|
|
|
... mustár.
A marhahúst legalább kétszer daráld át, ízlés sze... |
2010-12-03 06:22:12 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 40 dkg bárányhús, 1 reszelt hagyma, 1 tojás, só, bors, őrölt köménymag, fahéj, koriander.
Daráld meg kétszer a bárányhúst, add hozzá a reszelt hagymát, a tojást és jól keverd össze. Add hozzá a fűszereket, és vizes kézzel formázz belőle 5-6 cm.es lapos tallérokat. Olajjal kenegetve grillezd!... |
|
2010-12-03 06:21:50 |
|
|
|
|
|
|
... zöldpaprika, 1 fej lilahagyma, só, olaj, bors.
Kétszer darált át a megsózott húst, majd 1 órai pihentetés után add hozzá a sütőport. Félórai újabb állás után víz hozzáadásával - vizes kézzel - formálj belőle gombócokat, majd lapítsd ujjnyi vastagra. Olajjal kenegetve süsd meg, és tálalás előtt még szórd meg törött borssal. Az apróra vágott és összekevert hagymával és pa... |
2010-12-03 06:21:27 |
|
|
|
|
|
|
... tejszínt, a felvert tojást, a sót, a borsot, a reszelt citromhéjat, és addig gyúrom, amíg az összes folyadékot felveszi. Ezután hozzáadom a leszárazott mazsolát és a zúzott fokhagymát, majd vizes kézzel pogácsákat formálok a húsmasszából. Kevés zsemlemorzsában megforgatom és a grillsütőben (vagy a felforrósított gázsütőben) mindkét oldalán pirosra sütöm. Burgonyapürével és almakom... |
|
2010-12-03 06:03:37 |
|
|
|
|
|
|
... maceszgombócot: a tojásokat habosra verem, belekeverem a maceszgombóc-darát, az olajat, a sót, a borsot és a gyömbért, majd legalább egy órai pihentetés után sós, forrásban lévő vízbe dobom a vizes kézzel formált diónyi gombócokat. Ha felforrt, takaréklángon főzöm 15 percig, majd leszűrve melegen tartom. Nagy levesestálba teszem a gombócokat, mellé a húst és a zöldséget, majd rász... |
|
2010-12-03 05:49:15 |
|
|
|
|
|
|
... majd a felvert tojással és tejszínnel összekeverem. Kézzel vagy keverőgéppel addig gyúrom, amíg a húsmassza az összes levet felveszi, ezután ízesítem a zúzott fokhagymával, sóval, borssal. Vizes kézzel 4 cipót formálok belőle, és kikent tűzálló tálra teszem. A cipók tetejét bekenem kevés olajjal, és előmelegített, forró sütőben fedetlenül, mérsékelt lángon 30 percig sütöm. Bármily... |
2010-12-03 05:23:02 |
|
|
|
|
|
|
... 2 gerezd tisztított, zúzott fokhagymával, sóval, borssal. Addig gyúrom a masszát, míg az összes folyadékot felveszi. Ha nagyon lágy, kevés zsemlemorzsával sűrítem, hogy formázható legyen. Vizes kézzel szeleteket formázok belőle, és lisztben, a maradék felvert tojásban, és zsemlemorzsában megforgatom, majd bő, forró olajban pirosra sütöm. Míg a hús sül, elkészítem a mártást: a resz... |
2010-12-03 05:03:05 |
|
|
|
|
|
|
... zöldpaprikával meg a füstölt szalonnával együtt ledarálom. Ezután hozzáteszem a mustárt, a felvert tojást, a reszelt vöröshagymát, a sót, a borsot. Addig gyúrom, amíg egyneművé nem válik a massza. Vizes kézzel kis pogácsákat formálok belőle, szitált zsemlemorzsában megmártom, és kevés olajban mindkét oldalát pirosra sütöm. Bármilyen köret és saláta illik hozzá.
Elkészítési i... |
2010-12-03 05:00:21 |
|
|
|
|
|
|
... tűzálló tál aljára annyi sót hintek, hogy elfedje az üveget, és ráfektetem a csirkét. A többi sót kevés vízzel összekeverem, és rátapasztom a húsra. Semmi ne látszódjék ki a csirke bőréből! A vizes só rátapad, és kéreggé fog sülni rajta. Ebben a kéregben minden íz és illatanyag bentmarad, ezért olyan nagyon finom a csirke. (Nem kell attól félni, hogy ehetetlenül sós lesz az étel!)... |
2010-12-03 04:13:27 |
|
|
|
|
|
|
... tejszínhez öntve sűrű pudingot főzünk belőle. Hozzákeverjük a citrom lereszelt héját, majd teljesen hagyjuk kihűlni. Szétszedjük a réteslapokat, megkenjük őket egyenként olvasztott vajjal, és egy vizes konyharuhára rakjuk egymásra rétegezve. Egy csíkban rakjuk a pudingtölteléket a réteslap szélére, majd belenyomkodjuk a felszeletelt barackokat (én befőttel csináltam és úgy is nagy... |
2010-12-02 21:54:10 |
|
|
|
|