Belépés
Szijjártó: folyamatosan növekvő migrációs nyomással kell számolni
... területként a miniszter a beruházásokért folytatott versenyt nevezte. Úgy fogalmazott: Magyarországnak, "minden eddiginél öldöklőbb küzdelemben kell helytállnia", amikor a modern világgazdasági korszak új technológiáit meghonosító beruházásokért versenyez.
Szijjártó Péter kifejtette: a világpolitikában és a világgazdaságban is olyan változások történnek, amelyek következtében...
2019-11-29 10:31:27
Krónika 10. rész(társadalombiztosítás)
... kérdést is, hogy a beterjesztett javaslat teremt-e olyan helyzetet, ami a magyar gazdaság kitettségét csökkenti a negatív német gazdasági hatások átgyűrűzésétől, vagy a következő világgazdasági válságoktól?
KDNP: alacsonyabb adók, egyszerűbb rendszer
Képviselőcsoportja támogatásáról biztosítva az előterjesztést Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka a csomag két elemét emelte...
2019-11-22 19:00:44
György László: Ahogy az amerikai, úgy a magyar gazdaság is a hazai szereplőket részesíti előnyben
... politikának köszönhetően több mint harmadával nőtt az egy évben előállított hozzáadott érték.
Az államtitkár hozzátette, Magyarország megadóztatta azokat a cégeket, amelyek a 2008-as világgazdasági válsághoz hozzájárultak, akik úgy alakították előtte a játékszabályokat, hogy a teljesítményüknél több profitot tudjanak kiszedni a világgazdaságból. Leszögezte: "a magyar bankrend...
2019-11-18 09:31:45
Szijjártó: jó kezekbe került a bővítés ügye, új lendületet kaphat a bővítés politikája
...
A tárcavezető Genfben részt vesz a Világgazdasági Fórum által rendezett Stratégiai Párbeszéd a Nyugat-Balkánról című rendezvényen, amelyen hét nyugat-balkáni állam- és kormányfő, illetve hat - köztük négy uniós - külügyminiszter is részt vesz.
Szijjártó Péter kijelentette, hogy Magyarország olyan ország, amely nemcsak beszél a politikai céljairól, hanem tesz is azok érde...
2019-11-08 12:51:35
Szijjártó: Magyarország megduplázta a Türk Tanács országaival folytatott kereskedelmét
... így tovább erősödhet a kulturális együttműködés.
Emlékeztetett, Magyarország 2010-ben indította el a keleti nyitás politikáját, mert már akkor is egyértelmű volt, hogy a nagy világgazdasági változás tempóját legalább annyira diktálják Keletről, mint Nyugatról.
Helyes döntés volt kiegyensúlyozott politikai együttműködésre törekedni, mert a kölcsönös tiszteleten alapuló ka...
2019-10-14 13:21:34
Szijjártó: Montenegrónak és Szerbiának 2025 előtt kellene csatlakoznia az EU-hoz
... egyik pódiumbeszélgetésén Szijjártó elmondta: az EU történelmi kihívások előtt áll, "sajnos az elmúlt években a sikerek elkerülték az uniót", pedig a mostani "meglehetősen viharos" világgazdasági és világpolitikai körülmények közepette az EU-ra "ráférne néhány jó hír", például a bővítés felgyorsítása.
Aláhúzta: Montenegró és Szerbia gyakorlatilag készen áll az csatlakozásra, ...
2019-10-02 16:31:57
A kínai miniszterelnök fogadta a japán és dél-koreai külügyminisztert Pekingben
... külügyminiszterrel folytattak tanácskozást a kínai fővárosban.
Li Ko-csiang elmondta: a három távol-keleti ország közötti együttműködés idén lépett huszadik esztendejébe. A világgazdaság jelenlegi, bizonytalan helyzete,illetve a világkereskedelmi problémák nyomása közepette a három ország együttműködése nem csupán saját fejlődésük, de a régió és a világ gazdasága szempontjáb...
2019-08-22 19:02:08
Szijjártó: Magyarország abban érdekelt, hogy a világgazdaság minél szabadabb és akadálymentes legyen
... világosan mutat az a tény, hogy az első negyedévi "Európa-bajnok" növekedéshez 6,4 százalékos exportnövekedés volt szükséges.
Az export ilyen mértékű növekedéséhez szükséges, hogy a világgazdaság szabad és akadálymentes legyen, és Magyarország a lehető legkevesebb szankcióval vagy szigorító intézkedéssel találja magát szembe.
Budapestnek nincs félnivalója a nemzetközi ve...
2019-07-18 14:51:46
Áder: minél gyorsabban klímabaráttá kell alakítani a világgazdaságot
...
Az államfő kifejtette, míg a huszadik század kérdése az volt, hogy meddig lehet elég az olaj az emberiségnek, addig ma már arra keresik a választ, mennyi fosszilis energiahordozót sikerül a föld alatt tartani, ugyanis a kőolajkészletek teljes felélése 8-10 Celsius fokkal emelné a bolygó felszíni hőmérsékletét, ami beláthatatlan következményekkel járna.
A következő évek t...
2019-06-12 21:49:42
Orbán: Magyarország a szárazföldön, Salvini a tengeren állította meg a migrációt
... övezet, egy út kezdeményezés múlt heti nemzetközi fórumáról a kormányfő úgy nyilatkozott: Magyarország szerint Kína felemelkedése óriási esély. Egyrészt 1,4 milliárd emberrel bővül a világgazdaság, másrészt Európa és Ázsia légi, közúti és vasúti összekötésének terve világtörténelmi vállalkozás, aki pedig ebből kimarad, az lemarad.
Az ezzel kapcsolatos nyugat-európai kritikáka...
2019-05-03 09:51:32
1 2 3 ....18 19 ..27 28 ..36 37 38 
Címkék: György László, Türk Tanács, Szijjártó Péter, Nacsa Lőrinc, Világgazdasági Fórum, Stratégiai Párbeszéd, magyar gazdaság, hazai szereplőket, bővítés ügye, bővítés politikája, kínai miniszterelnök, világgazdaság minél, tengeren állította, beruházásokért folytatott, modern világgazdasági, beterjesztett javaslat, negatív német, következő világgazdasági, előterjesztést Nacsa, államtitkár hozzátette, 2008-as világgazdasági, teljesítményüknél több, magyar bankrend, tárcavezető Genfben, politikai céljairól, kulturális együttműködés, keleti nyitás, nagy világgazdasági, kölcsönös tiszteleten, elmúlt években, sikerek elkerülték, bővítés felgyorsítása, kínai fővárosban, három távol-keleti, világgazdaság jelenlegi, világkereskedelmi problémák, három ország, világ gazdasága, első negyedévi, export ilyen, világgazdaság szabad, lehető legkevesebb, államfő kifejtette, huszadik század, föld alatt, kőolajkészletek teljes, bolygó felszíni, következő évek, ezzel kapcsolatos, világgazdaságban, kiegyensúlyozott,
© 2013 TVN.HU Kft.