Belépés
Laren Dorr: A magámyos dalnok
... mindegy volt nekik.
Minden éjjel együtt aludtak, Laren minden éjjel énekelt, Sharra pedig hallgatta. Az éjszaka sötét óráit átbeszélgették, nappal meztelenül úsztak kristálytiszta vizekben, melyet bíborszínűre festett az ég. Finom fehér homokos partokon szerelmeskedtek, és sokat beszéltek a szerelemről.
De semmi sem változott. És múlt az idő. Az utolsó előtti nap alkonyá...
2024-02-16 21:00:27
A napraforgó, mint gyógynövény
... Tudtad?
A napraforgó megköti a talajba került mérgező anyagokat, és vele együtt ezek is eltávolíthatók a területről.

Még a radioaktívan szennyezett talajokon és vizekben is használták (például Csernobilban), ill. az ólomtartalmú talajokon, hogy megkösse a szennyeződéseket.

Nincs még egy olyan élelmiszernövény, amely annyi vasat tartalmaz, mint ...
2024-02-02 22:41:48
El nem veszve
... madár. A nyakad készen áll arra, hogy kitekerjék, de megszabadítva leszel a madarász kezéből. Biztonságban átjutsz a fenyegető veszélyeken. Ó, bárcsak tudnánk hitet gyakorolni, amikor mély vizekben vagyunk! Jó a szárazföldön a hitről beszélni, de mi olyan hitet akarunk, amellyel úszhatunk, amikor az árvízbe vagyunk vetve. Kívánom, hogy úgy ragadjátok meg ezt a drága Igét, hogy az ...
2023-09-19 21:05:38
A Földi Paradicsom: Kárpát-medence
... kőzetek széles skálája, minden gyógyvíz és gyógynövény, ami a világ más részein csak külön-külön, részletekben, hiányosan fordul elő. Természeti kincsekben, nyersanyagokban, erdőkben, vizekben, nemes és drága kövekben gazdag, a növényvilág széles skálájával rendelkezik és bővelkedik.

Trianon előtt:

A Kárpátok erdőségei, bányái ellátták a mélyebben fekvő terül...
2023-04-11 21:30:28
Útjának szegélye
... szálakat, az Úr mindent tisztán lát. Az Ő szélessége meghaladja látókörünket; az Ő mélysége a legmélyebb gondolatainkat is összezavarja. ,,A Te utad a tengerben volt, a Te ösvényed a nagy vizekben, és a Te lépteidet nem ismerték" (Zsoltárok 77:19).
Amikor eláraszt bennünket a csodálkozás, megaláz az emlékeztető: ,,Pedig ez csak a szegélye útjának, és milyen h...
2023-02-21 19:08:31
Nem volt ilyen...
... azt, hogy egy másik
világban vénülök meg, mint ahol megszülettem.

Gyerekkoromban még ott voltak mindenütt:
a tűzhely lángjában, a fákban, a csillagokban,
s a vizekben, igen, kiváltképp a vizekben,
és az örömben és a haragban is, a lényünk
gyökeréig leható rémületben,
olyankor ők léptek be a lelkünkbe, sisakban,
villámmal a kezükben, k...
2022-10-14 21:54:16
Kárpát-medence a Földi paradicsomkert 1.
... kőzetek széles skálája, minden gyógyvíz és gyógynövény, ami a világ más részein csak külön-külön, részletekben, hiányosan fordul elő. Természeti kincsekben, nyersanyagokban, erdőkben, vizekben, nemes és drágakövekben gazdag, a növényvilág széles skálájával rendelkezik és bővelkedik.


Trianon előtt: ...
2022-09-05 21:00:34
Walther von der Vogelweide verseiWALTHER VON DER VOGELWEIDE VERSEI


Walther von der Vogelweide (1170 k. - 1230 k.) a legnagyobb középkori német költő, a korszak európai irodalmának kimagasló alakja.

Születési helye nem is...
2022-07-20 22:00:17
A 20 legszebb látnivaló Magyarországon
... kis városka rengeteg természeti szépségű és izgalmas történelmi felfedeznivalót tartogat.

A város közepén elhelyezkedő tó története egészen a rómaiakig nyúlik vissza, akik a vizekben, forrásokban gazdag, mocsaras területen völgyzáró gátat emeltek. A tó mai formáját az 1700-as években nyerte el, amikor az Esterházy birtok részeként már halastóként üzemelt. Az ország legr...
2022-05-11 20:45:58
Somlyó György : Politika
... : Politika

Nem bánja ékes irháját a kígyó
melyben pedig annyi kalandra csavargott
óriás fők törzse körül lágyujjú mohák
borzongató simogatásai közt nagytitku vizekben
s a partok csillogó fövenyén

Nem bánja a föld mikor nyomorultul
elvérzik mellőle téli lágy szeretője a hó
fekete vérével bemocskolva a szűzen
bolyhosodó völgye...
2021-07-05 00:44:23
1 2 3 ..................61 62 ..........92 93 ..........122 123 124 
Címkék: Laren Dorr, Földi Paradicsom, Somlyó György, WALTHER VON DER VOGELWEIDE VERSEI, magámyos dalnok, éjszaka sötét, utolsó előtti, napraforgó megköti, talajba került, radioaktívan szennyezett, ólomtartalmú talajokon, olyan élelmiszernövény, nyakad készen, madarász kezéből, fenyegető veszélyeken, hitről beszélni, árvízbe vagyunk, drága Igét, növényvilág széles, mélyebben fekvő, legmélyebb gondolatainkat, tengerben volt, nagy vizekben, szegélye útjának, tűzhely lángjában, legnagyobb középkori, korszak európai, város közepén, rómaiakig nyúlik, 1700-as években, ország legr, partok csillogó, föld mikor, élelmiszernövény, szennyeződéseket, felfedeznivalót, nyersanyagokban, szerelmeskedtek, gyerekkoromban, magyarországon, gondolatainkat, kristálytiszta, paradicsomkert, átbeszélgették, eltávolíthatók, drágakövekben, megszabadítva, illustrations, csillagokban, illustration, bíborszínűre, elhelyezkedő, részletekben, megszülettem, csernobilban, látókörünket, szárazföldön, biztonságban, radioaktívan, ólomtartalmú, összezavarja,
© 2013 TVN.HU Kft.