Belépés
Meggyesi Éva versei
... éjjel mindig egyre fogy.
EGYSZER MEGÉRTED

Egyszer megérted te is gyermekem, hogy
mindig, mindenkor úgy szerettelek,
hogy lehoztam volna a csillagot az égről,
hogy ölelhesselek, dédelgesselek.

Szerettem volna sokkal többet adni,
s szívemben minden egyes dobbanás,
tehozzád szólt, ha nem is úgy hal...
2021-01-22 19:00:33
Ha valaki megkérdezne most, azt mondanád: elfáradtál
... otthon mindent te tartottál kézben. Eltartottad a családot. Nyitva tartottad másnap a szemed, mikor egész éjjel nem aludtál, de nyitva tartottad a lelkedet akkor is, mikor rég be kellett volna zárni.
De leginkább tartottad mindig magad, amikor nem volt más választásod, mint kitartani.
Tudod mit nem tartottál soha? Szünetet. Sosem tartottál egy pillanatot, ami csak rólad ...
2021-01-22 17:25:12
2. évközi hét péntek 01.22
... annyival kiválóbb papi szolgálatot kapott, amennyivel magasabb rendű és tökéletesebb ígéreten alapul az a szövetség, amelynek ő a közvetítője.
Ha ugyanis az első szövetség kifogástalan lett volna, nem lett volna szükség a másodikra. Ám Isten megfeddte az első szövetség népét, amikor (Jeremiás próféta által) így szólt:
,,Íme, eljön az idő és új szövetségre lépek a vá...
2021-01-22 09:34:30
2. évközi hét csütörtök 01.21
... ember.
Minden főpap arra van rendelve, hogy ajándékot és áldozatot mutasson be. Ezért szükséges, hogy neki is legyen áldozati adománya, amelyet bemutat.
Ha a földön élne, nem is volna pap. Hiszen vannak itt olyanok, akik a mózesi törvény szerint áldozatot mutatnak be. Ezek azonban csak a mennyei szentély előképénél és árnyékánál szolgálnak, annak az utasításnak megfelelő...
2021-01-21 08:39:09
Az ördög levele
...78 évvel ezelőtt írták, és mintha ma lett volna.

Egy fiatal ördög megkérdezte az öreget: Hogy sikerült ennyi lelket a pokolba juttatnod.
Az öreg ördög így válaszolt: Félelmet keltettem bennük! A fiatal így válaszolt:
Nagyszerű munka! És mitől féltek? Háború éhség? Válasz a férfinak: Nem, féltek a
betegségtől!
A fiataloknak: ez azt jelenti, hogy n...
2021-01-21 06:10:32
Oltóanyagok és bizalmatlanságok
... oltóanyagról."

Szerinte nem igaz, hogy ne érkezne elég vakcina, ahhoz képest, hogy nyáron még sehol sem tartottak a kutatások, 2021 oltásokkal kezdődött.

"Ha szeptemberben valaki azt mondta volna, hogy januárban már oltani fogunk, kiugrottunk volna a bőrünkből örömünkben."
Szerinte január végén felgyorsul majd a tempó, hisz akkortól jön a könnyen szállít...
2021-01-21 00:19:17
Érdekes történet Csaba testvértől 01.19
... csakhamar átnyúlt Nyugat-Noricumon egészen Rätiáig (Graubünden). Favianis (Mautern, a Duna mellett) városka mellett kolostort alapított, s ez huzamos tartózkodási helyéül szolgált. Szerette volna itt tölteni az életét magányban és csendes imádságban, de nem volt képes megtagadni a segítséget a háborútól és a gazdasági bajoktól szorongatott lakosságtól. Újra meg újra visszatért cse...
2021-01-20 21:11:22
Sohasem volt ember,

Sohasem volt ember, aki meggyőződésszerűleg, érzéketlenül és hidegen játszott volna egy nő boldogságával. Ez felülmúlja az emberi gonoszság mértékét. A legtöbb híres csábító olyan nőknek csavarta el a fejét, akiknek a feje már amúgy sem volt a helyén.

Surányi Miklós
...
2021-01-20 15:14:33
Tragédia a távoktatáson - Osztálynyi diák nézte végig a Bács
... pillanatokat több mint húsz diák nézte végig.

"Körülbelül negyedóra telhetett el az órából, amikor arra lettünk figyelmesek, hogy fennakadtak a szemei, a szája mintha egy kicsit habzott volna, aztán pedig leesett a székről" - idézte fel a felfoghatatlan eseményeket az egyik 11. osztályos diák, aki otthonából vett részt az online órán.


SIKERTELEN Ú...
2021-01-20 15:00:47
Szent Margit kolostora - Margitsziget
... Szűz különben kissé meredt szemű volt, mintha azon csodálkozna, hogy hogyan kerül oda. Vagy talán azon csodálkozott, hogy a festő olyan keményre festette a ruháját, mintha bádogból alkották volna.
De persze Jancsinak nem így látszott. Abban az időben sehol se volt rendes szemű Mária-kép, se pedig omló könnyűségű ruha a szenteken.
Másik két oltár is állt még ott. Egyik az...
2021-01-20 12:47:39
1 2 3 ........12013 12014 ....18020 18021 ....24026 24027 24028 
Címkék: Meggyesi Éva, Szent Margit, EGYSZER MEGÉRTED, Surányi Miklós, SIKERTELEN, ördög levele, lelkedet akkor, első szövetség, földön élne, mózesi törvény, mennyei szentély, utasításnak megfelelő, fiatal ördög, pokolba juttatnod, öreg ördög, bőrünkből örömünkben, könnyen szállít, életét magányban, gazdasági bajoktól, emberi gonoszság, legtöbb híres, szája mintha, kicsit habzott, felfoghatatlan eseményeket, online órán, festő olyan, időben sehol, bizalmatlanságok, felfoghatatlan, boldogságával, dédelgesselek, szeptemberben, távoktatáson, margitsziget, szorongatott, tökéletesebb, kifogástalan, ölelhesselek, pillanatokat, érzéketlenül, csodálkozott, oltóanyagról, tartózkodási, szolgálatot, oltóanyagok, fiataloknak, szövetségre, eltartottad, közvetítője, eseményeket, lakosságtól, választásod, megkérdezne, kiugrottunk, szerettelek, fennakadtak, figyelmesek, utasításnak, betegségtől, csodálkozna, megkérdezte, elfáradtál, könnyűségű, otthonából, árnyékánál, szolgálnak, testvértől, örömünkben, előképénél, felülmúlja, graubünden,
© 2013 TVN.HU Kft.