Belépés
Hibás korhatár-besorolás miatt szabott ki bírságot a médiatanács egy rádióra
... tagjai feltehetően nem tudták megfelelően értelmezni a hallottakat.
Emlékeztettek arra, a rádióműsorok korhatár-besorolását maguk a rádiók végzik a médiatörvény által meghatározott paraméterek alapján, ezeket azonban utólag ellenőrizheti a Médiatanács hivatalból vagy állampolgári bejelentés alapján.
Kitértek arra is, a Budapest 101,6 MHz-es frekvencián üzemelő helyi, köz...
2019-02-14 11:51:06
Magyar kutatók szerint egyes temperamentumvonások kapcsolatban állhatnak a szív-és érrendszeri betegségekkel
... temperamentumok aránya.
A kutatáshoz 200 CT-vizsgálatra előjegyzett beteggel vettek fel egy több mint 1000 kérdésből álló, a személyiségvonások, temperamentumok és egyéb pszichometriai paraméterek feltárására irányuló kérdőívet.
A négy éve zajló kutatás eredményei alapján elmondható, hogy minél markánsabb az úgynevezett hipertím (optimista, magabiztos, társaságkedvelő, ...
2018-10-30 11:30:54
Krónika 7. rész (azonnali kérdések)
... közölte, hogy az Óbudai Gázgyár területén nincs a lakosságot ellátó vízbázis, ezért az eset nem fenyegeti a főváros ivóvízellátását - közölte.
A Fővárosi Vízművek szerint a vizsgált paraméterek mért értékei továbbra is jóval a határérték alatt vannak - szögezte le. A kormányfő azt kérte a képviselőtől, hogy tartózkodjon a rémhírterjesztéstől.
Fidesz: mit tesz a kormány a...
2018-10-29 18:32:45
Jelölési hiányosságokat talált a Nébih a diákcsemegéknél
... összetevők. Az előírások szerint azonban ez a kifejezés csak akkor használható, ha az összetevők tömegarányai nem térnek el jelentősen egymástól.
A tájékoztatás szerint a biztonsági paraméterek közül minden terméknél ellenőrizték a Salmonella és az Escherichia coli baktérium jelenlétét, és egyik sem volt kimutatható a termékekből. A penészgombák vizsgálatánál is megfeleltek a...
2018-09-10 09:41:00
A GVH elfogadta a UPC kötelezettségvállalását a Monori központú körzetben
...
A közlemény szerint a GVH a körzetben nyújtott internetes szolgáltatási feltételeket, ezen belül árazást és a műszaki paramétereket vizsgálta.
A UPC már az eljárás vizsgálati szakaszában érdemi árcsökkentést hajtott végre a teljes körzetben, majd nyilatkozatban vállalt kötelezettséget, amelyet a GVH visszajelzései alapján több alkalommal módosított.
A GVH előírta a ...
2017-11-30 13:42:13
Március 15. - Széchenyi-díj - Ádám József geodéta
... számszerű adatokat. Világviszonylatban elsőként végezte el az űr-VLBI mérések matematikai-geodéziai modelljének részletes szerkezeti vizsgálatát és megadta a mérésekből becsülhető geodéziai paraméterek körét.
Mint azt kifejtette, a földmérés vagy geodézia a Föld felületének meghatározásával és ábrázolásával foglalkozó önálló mérnöki szaktevékenység és globális tudomány, amely...
2017-03-17 10:53:35
Ritka betegségeket vizsgáló kutatási program indult
... szakember.
Maróti Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem gyermekgyógyászati klinikájának tudományos főmunkatársa elmondta, hogy 26 különböző anyagcsere-betegség újszülöttkori szűrését végzik biokémiai paraméterek alapján. E betegségek esetében nagyon fontos a korai diagnózis, megfelelő diéta mellett a páciensek teljes életet élhetnek, nem lesz maradandó károsodásuk.
A vizsgál...
2017-02-27 14:22:15
PISA-felmérés - MTA-elnök: a tantárgyi programok korrekciója természetes jelenség
... készségek tekintetében azonban fokozatos romlást lehetett tapasztalni.
Kitért arra: egy ország közoktatását nem lehet néhány számmal leírni, ugyanakkor ha bizonyos jól átgondolt paraméterek esetében következetes, romló tendencia érvényesül, akkor annak okait fel kell tárni. Úgy vélte, a PISA-felmérések adataiból levonható következtetéseket csak megfelelő tudományos munka és ...
2017-02-22 16:23:20
Távfelügyeleti rendszer óvja az állatok életét a Fővárosi Állat- és Növénykertben
... beavatkozhassanak. A rendszer központi egysége az interneten keresztül lehetővé teszi a távoli elérést is, a webes felület alkalmas riasztási üzenetek azonnali küldésére, amennyiben a vizsgált paraméterek bármelyike eléri, vagy meghaladja a beállított határértéket.
Az Afrika száraz éghajlatú területein, Szomáliában, valamint Etiópia és Kenya keleti felében élő csupasz turkáló...
2016-10-26 13:51:52
Színterápia: mit tudnak a felnőtt színezők?
... Ugyanezen az elven alapul a jobb agyféltekés rajzolás is, amit az amerikai kineziológus Betty Edwards stresszhelyzetek oldására használt.

Színterápia
A színek élettani paraméterekre való hatásának kísérleti feltárása csak századunk második harmadában kezdődött. Egyes kutatók növények, mások állatok növekedésének mértékét vizsgálták különböző színű sugárzások hatásá...
2016-10-11 17:18:52
1 2 3 4 5 6 7 
Címkék: Ádám József, Fővárosi Állat-, Óbudai Gázgyár, Fővárosi Vízművek, Maróti Zoltán, Szegedi Tudományegyetem, Betty Edwards, szív-és érrendszeri, tantárgyi programok, állatok életét, felnőtt színezők, rádiók végzik, médiatörvény által, több mint, úgynevezett hipertím, lakosságot ellátó, főváros ivóvízellátását, vizsgált paraméterek, határérték alatt, előírások szerint, kifejezés csak, összetevők tömegarányai, tájékoztatás szerint, biztonsági paraméterek, penészgombák vizsgálatánál, közlemény szerint, körzetben nyújtott, műszaki paramétereket, eljárás vizsgálati, teljes körzetben, űr-VLBI mérések, mérésekből becsülhető, földmérés vagy, korai diagnózis, páciensek teljes, ország közoktatását, rendszer központi, interneten keresztül, távoli elérést, webes felület, beállított határértéket, elven alapul, jobb agyféltekés, amerikai kineziológus, színek élettani, stresszhelyzetek, meghatározásával, tudományegyetem, kötelezettséget, diákcsemegéknél, szaktevékenység, társaságkedvelő, ivóvízellátását, temperamentumok,
© 2013 TVN.HU Kft.