Belépés
Diós marlenka recept
... állandó ke­vergetés mellett besűrítjük.
A szirupot levesszük a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni. Elkeverjük a szó­dabikarbónát egy kevéske ecetben és a meleg sziruphoz adjuk. Beledol­gozzuk a lisztet is, majd hagyjuk állni szobahőmérsékleten 2-3 órát.

Habosra keverjük a vajat,és lassan hoz­zákeverjük a szobahőmérsékletű, karamellizált sűrített tejet, ízesítjük a fin...
2014-10-07 07:47:54
Diós marlenka
... állandó ke­vergetés mellett besűrítjük.
A szirupot levesszük a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni. Elkeverjük a szó­dabikarbónát egy kevéske ecetben és a meleg sziruphoz adjuk. Beledol­gozzuk a lisztet is, majd hagyjuk állni szobahőmérsékleten 2-3 órát.

Habosra keverjük a vajat,és lassan hoz­zákeverjük a szobahőmérsékletű, karamellizált sűrített tejet, ízesítjük a fin...
2014-02-08 19:31:18
Diós marlenka
... állandó ke­vergetés mellett besűrítjük.
A szirupot levesszük a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni. Elkeverjük a szó­dabikarbónát egy kevéske ecetben és a meleg sziruphoz adjuk. Beledol­gozzuk a lisztet is, majd hagyjuk állni szobahőmérsékleten 2-3 órát.

Habosra keverjük a vajat,és lassan hoz­zákeverjük a szobahőmérsékletű, karamellizált sűrített tejet, ízesítjük a fin...
2014-01-28 09:54:22
Dios marlenka
... állandó ke­vergetés mellett besűrítjük.
A szirupot levesszük a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni. Elkeverjük a szó­dabikarbónát egy kevéske ecetben és a meleg sziruphoz adjuk. Beledol­gozzuk a lisztet is, majd hagyjuk állni szobahőmérsékleten 2-3 órát.

Habosra keverjük a vajat,és lassan hoz­zákeverjük a szobahőmérsékletű, karamellizált sűrített tejet, ízesítjük a fin...
2014-01-17 17:34:11
x
... a hússzeletekre fektetjük úgy, hogy kettőnél több ne kerüljön egymásra (a többi jó lesz a díszítéshez). A maradék 50 deka húst ledaráljuk, a tojással meg a tejszínnel jól összedol
gozzuk. A búzadarát hozzáadjuk, megsózzuk, a szegfűborssal és a gyömbérrel fűszerezzük. A marinált paprikát meg az őszibarackbefőttet lecsöpögtetjük, az előbbit apróra, az utóbbit kis kockákra vág...
2011-03-20 08:45:28
x
... almalé, 20 ml eper szirup, 0.5 l körtelé, 1l Fanta naracsos üditő. A gyümölcsöket megmossuk. A narancsot karikára vágjuk, a karikákat felnégyeljük. Az almát és a körtét félbevágjuk, kimagozzuk, majd csikokra vágjuk. A banánt meghámozzuk és felkarikázzuk, az epret ha tul nagy akkor elvágjuk, a lévét a bóléban felhasználjuk.
A gyümölcsöket bóléstálba rakjuk és beleöntjük a kö...
2011-03-19 18:34:41
Graham-pogácsa l.
...
Graham-pogácsa l.
20 dkg teljes őrlésű liszt, 30 dkg fehér liszt, 25 dkg főtt, áttört burgonya, 10 dkg Rama margarin, 6-8 ek. olaj, 1 db tojás, 2 dkg élesztő, 1/2 dl tej, 3 dl tej­föl vagy aludt tej, esetleg joghurt, 2 kk. só.
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, jól kidol­gozzuk, majd megkelesztjük. Kiszaggatjuk, tetejét tojással megkenjük és megsütjük....
2010-09-28 04:52:27
Stefánia vagdalt
... vöröshagymát olajban kevés vízzel megpároljuk, hozzáadjuk a beáztatott szóját, a fokhag...
2010-09-27 20:32:56
Diókolbász
... darát, és addig állni hagyjuk, míg a többi hozzávalót elkészítjük. A szója granulátumot forró vízzel leforrázzuk, hogy puha legyen. A fokhagy­mát szétnyomjuk, majd fűszerezzük. Jól összedol­gozzuk a masszát, és állni hagyjuk kb. 1 óráig. Utá­na vizes kézzel rudakat formálunk, forró olajban, fedő alatt sütjük. Amikor már szép piros, vízzel ke­vert paradicsomlevet öntünk rá, és fedő...
2010-09-27 20:02:36
Régi sváb ételek
... diónyi zsír, l tojás, az ízesítéshez só, törött bors, egy közepes fej hagyma, és még 5 dkg zsír.
Elkészítés: A héjában fott burgonyát megtisztítjuk, krumplinyomón átnyomjuk, össze dol-gozzuk a liszttel, zsírral, tojással, és ízesítjük. Apró gombócokat formálunk belole és lobogó forró vízbe helyezve addig fozzük, amíg a gombócok a víz tetejére feljönnek. Leszurjük, majd pirito...
2010-09-20 16:01:51
1 2 
Címkék: szirupot levesszük, kevéske ecetben, meleg sziruphoz, hússzeletekre fektetjük, búzadarát hozzáadjuk, gyömbérrel fűszerezzük, marinált paprikát, előbbit apróra, gyümölcsöket megmossuk, narancsot karikára, karikákat felnégyeljük, körtét félbevágjuk, banánt meghámozzuk, bóléban felhasználjuk, gyümölcsöket bóléstálba, hozzávalókból kelt, beáztatott szóját, többi hozzávalót, szója granulátumot, fokhagy­mát szétnyomjuk, héjában fott, paradicsomlevet, lecsöpögtetjük, hozzávalókból, karamellizált, felhasználjuk, felkarikázzuk, megkelesztjük, hússzeletekre, szegfűborssal, krumplinyomón, megtisztítjuk, vöröshagymát, dabikarbónát, kiszaggatjuk, gyümölcsöket, felnégyeljük, granulátumot, díszítéshez, félbevágjuk, meghámozzuk, szétnyomjuk, fűszerezzük, megpároljuk, ízesítéshez, elkészítjük, leforrázzuk, elkeverjük, besűrítjük, hozzáadjuk, elkészítés, diókolbász, zákeverjük, gyömbérrel, tejszínnel, bóléstálba, beleöntjük, ledaráljuk, hozzávalót, kimagozzuk, gombócokat, beáztatott, fektetjük, ízesítjük, feljönnek, levesszük, formálunk,
© 2013 TVN.HU Kft.