Belépés
Andrásfalvy Bertelan gondolatai

Volt valami, ami megvédte az embert az
érzelmek viharaiban, és ez a valami mindenki
számára hozzáférhető volt. Ez volt a művészet,
a költészet, a dal, a muzsika. Azért született meg,
hogy feloldja a szorongást, kimondja a bánatot,
megfogalmazza a ...
2023-09-19 22:31:28
Karácsonyi történetek 2.
... elfeledett szerelmekről, ki nem mondott vallomásokról és olyan dolgokról, melyek erősebbek, mint a vén fák gyökerei, és akkor is meglesznek még, mikor a park már rég eltűnt a történelem viharaiban.

Itt ismerkedtek meg ők is, egy éve egy langyos, holdfényes nyári estén. Jól emlékezett. Éppen hazafelé ballagott, mikor furcsa derengést látott a fák között. Arra irányította...
2022-12-22 12:30:25
Próbák
Csak az életünk viharaiban, a gyülekezetünk krízishelyzeteiben - amikor például a posztmodern kor szele vág az arcunkba, és mindent viszonylagossá tesz - mutatkozik meg az, hogy az eddigi teológiánk csak az értelmünkig jutott-e el, és csak dogmák gyűjteménye volt-e, vagy pedig Istentől kapott, a Biblián alapuló meggyőződés, amelyet minden erőnkkel védelmezünk.

Bühne...
2021-09-21 22:20:39
Nemzeti Hitvallás
... közös értékeit.

Elismerjük a kereszténység nemzetmegtartó szerepét. Becsüljük országunk különböző vallási hagyományait.

Ígérjük, hogy megőrizzük az elmúlt évszázad viharaiban részekre szakadt nemzetünk szellemi és lelki egységét. Kinyilvánítjuk, hogy a velünk élő nemzetiségek a magyar politikai közösség részei és államalkotó tényezők.

Vállaljuk, ho...
2021-08-13 19:30:30
Goethe: Idézetek
... SZÜLETTÉL

A tehetség csendben alakul ki, de a jellem a világ viharaiban

A természet az egyetlen könyv, ...
2020-09-01 20:30:18
Pio atya szép gondolatai
... meg (veszedelemben) veszélyben, vigasztalj a szenvedésben, őrizd meg testem egészségét, add áldomást minden művemre, és a szent halál kegyelmét add meg nekem. Ámen

- Életed viharaiban keress menedéket Jézus Szent Szívében. Pio atya

- Jézus legyen az őröd és életed minden tápláléka ". Pio atya

- Utolsó részlet Pio atya leveléből Conchita Gonzalezhez...
2020-06-16 19:33:13
"Amit a sötétben mondok nektek..."
... nektek... a háztetőkről hirdessétek!" Nem szabad haboznunk a sötétben vagy a szobába bezárkózottan. Hamarosan felszólítást kapunk, hogy foglaljuk el helyünket az élet zűrzavaraiban és viharaiban. Amikor eljön ez a pillanat, beszélnünk kell, és hirdetnünk kell azt, amit megtanultunk!
Ez új értelmet ad a szenvedésnek, aminek gyakran a legszomorúbb részét a haszontalan...
2020-04-16 07:26:38
Szabó István felújított alkotásait vetíti a New York-i Film Forum
... forgatókönyv, a Redl ezredes pedig a zsűri díját.
A Klaus Maria Brandauer főszereplésével készült trilógiát (Mephisto, Redl ezredes, Hanussen), amely a 20. századi közép-európai történelem viharaiban megfelelni vágyó és nagyra törő karakterek viszonyát ábrázolja, a világ legrangosabb fesztiváljain díjazták. Ahogy Roger Ebert kritikus a Chicago Sun hasábjain fogalmazott, a Mep...
2020-01-09 11:21:04
Konferenciával és kiállításokkal emlékeznek II. Rákóczi Ferenc fejdelemre Franciaországban
... Törökországban bekövetkezett halála után, végakaratárának megfelelően az itteni kolostorban helyezték szívét örök nyugalomra. A fejedelem szívét tartalmazó aranyszelencének később, a történelem viharaiban nyoma veszett, Yerres lakói azonban a mai napig őrzik a magyar történelem emblematikus alakjának emlékét, minden évben megemlékeznek Rákócziról.
A helyi önkormányzat és a pá...
2019-09-12 20:11:55
Semjén: Habsburg Ottó életművének tanulmányozása érthetőbbé teszi a 20. század történelmét
... Ottó gazdag életútja dokumentumainak kutathatósága sokkal jobban megérthetővé teszi a 20. század történelmét.
Hozzátette: Habsburg Ottó keresztény értékrendje alapján a történelem viharaiban mindig tudta, mi a helyes, keresztény válasz. Tudta, hogyan kell ellentmondani a barna diktatúrának és a vörös diktatúrának is - hangsúlyozta Semjén Zsolt.
A megemlékezésen Nagy Ist...
2019-07-04 19:52:30
1 2 3 ...11 12 ..17 18 .21 22 23 
Címkék: Andrásfalvy Bertelan, Nemzeti Hitvallás, Szabó István, York-i Film Forum, Rákóczi Ferenc, Habsburg Ottó, Jézus Szent Szívében, Conchita Gonzalezhez, Klaus Maria Brandauer, Ahogy Roger Ebert, Chicago Sun, Semjén Zsolt, Nagy Ist, sötétben mondok, valami mindenki, történelem viharaiban, életünk viharaiban, eddigi teológiánk, értelmünkig jutott-e, kereszténység nemzetmegtartó, elmúlt évszázad, magyar politikai, tehetség csendben, világ viharaiban, egyetlen könyv, szent halál, háztetőkről hirdessétek, sötétben vagy, szobába bezárkózottan, élet zűrzavaraiban, legszomorúbb részét, zsűri díját, világ legrangosabb, itteni kolostorban, fejedelem szívét, magyar történelem, helyi önkormányzat, barna diktatúrának, vörös diktatúrának, megemlékezésen Nagy, franciaországban, aranyszelencének, főszereplésével, dokumentumainak, végakaratárának, kinyilvánítjuk, nemzetmegtartó, konferenciával, tanulmányozása, viszonylagossá, kiállításokkal, megemlékezésen, törökországban, bekövetkezett, kutathatósága, veszedelemben,
© 2013 TVN.HU Kft.