Belépés
Újra 6000 milliárd forint felett a befektetési alapok vagyona
... elérni képes alapokat részesítik előnyben.
A pénzpiaci alapok vagyona 3,4 százalékkal csökkent szeptemberben, és a hónap végén 723,2 milliárd forintot tett ki. A legnagyobb visszaváltások (11 milliárd forint) a hazai likviditási alapoknál voltak, de minden alkategória esetében a visszaváltások domináltak.
A kötvényalapokból 19 milliárdnyi tőkét vontak ki a befektetők, a ...
2017-10-17 19:17:24
Bamosz: mérsékelten nőtt a befektetési alapok vagyona novemberben
... alapokban.
A befektetési alapok esetében a tőkeáramlások eredője mínusz 14 milliárd forint lett. Tőkebeáramlás volt az abszolút hozamú, a részvény- és a vegyes alapoknál, a többinél a visszaváltások domináltak.
A pénzpiaci alapok vagyona 0,6 százalékkal csökkent, ami a korábbi hónapokhoz képest mérsékelt csökkenés. A Bamosz szerint ez annak köszönhető, hogy a hazai likv...
2016-12-19 15:32:55
Csökkent a befektetési alapok vagyona februárban
... Bamosz-tagok 5574 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban.
Míg januárban a negatív hozamok miatt mérséklődött az alapok összvagyona, addig az év második hónapjában a visszaváltások domináltak több alapkategóriánál.
A legnagyobb vagyonvesztést a pénzpiaci alapok szenvedték el februárban, ugyanakkor az ingatlanalapokba jelentős tőke érkezett.
A pénzpiaci alap...
2016-03-17 13:02:35
BAMOSZ: tovább nőtt a befektetési alapok vagyona decemberben
... hozamú alapok is nagyot emelkedtek és ismét jól teljesítettek a kötvényalapok.
Tavaly összességében 4,6 százalékkal emelkedett a befektetési alapok vagyona. Az év első felében a visszaváltások domináltak, a második félévben viszont már folyamatosan nőtt a vagyon.
Decemberben összesen 37 milliárdnyi friss tőke érkezett a befektetési alapokba. Az ingatlan- és az árupiaci a...
2013-01-17 12:11:40
BAMOSZ: 98 milliárd forinttal nőtt a befektetési alapok vagyona októberben
... egyik negatív kivételt képviselték, friss tőkét nem tudtak vonzani, vagyonuk 2,2 százalékkal 456 milliárd forintra csökkent.
A nyilvános ingatlanalapokat a hónap során kisebb visszaváltások jellemezték, vagyonuk csekély mértékben, 0,2 százalékkal csökkent, 354 milliárd forint volt október végén.
Az árupiaci alapok esetében is a visszaváltások domináltak, így a negatív h...
2012-11-21 15:44:13
BAMOSZ: csökkent a befektetési alapok vagyona áprilisban
... korrekció volt látható mind a fejlett, mind a fejlődő régióban, a BUX ezen belül is alulteljesítő volt. Nem meglepő tehát, hogy a részvényalapoknál az eladók domináltak a hónap során. A visszaváltások meghaladták az 5 milliárd forintot, ami összességében 4 százalékos csökkenést eredményezett a részvényalapok vagyonában, ami a hónap végén 259 milliárd forint volt.
A nyilvános ...
2012-05-17 15:03:15
Nőtt a befektetési alapok vagyona februárban
...
A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) az MTI-hez eljuttatott közleményben arról számol be, hogy februárban ugyan méga visszaváltások voltak túlsúlyban, de sok alapkategóriában már a vevők megjelenése volt jellemező. Februárban a nettó visszaváltások értéke 23 milliárd forint volt, a vagyon gyarapodása az alapok jó tőkepiaci teljesítéséne...
2012-03-20 07:05:26
A visszaváltások domináltak a befektetési alapoknál az év végén
... vagyona. Az előző évben, 2009-ben 25,5 százalékos volt a vagyon növekedése.
A tavalyi év utolsó hónapjában a nyilvános részvényalapok kivételével minden egyéb alapkategóriában a visszaváltások kerültek túlsúlyba. A vagyon csökkenéséhez hozzájárult a forint és az állampapírpiac gyengélkedése, és nyilvánvalóan a végtörlesztések finisbe kerülése is vagyoncsökkentő hatással volt....
2012-01-17 15:14:34
A részvénypiaci emelkedés növelte az alapok vagyonát októberben
... százalékos gyarapodást értek el októberben, vagyonuk a hónap végén 265 milliárd forint volt.
A pénzpiaci alapokat - a dolláreszközökbe befektető alapok kivételével - októberben a visszaváltások dominálták. A pozitív hozamok éppen hogy ellensúlyozni tudták a visszaváltásokat, így a pénzpiaci alapok vagyonábanérdemi változás nem történt, összvagyonuk 1.312 milliárd forint volt ...
2011-11-22 12:43:24
Májusban csökkent a befektetési alapok vagyona
... főtitkára szerint a befektetési alapok vagyonát legjobban meghatározó tényező májusban a globális tőkepiacokat befolyásoló hangulat ismételt romlása mellett a jelentős intézményi visszaváltások voltak, az aktuálissá váló nyugdíjpénztári vagyonátadás miatt.
A hagyományosan lakossági termékeknek számító - pénzpiaci, garantált, ingatlan és rövid kötvény - alapokon belül májusban...
2011-06-15 10:20:26
1 
Címkék: Befektetési Alapkezelők, Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége, befektetési alapok, visszaváltások domináltak, befektetési alapoknál, részvénypiaci emelkedés, alapok vagyonát, pénzpiaci alapok, hónap végén, legnagyobb visszaváltások, hazai likviditási, tőkeáramlások eredője, abszolút hozamú, vegyes alapoknál, korábbi hónapokhoz, hazai likv, negatív hozamok, alapok összvagyona, legnagyobb vagyonvesztést, ingatlanalapokba jelentős, pénzpiaci alap, második félévben, befektetési alapokba, nyilvános ingatlanalapokat, hónap során, árupiaci alapok, fejlődő régióban, eladók domináltak, visszaváltások meghaladták, részvényalapok vagyonában, vevők megjelenése, nettó visszaváltások, vagyon gyarapodása, előző évben, vagyon növekedése, nyilvános részvényalapok, visszaváltások kerültek, vagyon csökkenéséhez, állampapírpiac gyengélkedése, végtörlesztések finisbe, pénzpiaci alapokat, dolláreszközökbe befektető, visszaváltások dominálták, pozitív hozamok, globális tőkepiacokat, jelentős intézményi,
© 2013 TVN.HU Kft.