|
|
|
... állandó kevergetés mellett besűrítjük.
A szirupot levesszük a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni. Elkeverjük a szódabikarbónát egy kevéske ecetben és a meleg sziruphoz adjuk. Beledolgozzuk a lisztet is, majd hagyjuk állni szobahőmérsékleten 2-3 órát.
Habosra keverjük a vajat,és lassan hozzákeverjük a szobahőmérsékletű, karamellizált sűrített tejet, ízesítjük a fin... |
2014-10-07 07:47:54 |
|
|
|
|
|
|
... állandó kevergetés mellett besűrítjük.
A szirupot levesszük a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni. Elkeverjük a szódabikarbónát egy kevéske ecetben és a meleg sziruphoz adjuk. Beledolgozzuk a lisztet is, majd hagyjuk állni szobahőmérsékleten 2-3 órát.
Habosra keverjük a vajat,és lassan hozzákeverjük a szobahőmérsékletű, karamellizált sűrített tejet, ízesítjük a fin... |
|
2014-02-08 19:31:18 |
|
|
|
|
|
|
... állandó kevergetés mellett besűrítjük.
A szirupot levesszük a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni. Elkeverjük a szódabikarbónát egy kevéske ecetben és a meleg sziruphoz adjuk. Beledolgozzuk a lisztet is, majd hagyjuk állni szobahőmérsékleten 2-3 órát.
Habosra keverjük a vajat,és lassan hozzákeverjük a szobahőmérsékletű, karamellizált sűrített tejet, ízesítjük a fin... |
2014-01-28 09:54:22 |
|
|
|
|
|
|
... állandó kevergetés mellett besűrítjük.
A szirupot levesszük a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni. Elkeverjük a szódabikarbónát egy kevéske ecetben és a meleg sziruphoz adjuk. Beledolgozzuk a lisztet is, majd hagyjuk állni szobahőmérsékleten 2-3 órát.
Habosra keverjük a vajat,és lassan hozzákeverjük a szobahőmérsékletű, karamellizált sűrített tejet, ízesítjük a fin... |
|
2014-01-17 17:34:11 |
|
|
|
|
|
|
... a hússzeletekre fektetjük úgy, hogy kettőnél több ne kerüljön egymásra (a többi jó lesz a díszítéshez). A maradék 50 deka húst ledaráljuk, a tojással meg a tejszínnel jól összedol
gozzuk. A búzadarát hozzáadjuk, megsózzuk, a szegfűborssal és a gyömbérrel fűszerezzük. A marinált paprikát meg az őszibarackbefőttet lecsöpögtetjük, az előbbit apróra, az utóbbit kis kockákra vág... |
|
2011-03-20 08:45:28 |
|
|
|
|
|
|
... almalé, 20 ml eper szirup, 0.5 l körtelé, 1l Fanta naracsos üditő. A gyümölcsöket megmossuk. A narancsot karikára vágjuk, a karikákat felnégyeljük. Az almát és a körtét félbevágjuk, kimagozzuk, majd csikokra vágjuk. A banánt meghámozzuk és felkarikázzuk, az epret ha tul nagy akkor elvágjuk, a lévét a bóléban felhasználjuk.
A gyümölcsöket bóléstálba rakjuk és beleöntjük a kö... |
2011-03-19 18:34:41 |
|
|
|
|
|
|
...
Graham-pogácsa l.
20 dkg teljes őrlésű liszt, 30 dkg fehér liszt, 25 dkg főtt, áttört burgonya, 10 dkg Rama margarin, 6-8 ek. olaj, 1 db tojás, 2 dkg élesztő, 1/2 dl tej, 3 dl tejföl vagy aludt tej, esetleg joghurt, 2 kk. só.
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, jól kidolgozzuk, majd megkelesztjük. Kiszaggatjuk, tetejét tojással megkenjük és megsütjük.... |
2010-09-28 04:52:27 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagymát olajban kevés vízzel megpároljuk, hozzáadjuk a beáztatott szóját, a fokhag... |
2010-09-27 20:32:56 |
|
|
|
|
|
|
... darát, és addig állni hagyjuk, míg a többi hozzávalót elkészítjük. A szója granulátumot forró vízzel leforrázzuk, hogy puha legyen. A fokhagymát szétnyomjuk, majd fűszerezzük. Jól összedolgozzuk a masszát, és állni hagyjuk kb. 1 óráig. Utána vizes kézzel rudakat formálunk, forró olajban, fedő alatt sütjük. Amikor már szép piros, vízzel kevert paradicsomlevet öntünk rá, és fedő... |
2010-09-27 20:02:36 |
|
|
|
|
|
|
... diónyi zsír, l tojás, az ízesítéshez só, törött bors, egy közepes fej hagyma, és még 5 dkg zsír.
Elkészítés: A héjában fott burgonyát megtisztítjuk, krumplinyomón átnyomjuk, össze dol-gozzuk a liszttel, zsírral, tojással, és ízesítjük. Apró gombócokat formálunk belole és lobogó forró vízbe helyezve addig fozzük, amíg a gombócok a víz tetejére feljönnek. Leszurjük, majd pirito... |
2010-09-20 16:01:51 |
|
|
|
|