Belépés
6. évközi hét kedd 02.17
... szól hozzájuk: ,,Még most sem értitek, és nem fogjátok föl? Még mindig érzéketlen a szívetek? Van szemetek, és nem láttok? Van fületek, és nem hallotok?"
Az Egyháznak és világnak immár kétezer éves tapasztalata van arról, hogy Isten köztünk él, gondoskodik rólunk, tanításával irányt mutat számunkra és szeret bennünket, mégis vannak hitetlenek, hit nélkül élők....
2020-02-18 16:35:23
Évközi 6. vasárnap 02.16
... a korintusiakhoz írt első leveléből
Isten a bölcsességet öröktől fogva megdicsőülésünkre rendelte.
Testvéreim!
Mi bölcsességet hirdetünk, de csak a tökéleteseknek. Nem e világnak és pusztulásra ítélt fejedelmeinek bölcsességét, hanem Isten titokzatos, elrejtett bölcsességét, amelyet Isten öröktől fogva a mi megdicsőülésünkre rendelt.
A világ fejedelmei közül ez...
2020-02-15 19:43:50
A szemét tudja csak mozgatni, mégis az élet szépségét .....
... korlátok bennünk vannak. Az élet nem sétagalopp, a lehető legnagyobb energiával, lelkesedéssel kell szembenéznünk a kihívásokkal, amiket elénk állít... A legjobb részeteket adjátok a világnak, és meglátjátok, hogy a dolgok jobbra fordulnak, mert ahol a leginkább szükségünk van a változásra, az a gondolkodásunk, ahol a legveszélyesebb fogyatékosságok poshadnak, mint az empátia ...
2020-02-09 14:52:06
Bodó János
... csacsogásod!

SzépségSzövetség

Sorsod: a sorsom, megvan írva
Lemoshatatlan gyöngy-betűkkel:
Az én dolgom:ezt hirdetni
A világnak hévvel-hevülettel.
A te dolgod pedig-de, tudod jól:
A tüzet őrizni, szerelemmel,
S rám is vigyázni, ha már nem bírok
A gonoszsággal, a gyötrelemmel.
...
2020-02-08 17:14:29
Irgalmasság rózsafüzér - A keresztény vallás üldözéséért
... Krisztusnak testét és vérét lelkét és istenségét engesztelésül bűneinkért és az egész világ bűneiért.

KIS SZEMEKRE:
Jézus fájdalmas szenvedéséért irgalmazz nekünk és az egész világnak!

BEFEJEZÉSRE (az öt tized után - háromszor):
Szent Isten, szent erős Isten, szent, halhatatlan Isten, irgalmazz nekünk és az egész világnak!

Könyörögj...
2020-02-07 15:31:55
Szent Teréz tanítása - Karmelita rend
... szerint Szent Teréz tanításának az a lényege, hogy a szerzetesi élet keretei között, a mély istenkapcsolatban váljanak szabaddá.
,,Rendünk egy élő Istenkapcsolatot mutathat föl a világnak, ami a mai világ felszínességében, zűrzavarában megpihenés, megbékélés, és igazi életet adó örömforrás lehet" - vallja Petra nővér.
A nővérek délután vesperásra, kora este pe...
2020-02-04 10:15:49
Az iowai jelölőgyűlésekkel hétfőn hivatalosan is megkezdődött az amerikai elnökválasztási folyamat
... szenátor számít a legnépszerűbbnek, aki elsősorban az ifjabb korosztályok támogatását élvezi. Sanders hétfőn a Twitteren részvételre buzdította a helyieket. Mint írta: "mutassuk meg a világnak, hogy olyan országban hiszünk, amely mindenki számára biztosítja az igazságosságot és a méltóságot".
Joe Biden, az Obama-kormányzat egykori alelnöke - aki bár csökkenő támogatottsággal,...
2020-02-03 21:03:21
Sarlós Erzsébet versei
... meglepő,
hogy oda, ahova csak akar.
Nincs hazugság, nincs csavar,
nincs színjáték, nincs enyém-tied,
minden feltétel nélkül elhiszed,
azt mi feldúlja rendjét a világnak,
azt mi túl van a földi életen,
az egyetlen egyszer eljövőt,
talán úgy hívják, szerelem?

Gondolatok Karácsony előtt...
2020-02-02 18:00:15
Kreml: sértik az áldozatok emlékét Zelenszkij második világháborúra vonatkozó kijelentései
... lehetővé a nácik számára a holokauszt halált hozó lendítőkerekének beindítását" - mondta az ukrán elnök. "Ma az összes demokratikus országnak egyesítenie kell erőfeszítéseit. Európának és a világnak nincs joga hallgatni arról, hogy mi történt 1939-ben" - tette hozzá.
Zelenszkijnek ezt a megnyilvánulását szégyenletesnek és kegyeletsértőnek minősítette kedden Vlagyimir Szluckij...
2020-01-28 15:51:44
Az ember veresége és győzelme.
... utóda lettem, tanúságot tegyek a világ előtt arról, ami korunk emberének nagyságát és nyomorát jelenti. Arról, ami a veresége és ami a győzelme.
Eljöttem hát, és térdre borulok a mai világnak ezen a Golgotáján, ezeken a sírokon, amelyek nagyrészt névtelenek, mint az ismeretlen katona közös nagy sírja. Letérdelek minden egymást követő sírkő előtt, amelyekbe bele van vésve a bi...
2020-01-28 14:41:42
1 2 3 ...............367 368 .......551 552 ........734 735 
Címkék: Bodó János, Szent Teréz, Sarlós Erzsébet, Szent Isten, Gondolatok Karácsony, Vlagyimir Szluckij, szemét tudja, élet szépségét, keresztény vallás, iowai jelölőgyűlésekkel, amerikai elnökválasztási, áldozatok emlékét, ember veresége, bölcsességet öröktől, világ fejedelmei, lehető legnagyobb, legjobb részeteket, dolgok jobbra, leginkább szükségünk, legveszélyesebb fogyatékosságok, világnak hévvel-hevülettel, tüzet őrizni, egész világ, egész világnak, szerzetesi élet, mély istenkapcsolatban, nővérek délután, ifjabb korosztályok, földi életen, egyetlen egyszer, nácik számára, holokauszt halált, ukrán elnök, összes demokratikus, világnak nincs, megnyilvánulását szégyenletesnek, világ előtt, ismeretlen katona, legnépszerűbbnek, lendítőkerekének, kegyeletsértőnek, megnyilvánulását, támogatottsággal, istenkapcsolatot, felszínességében, elnökválasztási, fogyatékosságok, szégyenletesnek, legveszélyesebb, igazságosságot, erőfeszítéseit, tökéleteseknek, gondolkodásunk, korintusiakhoz, lemoshatatlan, szembenéznünk,
© 2013 TVN.HU Kft.