Belépés
Ma kezdődik a Tudomány Világfóruma
... tudománypolitikai döntéshozók Tudomány, etika és felelősség címmel.
A tudományos közösség, a társadalom, a politika és a gazdaság jövőjét meghatározó aktuális kérdéseket számba vevő világtalálkozón hat plenáris ülésen és csaknem harminc szekcióban várja a résztvevőket, emellett több kísérőrendezvényt és kulturális programokat is szerveznek. A 2003 óta kétévente megrendezett f...
2019-11-20 07:05:20
Szerdán kezdődik a Tudomány világfóruma Budapesten
... jelenlévőket üzenetben üdvözöli António Guterres ENSZ-főtitkár is.
A tudományos közösség, a társadalom, a politika és a gazdaság jövőjét meghatározó aktuális kérdéseket számba vevő világtalálkozón hat plenáris ülésen és csaknem harminc szekcióban várja a résztvevőket, emellett több kísérőrendezvényt és kulturális programokat is szerveznek.
A szombaton záruló fórumra min...
2019-11-18 14:12:07
Áder János Kambodzsában - 2021-ben követséget nyit Magyarország Phnompenben, Kambodzsa Budapesten
... hulladékgazdálkodási megoldások, sem a szennyvíztisztítási módozatok nem tudnak lépést tartani.
Az államfő tájékoztatása szerint a kambodzsai miniszterelnök, aki októberben a budapesti víz világtalálkozón is részt vett, számos, országa számára hasznos szennyvíztisztítással kapcsolatos technológiát látott Magyarországon. Mostani megbeszélésükön azt vizsgálták, hogy milyen pén...
2019-10-28 13:52:18
Víz Világtalálkozó - Szöllősi-Nagy András: minden politikai döntésnél figyelembe kell venni a vízbiztonság kérd
... kezelésére új finanszírozási megoldásokat kell kidolgozni a politikusok és a gazdasági vezetők széleskörű együttműködésével.
Szöllősi-Nagy András beszéde végén átnyújtotta a Víz Világtalálkozón megfogalmazott Budapesti felhívás szövegét Abdoulaye Sene-nek, a következő, 2021-ben Szenegálban tervezett Víz Világfórum szervező bizottsága főtitkárának.
A Budapesti Víz Világt...
2019-10-17 18:03:52
Víz Világtalálkozó - Szijjártó: a víz kérdése összeköt
... ösztönözni kell a vízgazdálkodással kapcsolatos beruházásokat, elsősorban azokat, amelyek segítik a vízbiztonság növelését - mutatott rá.
A külügyminiszter kitért rá: az idei világtalálkozón a korábbiaknál nagyobb hangsúlyt helyeztek a megvalósításra, ezért kapott kiemelt szerepet a szakkiállítás, amelyen a magyar vízipar mutatkozott be. A magyar vízipari tudás jelentőségét a...
2019-10-17 16:31:46
Víz Világtalálkozó - Magyar cég indít oktatási programot Afrikában a vízválság megelőzése érdekében
... magyar cég fiatal ghánai vízipari szakemberek magyarországi továbbképzését is támogatja.
Az oktatási program részleteiről szóló együttműködési megállapodást a Budapesti Víz Világtalálkozón írta alá Horváth Bálint, a Pureco Kft. ügyvezetője és Joseph Siaw Agyepong, a ghánai Jospong Group of Companies vezérigazgatója.
Az egyebek mellett hulladékgazdálkodással is foglalko...
2019-10-16 18:28:23
Víz Világtalálkozó - Paradigmaváltásra van szükség
... nem lesz.
Szöllősi-Nagy András hangsúlyozta: egy hosszú folyamatról van szó, amit nem biztos, hogy vissza lehet fordítani, de legalább meg kellene állítani. A Budapesti Víz Világtalálkozón fel lehet hívni az emberek - elsősorban a politikusok - figyelmét arra, hogy az utolsó pillanatban vagyunk.
A Budapesti Víz Világtalálkozó október 15-én kezdődik, a háromnapos rendez...
2019-10-09 22:02:46
Kövér László: a jászok példát mutatnak megmaradásból az európai nemzeti közösségeknek
...
A házelnök, a háromnapos rendezvény fővédnöke, azt mondta: a nagyvilágban, a Kárpát-medencében, Magyarországon és a Jászságban egymást számon tartó és kereső jászok a világtalálkozón egymásra találhatnak és együttlétükkel megerősíthetik közösségüket.
Az egyén és közösség viszonyában is igaz, hogy "amit keresel, téged keres" - idézte Dzsalál ad-Din Rúmit, a 13. században ...
2019-06-08 14:41:16
Áder János látogatást tett a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon
... összegyűjtsön, amelyekkel megoldható például a használt autógumik vagy a műanyagok felhasználása, újrahasznosítása.
Az államfő felhívta a figyelmet arra, hogy az októberi III. Víz Világtalálkozón is jó alkalom lesz arra, hogy ne csak beszéljenek a problémákról, hanem a magyar vízipar innovatív megoldásait is bemutassák.
A gödöllői fesztivál idei kiemelt témája a víz. H...
2019-05-24 13:59:30
"... Minden nyelv vallja..."
..."... Minden nyelv vallja..."

Az első pünkösdre emlékeztető
nagy tömeg: háromezer ember!
Nem Jeruzsálemben, hanem Zánkán,
az első Ifjúsági Világtalálkozón;
magyarok, reformátusok együtt,
egy akarattal énekelnek:
"... Tégy eggyé Urunk..."

A Nap lement,
sötétedik a Stadion körül,
de az arcokon olyan
világosság ragyog, ...
2019-03-31 15:59:03
1 2 3 7 8 10 11 13 14 15 
Címkék: Tudomány Világfóruma, Áder János Kambodzsában, Magyarország Phnompenben, Kambodzsa Budapesten, Szöllősi-Nagy András, Kövér László, Áder János, Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon, António Guterres ENSZ-főtitkár, Abdoulaye Sene-nek, Budapesti Víz Világt, Budapesti Víz Világtalálkozón, Horváth Bálint, Pureco Kft, Joseph Siaw Agyepong, Jospong Group, Budapesti Víz Világtalálkozó, Ifjúsági Világtalálkozón, vízbiztonság kérd, vízválság megelőzése, jászok példát, európai nemzeti, gödöllői Nemzetközi, tudományos közösség, gazdaság jövőjét, szombaton záruló, államfő tájékoztatása, kambodzsai miniszterelnök, gazdasági vezetők, vízgazdálkodással kapcsolatos, vízbiztonság növelését, külügyminiszter kitért, idei világtalálkozón, korábbiaknál nagyobb, magyar vízipar, magyar vízipari, oktatási program, ghánai Jospong, egyebek mellett, hosszú folyamatról, utolsó pillanatban, háromnapos rendez, háromnapos rendezvény, világtalálkozón egymásra, használt autógumik, műanyagok felhasználása, államfő felhívta,
© 2013 TVN.HU Kft.