Belépés
MÁV: nagy kapacitású kerékpárszállító kocsikkal bővültek egyes balatoni és velencei-tavi vonatok
...
Ezen felül hétvégéken az egyes Budapest és Székesfehérvár között közlekedő G30-as gyorsított vonatokat is felszerelik ilyen típusú kocsikkal.
További változás, hogy augusztus 3-ától a társaság eltörli a kerékpárhelyjegy-váltási kötelezettséget az összes Déli >- Parti vonaton.
A balatoni vonatok közül példaként említették, hogy a Déli pályaudvarról naponta 8.05-kor B...
2020-07-31 15:42:48
Koronavírus - Kormányszóvivő: fontos ismerni, hogy az emberek mely korábbi járványellenes intézkedéseket támoga
... turisztikai programról, amelynek keretében július 1. és augusztus 31. között minden 6-11 éves kor közötti gyermek Kajla Útlevelét és diák igazolványát felmutatva díjmentesen veheti igénybe a vonatokat és egyes hajójáratokat, a kormányszóvivő azt mondta, azzal a "nagymamát is meg lehet látogatni".
Beszámolt arról is, hogy az örökbefogadó szülőknek is jár a csecsemőgondozási d...
2020-07-11 21:13:22
Rail Cargo Hungaria: kiemelkedő forgalomnövekedés a gabonafuvarozásban
... Olaszország közötti zökkenőmentes közlekedés elősegítése érdekében a társaság gyorsította a határátmenet folyamatát: mozdonycsere nélkül, az RCC - Croatia mozdonyvezetői továbbítják a vonatokat. Az RCH dedikált határállomási koordinátor feladatkört alakított ki a szerelvények áthaladásának megkönnyítésére, az ezzel kapcsolatos informatikai és irányítási támogatást külön szakértő n...
2020-06-24 14:22:39
Földcsuszamlás miatt kisiklott egy vonat Közép-Kínában
... amikor a szerelvény az esős idő előidézte földcsuszamlás következtében kisiklo...
2020-03-30 12:23:20
Koronavírus - Schanda: ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók a helyközi közösségi közlekedésben
... leállítják azokat a kizárólag távolsági utazási igényeket kielégítő országos buszjáratokat, amelyek megfelelően helyettesíthetők vasúttal. A MÁV-Start pótlás nélkül lemondja a nemzetközi vonatokat, amelyek a határzár miatt egyébként is csak az országon belül közlekednének.
Elmondta: a közlekedési szolgáltatók a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napig elfogadják a közszol...
2020-03-28 13:12:14
Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás
... közleményben.
Az órák előreállítása miatt változik egyes tömegközlekedési eszközök menetrendje. A MÁV közlése szerint az eredetileg 2 és 3 óra között induló belföldi személyszállító vonatokat 3 órakor indítják el. Azok a belföldi vonatok, amelyek 2 óra előtt indulnak, már a nyári időszámításnak megfelelően, 60 perccel később érkeznek a következő állomásra.
A jelenleg csa...
2020-03-27 17:12:09
Koronavírus - Oroszországban és Ukrajnában is terjed a járvány, újabb szigorító intézkedések
... gyógyultak száma 29. Az országban 112 ezren élnek önkéntes karanténban.

Az orosz vasúttársaság szerdán elkezdte a leállítani és ritkítani a belföldi hosszú távú vonalakon közlekedő vonatokat. Az intézkedés érinti egyebek között a Moszkva és Szentpétervár közötti közlekedést is.
Az orosz kormány kedden arra utasította a régiókat, hogy zárják be a mozikat és az éjsz...
2020-03-25 10:31:42
Koronavírus - Néhány határállomás kivételével szünetel a nemzetközi vasúti személyszállítás
... szomszédos országok közül Szlovákia március 13., Románia - a lőkösházi és a biharkeresztesi határállomás kivételével - március 14., Szlovénia március 16. óta nem fogad és nem indít nemzetközi vonatokat.
A horvát és az ukrán határon is felfüggesztették a forgalmat.
Romániából Magyarországra a vasúti eljutás ma még Biharkeresztesen keresztül biztosított. A Magyarországró...
2020-03-18 08:31:18
Koronavírus - Szünetel a nemzetközi vasúti forgalom a magyar-horvát és a magyar-román határon
... Nagyszalonta-Biharkeresztes, a 365-os számú vonat Biharkeresztes-Nagyvárad között. Március 17-től nem közlekedik a 364-es számú vonat Nagyvárad-Biharkeresztes viszonylatban. N...
2020-03-17 16:22:17
Koronavírus - Karanténba vonult a lengyel kormány egy része
... belföldi légiközlekedés leállításáról döntött, kilátásba helyezték a belföldi vonatjáratok korlátozását is. Andrzej Adamczyk közlekedési miniszter hétfői közlése szerint az intercity vonatokat jelenleg 80 százalékkal kevesebben veszik igénybe.
A LOT légitársaság vasárnap óta állami támogatással, rendkívüli járatokkal szállítja haza a külföldön rekedt lengyelek tízezreit. Több...
2020-03-17 10:31:49
1 2 3 ...........35 36 .....52 53 .....69 70 71 
Címkék: Rail Cargo Hungaria, Kajla Útlevelét, Romániából Magyarországra, Andrzej Adamczyk, emberek mely, vonat Közép-Kínában, egészségügyi dolgozók, helyközi közösségi, nyári időszámítás, nemzetközi vasúti, magyar-román határon, lengyel kormány, egyes Budapest, társaság eltörli, összes Déli, balatoni vonatok, örökbefogadó szülőknek, társaság gyorsította, határátmenet folyamatát, szerelvények áthaladásának, ezzel kapcsolatos, kizárólag távolsági, nemzetközi vonatokat, határzár miatt, országon belül, közlekedési szolgáltatók, veszélyhelyzet megszűnését, órák előreállítása, belföldi vonatok, nyári időszámításnak, következő állomásra, orosz vasúttársaság, belföldi hosszú, intézkedés érinti, orosz kormány, biharkeresztesi határállomás, ukrán határon, vasúti eljutás, 365-os számú, 364-es számú, belföldi vonatjáratok, intercity vonatokat, külföldön rekedt, kerékpárszállító, személyszállítás, biharkeresztesen, helyettesíthetők, kerékpárhelyjegy, felfüggesztették, tömegközlekedési, kötelezettséget, megkönnyítésére,
© 2013 TVN.HU Kft.