Belépés
Szebenyi Judit versei
... sokat, csak maradj velem.
Szükségem van rád, erődre, szeretetre,
Oltalmadra, két karodban lenni csendben.

Hallgassuk együtt a csend szavát, mit üzen a szél,
Életünk viharos, nehéz időszakát éljük, ne menj el.
Most kell erősnek lenned, még jobban, mint valaha,
Veled vagyok erőd, támaszod, segítek mindenben.

Nem létezik lehetetlen, mego...
2019-10-12 19:00:15
Himalája-expedíciók - Varga Csaba visszafordult a viharos időjárás miatt
... szerint Varga Csaba, a Kalifa Alpin Csapat hegymászója magyar idő szerint a reggeli órákban jelentkezett be a 2-es táborból (6600 m), miután minden hegymászó a levonulás mellett döntött a viharossá váló időjárás miatt.
Az erdélyi magyar alpinista július 19-én hódította meg pótlólagos oxigén és serpák segítsége nélkül 4. nyolcezresét, a 8080 méter magas Hidden Peaket, szeptemb...
2019-10-11 17:32:01
P. Pálffy Julianna versei
... Veled,
vágyak tengerében
elmerülni boldogan,
csókesőben ázni és
dideregve várni,
ajkad nyomán gyúlt
tüzek lobogó lángját -
csillapítani tested, lelked
viharos vágyát.

Pillanatok csak az élet,
amikor szeretsz - amikor
szeretlek Téged.


...
2019-10-06 21:00:27
A jövő héten is változékony lesz az idő
... másutt gyengén felhős idő lesz, majd estétől északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és akkor ott már eső, zápor is lehet. A Dunántúlon olykor megerősödik, majd este a Kisalföldön néhol viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 2-8 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken gyengén fagyhat. A legmagasabb hőmérséklet 15-21 fok között valószínű....
2019-10-06 16:21:37
Időjárás-jelentés
... Appennini-félszigetig húzódik, és halad tovább kelet felé. Hatására sokfelé esik az eső, Skandináviában havazik, a mediterrán térségben pedig heves zivatarok alakulnak ki. A frontzóna mögött viharos széllel hideg, sarkvidéki eredetű légtömeg árasztotta el Észak- és Közép-Európa országait.
A hőmérséklet csúcsértéke a legtöbb helyen a 15 fokot sem éri el, sőt, a Skandináv-félsz...
2019-10-03 16:08:04
Másodfokú riasztásokat adtak ki zivatarveszély miatt
... Duna-Tisza-közén, késő estétől pedig a Tiszántúlon is záporok, zivatarok kialakulására lehet számítani. Elsősorban a nyugati, délnyugati országrészben hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ezeket viharos széllökések, lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék, esetleg jégeső kísérheti.
Csütörtökön záporokra, zivatarokra inkább már csak a Dunától keletre lehet számítani, ezek várha...
2019-10-02 15:22:23
Vihar - Borsod és Nógrád megyéből jelentettek károkat
...
Dojcsák Dávid, a Boros megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-nek azt mondta, a legtöbb esetben a viharos szél fákat csavart ki és vezetékekre dőlt.
Ózdon, a Dózsa György úton egy csaknem tizenöt méteres fa zuhant az úttestre. Telkibánya külterületén két fa is az útra borult.
Miskolcon a Besenyői utcában egy üzem tetőszerkezetében tett kárt a viharos szél, a Vá...
2019-09-30 18:52:27
Másodfokú riasztásokat adtak ki a viharos szél veszélye miatt
...
Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint hétfőn Budapesten, valamint Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében adhatnak ki másodfokú riasztásokat a viharos szél miatt. Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Veszprém megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.
Emellett Bács-Kiskun,...
2019-09-30 10:51:06
Időjárás - Több mint 20 ezer cseh háztartás maradt áram nélkül
...
A legtöbb problémát Közép-Csehországban és Nyugat-Csehországban tapasztalták. A viharos széllökések számos fát téptek ki, amelyek a villanyvezetékekre dőltek, aminek következtében azok sok helyen elszakadtak és megszűnt az áramszolgáltatás. Prágában és környékén több mint kéttucatnyi helyen rongálódott meg a magasfeszültségű áramvezeték, és több mint tízezer háztartásban ninc...
2019-09-30 10:31:32
Mintegy 10 fokos lehűlés várható a hét közepén
...
Hétfőn a többórás napsütés mellett helyenként alakul ki záporeső, egy-egy zivatar. A délnyugati országrész kivételével sokfelé viharossá fokozódik a szél, legerősebb széllökések az északi megyékben, a magasabban fekvő területeken várhatók. A leghidegebb órákban 10-17 fok lesz. Napközben 22-27 fokig melegszik a levegő.
Kedden, október elsején napos idő várható, csapadék n...
2019-09-29 15:12:02
1 2 3 ........................293 294 ............440 441 ............586 587 588 
Címkék: Szebenyi Judit, Varga Csaba, Pálffy Julianna, Kalifa Alpin Csapat, Hidden Peaket, Dojcsák Dávid, Dózsa György, Emellett Bács-Kiskun, viharos időjárás, jövő héten, viharos szél, csend szavát, reggeli órákban, 2-es táborból, levonulás mellett, viharossá váló, erdélyi magyar, 8080 méter, legalacsonyabb hőmérséklet, hidegre hajlamos, legmagasabb hőmérséklet, mediterrán térségben, frontzóna mögött, hőmérséklet csúcsértéke, legtöbb helyen, legtöbb esetben, csaknem tizenöt, útra borult, üzem tetőszerkezetében, legtöbb problémát, viharos széllökések, magasfeszültségű áramvezeték, többórás napsütés, délnyugati országrész, északi megyékben, magasabban fekvő, leghidegebb órákban, áramszolgáltatás, magasfeszültségű, figyelmeztetés, zivatarveszély, skandináviában, kialakulhatnak, legalacsonyabb, veszélyjelzés, csehországban, visszafordult, országrészben, kialakulására, következtében, riasztásokat, nyolcezresét, külterületén, háztartásban, megnövekszik, csillapítani, jelentkezett, tapasztalták, hőmérséklet, vezetékekre,
© 2013 TVN.HU Kft.