|
|
|
... szükség.
- Csökkenthető a konyhaszag azzal is,
ha a zöldségek főzésénél kevés szódabikarbónát teszünk a víz... |
2012-02-11 11:33:14 |
|
|
|
|
|
|
... szükség.
... |
|
2012-02-10 14:56:16 |
|
|
|
|
|
|
... szempontjából.
Fehér répa (petrezselyengyökér)
Sárga társához hasonlóan ez is gazdag illóolajakban, így íze is aromás. A növény gyulladáscsökkentő és étvágygerjesztő hatású, E-vitaminban is bővelkedik.
Karalábé
Azon túl, hogy növényi rostokban gazdag, serkenti az emésztést is, és antibakteriális hatású. Jelentős káliumforrás, de nem elha... |
2012-02-08 12:01:09 |
|
|
|
|
|
|
... kalciumot, bórt és magnéziumot tartalmazó étel kerül. Lássuk tehát, mit érdemes enni csontjaink egészsége érdekében!
Zöldborsó:
A zöldborsó rendkívül gazdag K-vitaminban, amely közvetve aktiválja a kalciummolekulákat serkető osteocalcin nevű fehérje működését. Ezenkívül tartalmaz még folátot és B6-vitamint, amelyek segítenek a kollagénnek beépülni a csontokb... |
|
2012-02-08 06:11:59 |
|
|
|
|
|
|
... használják fel influenza vagy megfázás kezdetén. Nem is meglepő, ha belegondolunk, mi mindent tartalmaz. Teli van glikozidokkal, rutinnal, kvercetinnel, gyümölcse pedig nagyon gazdag C-vitaminban. Hatékonyságát növelhetjük, amennyiben összekeverjük borsmentával, édesgyökérrel és cickafarkkal.
Citromfű tea
Nyugtató-izzasztó hatása miatt fogyasztják leginkább. Ráadás... |
|
2012-02-07 08:30:13 |
|
|
|
|
|
|
... kialakulásának kockázatát, illetve betegség esetén mérsékelhetjük a tüneteinket.
A citrom javítja az emésztést és csökkenti a savas reflux kialakulásának esélyeit. Antioxidáns C-vitaminban gazdag, amely gyulladáscsökkentő, vírusellenes, antibakteriális és immunfokozó hatásokkal rendelkezik. A C-vitaminban gazdag táplálékok rendszeres fogyasztása megerősíti az immunrends... |
2012-02-02 13:28:08 |
|
|
|
|
|
|
... Táplálkozzunk egészségesen, a kiegyensúlyozott étrend megerősíti, táplálja a szervezetünket így fel tudja venni a harcot a fertőzésekkel szemben. Teljes értékű gabonákkal, színes zöldségekkel és vitaminban gazdag gyümölcsökkel érhetjük el leginkább.
Támogassuk az immunrendszert rendszeres, kíméletes mozgással. Ez javítja a vérkeringést és megszünteti a blokkokat a test en... |
2012-02-02 10:53:43 |
|
|
|
|
|
|
... savanyítva őrzi meg leginkább magas C-vitamin tartalmát. Ez nagyon fontos, mert ételeinkben az elkészítés során - a hő hatására - a C-vitamin nagy része tönkremegy. Télen a C-vitaminban dús savanyú káposzta segíthet pótolni ezt a hiányt. Az sem elhanyagolható szempont, hogy ez a zöldség lehet az egyik legolcsóbb C-vitamin forrás.
Forralt bor
A nép... |
2012-02-02 10:49:23 |
|
|
|
|
|
|
... gyümölcsöket enned, nem kell vegetáriánus étkezésre kapcsolnod, csak mert éppen formába akarod hozni magad. A húsok és az állati belsőségek között is vannak nagyon egészséges fajták. B2 és A-vitaminban nagyon gazdag például a marhamáj is, amik hozzásegítenek téged a zsírégetéshez. Fehérjében is gazdag és egy adag marhamáj nem tartalmaz többet 80 kalóriánál!
4. Kefir, ke... |
2012-01-31 14:32:10 |
|
|
|
|
|
|
... szárított
változattal, mert ebben már a szénhidrát mértéke igencsak magas, ezért óvatosan kell
fogyasztani, hiszen hosszabb távon megemelkedhet a vércukorszint.
5. C-vitaminban gazdag gyümölcsről van szó, a napi szükséglet 7 százalékát fedezi egy
szilva.
6. Megvéd a rákos betegségektől, mivel antociánt tartalmaz, de a vérszegénységben
... |
2012-01-30 09:53:02 |
|
|
|
|