Belépés
Nébih: minőségi és jelölési problémákat is találtak a kenhető sajtkészítményeknél
... tartalmazott szerepelt sajtkrém, krémsajt, szendvicskrém és friss sajt egyaránt, ezek közül 17 hazai, 14 külföldi gyártású.
A laboratóriumi vizsgálatok középpontjában a biztonsági paraméterek ellenőrzése állt. Emellett a Nébih szakemberei hangsúlyosan vizsgálták a Magyar Élelmiszerkönyv előírásainak való megfelelést is, azaz az olyan minőségi kritériumok teljesülését, mint pé...
2020-02-27 08:21:15
Hat fiatalt díjazott az agrárkutatási központ a nemzeti agrártehetségek versenyén
... Ez két gazdaságilag nagyon érzékeny időszak a tejelő szarvasmarhatartó gazdaságok számára - mondta a díjazott, kiemelve, hogy a területen végzett kutatása révén az állatokon mérhető paraméterek - légzésszám, mozgás, szívritmus szám - elemzésével új információkat tud nyújtani a gazdáknak.
Gyuricza Csaba bejelentette, hogy a beérkezett pályázatok magas száma és jó minősége miat...
2020-01-13 11:51:19
Hibás korhatár-besorolás miatt szabott ki bírságot a médiatanács egy rádióra
... tagjai feltehetően nem tudták megfelelően értelmezni a hallottakat.
Emlékeztettek arra, a rádióműsorok korhatár-besorolását maguk a rádiók végzik a médiatörvény által meghatározott paraméterek alapján, ezeket azonban utólag ellenőrizheti a Médiatanács hivatalból vagy állampolgári bejelentés alapján.
Kitértek arra is, a Budapest 101,6 MHz-es frekvencián üzemelő helyi, köz...
2019-02-14 11:51:06
Magyar kutatók szerint egyes temperamentumvonások kapcsolatban állhatnak a szív-és érrendszeri betegségekkel
... temperamentumok aránya.
A kutatáshoz 200 CT-vizsgálatra előjegyzett beteggel vettek fel egy több mint 1000 kérdésből álló, a személyiségvonások, temperamentumok és egyéb pszichometriai paraméterek feltárására irányuló kérdőívet.
A négy éve zajló kutatás eredményei alapján elmondható, hogy minél markánsabb az úgynevezett hipertím (optimista, magabiztos, társaságkedvelő, ...
2018-10-30 11:30:54
Krónika 7. rész (azonnali kérdések)
... közölte, hogy az Óbudai Gázgyár területén nincs a lakosságot ellátó vízbázis, ezért az eset nem fenyegeti a főváros ivóvízellátását - közölte.
A Fővárosi Vízművek szerint a vizsgált paraméterek mért értékei továbbra is jóval a határérték alatt vannak - szögezte le. A kormányfő azt kérte a képviselőtől, hogy tartózkodjon a rémhírterjesztéstől.
Fidesz: mit tesz a kormány a...
2018-10-29 18:32:45
Jelölési hiányosságokat talált a Nébih a diákcsemegéknél
... összetevők. Az előírások szerint azonban ez a kifejezés csak akkor használható, ha az összetevők tömegarányai nem térnek el jelentősen egymástól.
A tájékoztatás szerint a biztonsági paraméterek közül minden terméknél ellenőrizték a Salmonella és az Escherichia coli baktérium jelenlétét, és egyik sem volt kimutatható a termékekből. A penészgombák vizsgálatánál is megfeleltek a...
2018-09-10 09:41:00
A GVH elfogadta a UPC kötelezettségvállalását a Monori központú körzetben
...
A közlemény szerint a GVH a körzetben nyújtott internetes szolgáltatási feltételeket, ezen belül árazást és a műszaki paramétereket vizsgálta.
A UPC már az eljárás vizsgálati szakaszában érdemi árcsökkentést hajtott végre a teljes körzetben, majd nyilatkozatban vállalt kötelezettséget, amelyet a GVH visszajelzései alapján több alkalommal módosított.
A GVH előírta a ...
2017-11-30 13:42:13
Március 15. - Széchenyi-díj - Ádám József geodéta
... számszerű adatokat. Világviszonylatban elsőként végezte el az űr-VLBI mérések matematikai-geodéziai modelljének részletes szerkezeti vizsgálatát és megadta a mérésekből becsülhető geodéziai paraméterek körét.
Mint azt kifejtette, a földmérés vagy geodézia a Föld felületének meghatározásával és ábrázolásával foglalkozó önálló mérnöki szaktevékenység és globális tudomány, amely...
2017-03-17 10:53:35
Ritka betegségeket vizsgáló kutatási program indult
... szakember.
Maróti Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem gyermekgyógyászati klinikájának tudományos főmunkatársa elmondta, hogy 26 különböző anyagcsere-betegség újszülöttkori szűrését végzik biokémiai paraméterek alapján. E betegségek esetében nagyon fontos a korai diagnózis, megfelelő diéta mellett a páciensek teljes életet élhetnek, nem lesz maradandó károsodásuk.
A vizsgál...
2017-02-27 14:22:15
PISA-felmérés - MTA-elnök: a tantárgyi programok korrekciója természetes jelenség
... készségek tekintetében azonban fokozatos romlást lehetett tapasztalni.
Kitért arra: egy ország közoktatását nem lehet néhány számmal leírni, ugyanakkor ha bizonyos jól átgondolt paraméterek esetében következetes, romló tendencia érvényesül, akkor annak okait fel kell tárni. Úgy vélte, a PISA-felmérések adataiból levonható következtetéseket csak megfelelő tudományos munka és ...
2017-02-22 16:23:20
1 2 3 4 5 6 7 8 
Címkék: Ádám József, Magyar Élelmiszerkönyv, Gyuricza Csaba, Óbudai Gázgyár, Fővárosi Vízművek, Maróti Zoltán, Szegedi Tudományegyetem, agrárkutatási központ, nemzeti agrártehetségek, szív-és érrendszeri, tantárgyi programok, laboratóriumi vizsgálatok, biztonsági paraméterek, olyan minőségi, tejelő szarvasmarhatartó, területen végzett, állatokon mérhető, beérkezett pályázatok, rádiók végzik, médiatörvény által, több mint, úgynevezett hipertím, lakosságot ellátó, főváros ivóvízellátását, vizsgált paraméterek, határérték alatt, előírások szerint, kifejezés csak, összetevők tömegarányai, tájékoztatás szerint, penészgombák vizsgálatánál, közlemény szerint, körzetben nyújtott, műszaki paramétereket, eljárás vizsgálati, teljes körzetben, űr-VLBI mérések, mérésekből becsülhető, földmérés vagy, korai diagnózis, páciensek teljes, ország közoktatását, meghatározásával, diákcsemegéknél, élelmiszerkönyv, agrártehetségek, társaságkedvelő, temperamentumok, tudományegyetem, szaktevékenység, ivóvízellátását,
© 2013 TVN.HU Kft.