Belépés
Nézőpont: minden ország eldöntheti, hogyan reagál a munkaerőpiaci kihívásokra
...
Rosonczy-Kovács Mihály kifejtette: a visegrádi négyek (V4, azaz Lengyelország, Csehország, Magyarország, Szlovákia) szerint nem külső, hanem belső erőforrással kell válaszolni ezekre a kihívásokra.
A Nézőpont Intézet és a Nemzetközi Visegrádi Alap kutatásának eredménye azt mutatja, hogy a társadalom támogatja a V4-kormányokat. A négy ország polgárainak 72 százaléka nem ...
2020-01-25 09:31:58
Alapjogokért Központ: Ausztria és a visegrádi négyek több célkitűzése is megegyezik
...
Pócza István azt mondta, hogy a migráció mellett Ausztria klímavédelmi célkitűzései is hasonlóak: 2030-ra szeretnék elérni, hogy az ország energiatermelése szén-dioxid-kibocsátásmentes legyen, 2040-re pedig hogy klímasemlegesek legyenek. Bár a célhoz vezető út különböző, de az elemző szerint ezt sikerült áthidalni azzal, hogy Sebastian Kurz osztrák kancellár nem támogatja, de...
2020-01-17 13:51:48
Elkezdődött a berlini Zöld Hét, a világ legnagyobb mezőgazdasági vására
... lehetünk sikeresek a gazdáknak járó agrártámogatások megőrzésében".
Ezért lengyel kezdeményezésre februárban kidolgoznak egy úgynevezett közép-európai nyilatkozatot, amelyben a visegrádi négyek (Lengyelország, Magyarország, Csehország, Szlovákia) a balti államokkal, Ausztriával és Finnországgal együtt fogalmazzák meg elvárásaikat az EU új - a 2021-ben kezdődő hétéves EU-s kö...
2020-01-17 12:31:54
Tematikus programsorozat indul Szent István 2025 címmel
... teljes szellemi örökségének újra felfedezése.
Szent István birodalma keresztény értékközösség, egyfajta stratégiai, szervezeti válasz volt kora kihívásaira. Ma ilyen válasz lehet a visegrádi négyek együttműködése - mondta.
Évente 10-15 programot, kiállításokat, kulturális rendezvényeket, tudományos konferenciákat rendeznek a Szent István 2025 kezdeményezés keretében. Dió...
2020-01-14 16:00:22
ITM-államtitkár: 77 hónapja emelkedik a kiskereskedelmi forgalom
... előző havi 6,2 százalékot követően.
Cseresnyés Péter hozzátette, 2010 óta Magyarországon körülbelül 40 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom, ezzel az eredménnyel az ország a visegrádi négyek között az élmezőnyben van.
A novemberi adatok közül kiemelte a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben mért 12,9 százalékos forgalomnövekedést, amely az államtitkár szerint ...
2020-01-07 11:31:23
Illegális bevándorlás - Bakondi: nemzetközi szinten is mindent meg kell tenni az illegális migráció ellen
... Európai Unióban is mindent megtesznek azért, hogy a 2015 óta folytatott, súlyosan elhibázott migrációs politika megváltozzon.
Ehhez Magyarország szövetségeseket keres: ott vannak a visegrádi négyek (V4), s további kétoldalú, többoldalú kapcsolatokban is mindent megtesznek, hogy az európai keresztény kultúrát megvédjék - szögezte le a főtanácsadó.
Szólt arról is, ahol szo...
2019-12-30 21:11:52
Petrícek: Csehország a V4 elnökeként igyekszik tompítani a konfliktusokat
...
A cseh diplomácia vezetője ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a visegrádi csoporton belül vannak olyan kérdések is, amelyekben a részt vevő államok, tehát Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia, nem értenek egyet.
Leszögezte: a V4 nem az egyetlen platform, amelynek keretében Csehország érvényesítheti érdekeit az Európai Unión belül.
Csehország ...
2019-12-13 18:50:44
Szájer: reménykedünk, hogy változást hoz az új Európai Bizottság
... ki, hogy az új EB megalakulásával az unió óvatosan visszatér a realitásokhoz, szerinte a bizottság eddig "ideológiai fegyverként működött".
A német-francia tengely mellett már a visegrádi négyek (V4: Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) is tényezők lettek - hangoztatta Szájer József. Hozzáfűzte, kezd áthelyeződni az EU gazdasági súlypontja.
Úgy vélekedett,...
2019-12-02 19:12:52
Az ukrán elnök konkrét eredményeket vár a normandiai csúcstól
... különös tekintettel a csúcstechnológiákra. További részleteket azonban erről nem hozott nyilvánosságra.
Szavai szerint megállapodtak arról is, hogy a cseh soros elnökség alatt a visegrádi négyek - Csehország, Magyarország, Szlovákia és Lengyelország - erősítik együttműködésüket Ukrajnával.
Zelenszkij emlékeztetett arra, hogy 2008 óta most először járt Csehország minisz...
2019-11-19 14:12:31
AM: tizenhárom uniós tagállam támogatta a magyar méhészeti javaslatokat
...
A magyar delegációt vezető Nagy István agrárminiszter a tárca közleménye szerint hangsúlyozta: nagy eredmény, hogy a visegrádi négyek és más közép-kelet-európai országok mellett olyan régi tagállamok is támogatták a magyar kezdeményezést, mintNémetország, Franciaország, Spanyolország, Portugália, Belgium, Dánia, vagy Görögország.
Az európai méhészek minőségi termékei ne...
2019-11-18 21:32:56
1 2 3 ...............47 48 .......70 71 .......93 94 95 
Címkék: Alapjogokért Központ, Zöld Hét, Szent István, Európai Bizottság, Rosonczy-Kovács Mihály, Nézőpont Intézet, Nemzetközi Visegrádi Alap, Pócza István, Sebastian Kurz, Cseresnyés Péter, Európai Unióban, Ehhez Magyarország, Európai Unión, Szájer József, Nagy István, munkaerőpiaci kihívásokra, visegrádi négyek, berlini Zöld, világ legnagyobb, kiskereskedelmi forgalom, illegális migráció, ukrán elnök, normandiai csúcstól, magyar méhészeti, társadalom támogatja, négy ország, migráció mellett, ország energiatermelése, célhoz vezető, elemző szerint, gazdáknak járó, úgynevezett közép-európai, balti államokkal, 2021-ben kezdődő, novemberi adatok, államtitkár szerint, európai keresztény, cseh diplomácia, figyelmet arra, visegrádi csoporton, részt vevő, egyetlen platform, unió óvatosan, bizottság eddig, német-francia tengely, cseh soros, magyar delegációt, tárca közleménye, magyar kezdeményezést, európai méhészek, energiatermelése, agrártámogatások, kibocsátásmentes, mintnémetország, klímasemlegesek, kiskereskedelmi,
© 2013 TVN.HU Kft.