításra specializálódott hajót, valamint az Európai Tengerészeti Biztonsági Ügynökség (EMSA) segítségét is kérte a szennyezés elhárítás...
2019-03-14 13:51:39
Molotov-koktélt dobtak egy rendőrségi posztra az al-Aksza mecsetnél, a Templom-hegyen
...
Az incidens után újabb biztonságiakat vezényeltek a Templom-hegyre, majd lezárták az al-Aksza mecsetnek is otthont adó, arabul Haram al-Sarifnak nevezett teret, és újabb fegyverek után kutattak. Közben összecsapások törtek ki a biztonsági erők és a palesztin tiltakozók között, és kivezették a muszlim imádkozókat a lezárt területről.
Már a múlt héten fokozott biztonsági k...
2019-03-12 15:57:48
A háromszoros világbajnok Niklas Edin oktatta a magyar curlingeseket
... bajnok svéd női csapat szövetségi kapitánya, Stefan Lund is.
A mentorprogram keretében szerdán előbb a három legjobb magyar vegyespárossal foglalkoztak a vendégek, majd nyílt edzést vezényeltek a kamaraerdei pályán, csütörtökön pedig edzőknek tartanak továbbképzést, végül a legjobb férfi és női csapatoknak tréninget.
"Szezon közben ritkán van lehetőségem ilyen programoko...
2019-02-21 12:22:12
Szkripal-ügy - Újabb orosz gyanúsítottat azonosított egy brit oknyomozó csoport
...
Ugyanez az angliai székhelyű, vizsgálatainak eredményeit online blogfelületén ismertető civil szervezet azonosította a délnyugat-angliai Salisbury városában idegméreg-hatóanyaggal elkövetett tavaly márciusi merényletkísérlet két eddig ismert gyanúsítottját Anatolij Vlagyimirovics Csepiga ezredes, illetve Alekszandr Jevgenyjevics Miskin katonaorvos személyében.
A Bellingc...
2019-02-14 19:12:20
Zarándoklat a Piski csata helyszínére
... válságos pillanatában az osztrák katonák meg is kezdték a honvédek lefegyverzését, Czetz megjelenése azonban megfordította az eseményeket. A magyar erők hamarosan elkeseredett rohamot vezényeltek a császáriak ellen, akiket meglepett a nem várt ellenállás, és rövid idő múltán meghátráltak. Egy időre Bem csapatai kerültek fölénybe, az általános támadás azonban ismét megtört Puchner ...
2019-02-09 12:37:54
1 2 3 ...........................83 84 ..............125 126 .............166 167 168 
Címkék: Antonín Dvořák, Stabat Mater, Pavel Lungin Afganisztánról, Niklas Edin, Joseph Pamby, Anze Kopitarról, Kiss Dávid, Dome Karukoski, Nicholas Hoult, Lily Collins, Taxi Blues, Walt Disney, Jean-Louis Lozier, Európai Tengerészeti Biztonsági Ügynökség, Stefan Lund, Anatolij Vlagyimirovics Csepiga, Alekszandr Jevgenyjevics Miskin, képen látszik, íróról szóló, volt szovjet, francia partokat, elsüllyedt olasz, rendőrségi posztra, al-Aksza mecsetnél, háromszoros világbajnok, magyar curlingeseket, brit oknyomozó, kromatikus megoldásokat, zenekar hangszerelése, előadás sikere, későbbi nagy, eredeti változatot, izraeli katonai, izraeli miniszterelnök, szokásos heti, szombat reggel, tetteiért felelős, opcionális tréninget, videózásért felelős, finn Dome, észak-amerikai mozikba, éveket mutatja, árván maradt, csapatnyi kiközösített, legjobb rendezőnek, cannes-i filmfesztiválon, vetítési engedé, előrejelzések szerint, breton kikötővárosból, helyszínre vezényelte, szennyezés elhárítás, incidens után, al-Aksza mecsetnek,
© 2013 TVN.HU Kft.