Belépés
Roston sült kolbászkák
... mustár.

A marhahúst legalább kétszer daráld át, ízlés sze...
2010-12-03 06:22:12
Báránytallér
...
Hozzávalók: 40 dkg bárányhús, 1 reszelt hagyma, 1 tojás, só, bors, őrölt köménymag, fahéj, koriander.

Daráld meg kétszer a bárányhúst, add hozzá a reszelt hagymát, a tojást és jól keverd össze. Add hozzá a fűszereket, és vizes kézzel formázz belőle 5-6 cm.es lapos tallérokat. Olajjal kenegetve grillezd!...
2010-12-03 06:21:50
Csevapcsicsa
... zöldpaprika, 1 fej lilahagyma, só, olaj, bors.

Kétszer darált át a megsózott húst, majd 1 órai pihentetés után add hozzá a sütőport. Félórai újabb állás után víz hozzáadásával - vizes kézzel - formálj belőle gombócokat, majd lapítsd ujjnyi vastagra. Olajjal kenegetve süsd meg, és tálalás előtt még szórd meg törött borssal. Az apróra vágott és összekevert hagymával és pa...
2010-12-03 06:21:27
VAGDALT libaMELL ROSTON
... tejszínt, a felvert tojást, a sót, a borsot, a reszelt citromhéjat, és addig gyúrom, amíg az összes folyadékot felveszi. Ezután hozzáadom a leszárazott mazsolát és a zúzott fokhagymát, majd vizes kézzel pogácsákat formálok a húsmasszából. Kevés zsemlemorzsában megforgatom és a grillsütőben (vagy a felforrósított gázsütőben) mindkét oldalán pirosra sütöm. Burgonyapürével és almakom...
2010-12-03 06:03:37
libaAPRÓLÉK-LEVES FRANK MÓDRA
... maceszgombócot: a tojásokat habosra verem, belekeverem a maceszgombóc-darát, az olajat, a sót, a borsot és a gyömbért, majd legalább egy órai pihentetés után sós, forrásban lévő vízbe dobom a vizes kézzel formált diónyi gombócokat. Ha felforrt, takaréklángon főzöm 15 percig, majd leszűrve melegen tartom. Nagy levesestálba teszem a gombócokat, mellé a húst és a zöldséget, majd rász...
2010-12-03 05:49:15
TEJSZÍNES pulyKAFASÍRT
... majd a felvert tojással és tejszínnel összekeverem. Kézzel vagy keverőgéppel addig gyúrom, amíg a húsmassza az összes levet felveszi, ezután ízesítem a zúzott fokhagymával, sóval, borssal. Vizes kézzel 4 cipót formálok belőle, és kikent tűzálló tálra teszem. A cipók tetejét bekenem kevés olajjal, és előmelegített, forró sütőben fedetlenül, mérsékelt lángon 30 percig sütöm. Bármily...
2010-12-03 05:23:02
RÁNTOTT kakasSZELET...........
... 2 gerezd tisztított, zúzott fokhagymával, sóval, borssal. Addig gyúrom a masszát, míg az összes folyadékot felveszi. Ha nagyon lágy, kevés zsemlemorzsával sűrítem, hogy formázható legyen. Vizes kézzel szeleteket formázok belőle, és lisztben, a maradék felvert tojásban, és zsemlemorzsában megforgatom, majd bő, forró olajban pirosra sütöm. Míg a hús sül, elkészítem a mártást: a resz...
2010-12-03 05:03:05
VAGDALT tyúkMELL
... zöldpaprikával meg a füstölt szalonnával együtt ledarálom. Ezután hozzáteszem a mustárt, a felvert tojást, a reszelt vöröshagymát, a sót, a borsot. Addig gyúrom, amíg egyneművé nem válik a massza. Vizes kézzel kis pogácsákat formálok belőle, szitált zsemlemorzsában megmártom, és kevés olajban mindkét oldalát pirosra sütöm. Bármilyen köret és saláta illik hozzá.
Elkészítési i...
2010-12-03 05:00:21
SÓBAN SÜLT csirke
... tűzálló tál aljára annyi sót hintek, hogy elfedje az üveget, és ráfektetem a csirkét. A többi sót kevés vízzel összekeverem, és rátapasztom a húsra. Semmi ne látszódjék ki a csirke bőréből! A vizes só rátapad, és kéreggé fog sülni rajta. Ebben a kéregben minden íz és illatanyag bentmarad, ezért olyan nagyon finom a csirke. (Nem kell attól félni, hogy ehetetlenül sós lesz az étel!)...
2010-12-03 04:13:27
Barackos-vaníliás rétes
... tejszínhez öntve sűrű pudingot főzünk belőle. Hozzákeverjük a citrom lereszelt héját, majd teljesen hagyjuk kihűlni. Szétszedjük a réteslapokat, megkenjük őket egyenként olvasztott vajjal, és egy vizes konyharuhára rakjuk egymásra rétegezve. Egy csíkban rakjuk a pudingtölteléket a réteslap szélére, majd belenyomkodjuk a felszeletelt barackokat (én befőttel csináltam és úgy is nagy...
2010-12-02 21:54:10
1 2 3 .................818 819 .....1099 1100 1101 ...1228 1229 .........1636 1637 1638 
Címkék: FRANK MÓDRA, SÓBAN SÜLT, marhahúst legalább, reszelt hagymát, megsózott húst, apróra vágott, felvert tojást, reszelt citromhéjat, összes folyadékot, leszárazott mazsolát, zúzott fokhagymát, felforrósított gázsütőben, tojásokat habosra, órai pihentetés, vizes kézzel, felvert tojással, összes levet, zúzott fokhagymával, cipók tetejét, maradék felvert, füstölt szalonnával, reszelt vöröshagymát, csirke bőréből, kéregben minden, citrom lereszelt, vizes konyharuhára, csíkban rakjuk, réteslap szélére, felszeletelt barackokat, pudingtölteléket, zsemlemorzsával, burgonyapürével, zsemlemorzsában, felforrósított, maceszgombócot, belenyomkodjuk, zöldpaprikával, előmelegített, takaréklángon, hozzákeverjük, hozzáadásával, pulykafasírt, csevapcsicsa, húsmasszából, vöröshagymát, grillsütőben, báránytallér, felszeletelt, fokhagymával, maceszgombóc, összekeverem, levesestálba, keverőgéppel, réteslapokat, konyharuhára, szalonnával, szétszedjük, zöldpaprika, citromhéjat, elkészítési, megforgatom, összekevert, hozzáteszem, leszárazott,
© 2013 TVN.HU Kft.