Belépés
Müncheni konferencia - Magyar kutatót díjaztak a világ legrangosabb biztonságpolitikai konferenciáján
... Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának Nemzetközi Biztonsági Tanulmányok Tanszékén dolgozó kutató az Egyesült Államok fővárosának rangos egyeteme, a washingtoni American University nemzetközi közszolgálati karán szerzett PhD-fokozatot 2019-ben.
Analízis paralízis: veszélyérzékelés és kohézióhiány a NATO-ban, 1960-1980 (Analysis Paralysis: Thre...
2020-02-16 15:11:50
Moszkva: a legfontosabb a palesztinok viszonyulása Trump béketervéhez
... (a javaslatot). A legfontosabb, hogy a palesztinok és az arabok kifejtsék a hozzá való viszonyulásukat" - jelentette ki Bogdanov.
Trump a Netanjahuval közösen megtartott keddi washingtoni sajtóértekezletén ismertette "az évszázad alkujaként" kommunikált közel-keleti rendezési tervét.
Bogdanov a terv nyilvánosságra hozását megelőzően, a nap folyamán korábban újságírók elő...
2020-01-28 21:22:31
Michael Flynn visszavonja korábbi vallomását, amelyben beismerte a bűnösségét
... Iroda (FBI). A nyomozás során a volt nemzetbiztonsági tanácsadó nem mondott igazat orosz tisztségviselőkhöz fűződő kapcsolatairól és találkozóiról Szergej Kiszljakkal, Oroszország volt washingtoni nagykövetével. Flynn később be is ismerte, hogy hazudott erről. A kedden benyújtott dokumentumban ezt a vallomását vonta vissza, arra hivatkozva, hogy a kormányzat tisztségviselői - az F...
2020-01-15 07:04:12
A török elnök kizárta, hogy országa lemond az orosz légvédelmi rendszerről az amerikaiért
...
A beszámoló szerint Erdogan kétnapos hivatalos washingtoni látogatása végén török újságíróknak azt nyilatkozta: Törökország szuverén jogai korlátozásának tekinti és helyteleníti azt a javaslatot, amely szerint az amerikai Patriot megvásárlásakor teljesen számolja fel a már leszállított orosz légvédelmi rendszert.
A török államfő hozzátette: Donald Trump amerikai elnöknek...
2019-11-14 22:27:22
Kreml: ha Bagdadi halott, Trump hozzájárult a terrorellenes harchoz
... légierő az adott művelet során átrepüljön az idlíbi feszültségcsökkentési övezet légterén" - hangoztatta a tábornok.

Donald Trump amerikai elnök vasárnap Bagdadi megölésének washingtoni bejelentésekor köszönetet mondott Oroszországnak, Iraknak, Szíriának, Törökországnak és a kurdoknak az akcióhoz nyújtott segítségükért. Külön megemlítette, hogy Oroszország "kiválóan cse...
2019-10-28 13:01:35
Elhagyhatta a floridai börtönt az orosz Marija Butyina
... NRA-t felhasználva nem bejegyzett lobbistaként működött együtt Torsinnal és ezzel megsértette az amerikai törvényeket. Ezek értelmében ugyanis be kellett volna jegyeztetnie magát a washingtoni igazságügyi minisztériumnál, mint idegen állam nevében eljáró lobbistát. A börtönbüntetést is ezért szabták ki rá.
Az idén májusban az amerikai közszolgálati rádiónak (NPR) adott interj...
2019-10-25 22:08:11
Pénteken szabadon bocsátják és kiutasítják az Egyesült Államokból az orosz Marija Butyinát
...
A 31 éves Marija Butyinát idén áprilisban ítélte el egy washingtoni szövetségi bíróság 18 hónapos börtönbüntetésre, miután elismerte, hogy 2016-ban aktívan részt vett az amerikai választások befolyásolását célzó orosz kampányban. Ő volt az első orosz állampolgár, akit elítéltek a választásokba történt beavatkozásért.
Butyinát 2018 nyarán tartóztatták le, ezt követően dok...
2019-10-24 21:22:07
Ankara: megoldódnak az F-35-ös programmal kapcsolatos amerikai-török nézeteltérések
... Patriot légvédelmi rendszerből ugyancsak vásárolhat. Jelezte: ez a kérdés szintén napirendre kerülhet Recep Tayyip Erdogan török és Donald Trump amerikai elnök november 13-ra tervezett washingtoni találkozóján.
A török védelmi tárca vezetője hangoztatta: "Törökország a NATO középpontjában van, nem megy sehova". Hozzátette azonban: "NATO-szövetségeseink részéről nehézségek adó...
2019-10-23 19:31:40
Október 23. - Washingtonban ünnepséggel és amerikai magyarok kitüntetésével emlékeztek
... élő Alex Kropognak és feleségének, valamint Révész Kingának. A Kropog-házaspár a louisianai Árpádhon nevű magyar település múzeumának létrehozója és gondozója, Révész Kinga pedig a washingtoni magyar tudósklub elnöke.
Az Egyesült Államokban másutt is megemlékeztek, vagy az elkövetkező napokban emlékeznek október 23-ról.
Vasárnap a Dél-Kaliforniában és a Los Angelesben él...
2019-10-22 08:01:08
Moszkva felfüggeszti az orosz képviselők hivatalos amerikai látogatásait
... Anatolij Akszakov, az alsóház pénzpiaci bizottsága elnökének amerikai látogatását már törölték. A kérdést a ház tanácsa hivatalosan szerdán vitatja meg.
A Jumaseva-ügy miatt a washingtoni orosz nagykövetség és a moszkvai külügyminisztérium kifejezte tiltakozását, Vjacseszlav Vologyin, a duma elnöke pedig az amerikai titkosszolgálatok "cinikus provokációjaként" értékelte a tör...
2019-10-09 11:21:35
1 2 3 ...........39 40 ......59 60 ......78 79 80 
Címkék: Michael Flynn, Marija Butyina, Egyesült Államokból, Marija Butyinát, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi, Honvédtisztképző Karának Nemzetközi Biztonsági Tanulmányok Tanszékén, Egyesült Államok, American University, Analysis Paralysis, Szergej Kiszljakkal, Donald Trump, Recep Tayyip Erdogan, Alex Kropognak, Révész Kingának, Révész Kinga, Egyesült Államokban, Anatolij Akszakov, Vjacseszlav Vologyin, világ legrangosabb, palesztinok viszonyulása, török elnök, orosz légvédelmi, terrorellenes harchoz, floridai börtönt, orosz Marija, orosz képviselők, washingtoni American, arabok kifejtsék, hozzá való, évszázad alkujaként, terv nyilvánosságra, nyomozás során, volt nemzetbiztonsági, kedden benyújtott, vallomását vonta, kormányzat tisztségviselői, beszámoló szerint, amerikai Patriot, török államfő, adott művelet, akcióhoz nyújtott, amerikai törvényeket, washingtoni igazságügyi, idén májusban, amerikai közszolgálati, washingtoni szövetségi, amerikai választások, első orosz, választásokba történt,
© 2013 TVN.HU Kft.