|
|
|
... hidratálás megtámogatja a nyáltermelést, ami megakadályozza a szájszárazság kialakulását. Ez azért lényeges, mivel a szájszárazság oka lehet a mirigyfertőzések kialakulásának. Az A- és C-vitaminban gazdag táplálékok és más antioxidánsok hozzájárulnak az immunrendszer megerősödéséhez, illetve csökkentik a fültőmirigyet érintő fertőzések kockázatait.
A dohányzás és a fült... |
2024-03-03 21:49:43 |
|
|
|
|
|
|
... kialakulásához vezethet.
A sötét színű szőlő gazdag forrása a rezveratrolnak. Ez egy olyan antioxidáns, amely csökkenti a gyulladást és megakadályozza a májkárosodás kialakulását. C-vitaminban és flavonoidokban is bővelkedik a szőlő, amelyek mind-mind antioxidáns hatásúak.
A brazil dió egy másik nagyszerű táplálék a máj számára, hiszen tartalmaz E-vitamint és... |
|
2024-03-03 20:13:19 |
|
|
|
|
|
|
... gyakran használják levesek, pörköltek és egyéb ételek ízesítésére, de önmagában is elkészíthető, például sütve vagy párolva.
Gazdag tápanyagokban, különösen a rostban, a C-vitaminban és egyes B-vitaminokban. A paszternákot gyakran összetévesztik a petrezselyemgyökérrel, ami szintén egy fehér gyökérzöldség, de más ízvilágú és szerkezetű.
Tápértéktartalma
... |
2024-02-24 07:42:41 |
|
|
|
|
|
|
... természetes gyógyszereként tartják számon. A legfrissebb kutatások szerint, magas antioxidáns tartalmának köszönhetően egyes daganatos betegségek megelőzésére is alkalmas.
A- és C-vitaminban gazdag hatóanyagai miatt bőrnedvesítő és hidratáló arckrémek alapjául is szolgál.
Az ibolyából készült tea felső-légúti megbetegedés, megfázás, köhögés, fejfájás, székre... |
|
2024-02-22 19:31:55 |
|
|
|
|
|
|
... szükséges, hogy ne alakuljon ki hiány a szervezetben. A gyümölcsökben és a zöldségekben gazdag étrend a legjobb módja annak, hogy elegendő C-vitamint juttassunk a szervezetünkbe. A C-vitaminban gazdag gyümölcsök a következők: görögdinnye, bogyós gyümölcsök - áfonya, eper, ribizli -, ananász, papaja, mangó, sárgadinnye, citrom, narancs, mandarin.
Zöldségek, a... |
|
2024-02-19 21:17:46 |
|
|
|
|
|
|
... a chiliolajnak?
Ez az olaj igencsak gazdag forrása a C-vitaminnak, amely nemcsak az immunrendszer, hanem a szív- és érrendszer egészségét is védi. Ha rendszeresen fogyasztunk C-vitaminban gazdag táplálékokat, kisebb lesz az esélye annak, hogy megfázunk vagy influenzásak leszünk.
A chiliolaj - a benne található tápanyagoknak köszönhetően - jó hatással v... |
2024-02-18 22:06:33 |
|
|
|
|
|
|
... hozzájárulhat a csontsűrűség csökkenéséhez és a csontritkulás kialakulásához. Azonban a kiegyensúlyozott táplálkozás segíthet elkerülni a csontritkulást. A sajtok mind kalciumban, mind D-vitaminban bővelkednek. Emellett tartózkodjunk eleget odakinn, amikor a süt a nap, mivel a legtöbb D-vitamin napfény hatására termelődik a szervezetünkben.
Forrás : https://gyogyszernel... |
2024-02-18 21:51:52 |
|
|
|
|
|
|
... fogyasszon belőle.
1984-ben az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete beválasztotta a világ 20 legfontosabb zöldsége közé.
A káposzta különösen gazdag K-vitaminban, klorofillban, E-vitaminban. Kitűnő vas, kalcium- és káliumforrás, de tartalmaz béta-karotint, rostanyagot, folsavat, tiamint (B1-vitamint) is. A legtöbb tápanyagot a sötétebb színű, külső l... |
2024-02-17 21:36:45 |
|
|
|
|
|
|
... köszönhetően.
A tavaszi konyha egyre kedveltebb gyógy- és fűszernövénye, a tisztítókúrákban is sokat használt medvehagyma. Íze és illata leginkább a fokhagymára emlékeztet. C-vitaminban gazdag, kiváló immunerősítő és vérnyomáscsökkentő.
Nagy mennyiségben tartalmaz A-, C- és H-vitamint, bizonyos típusú B-vitamint, valamint magnéziumot, mangánt, vasat, cinket, ... |
2024-02-17 21:25:41 |
|
|
|
|
|
|
... éhhaláltól.
A csicseriborsó hazánkban is megél, egynyári növény.
A csicseriborsó kevés kalóriát tartalmaz, ezért a fogyókúrázók étrendjébe is tökéletesen beleillik. Gazdag B1-, B6-vitaminban és folsavban, valamint E-vitamin és karotin is található benne. Ásványi anyag tartalma is kedvező, sok magnéziumot, vasat és cinket tartalmaz.
A csicseriborsó... |
2024-02-16 19:32:33 |
|
|
|
|