Belépés
Három lemez ünnepli a Kaláka 50. születésnapját
... címűt már negyven éve éneklik élőben. Felkerült az anyagra Lackfi János, Babits Mihály, Szabó T. Anna, Oláh János, Ady Endre, Weöres Sándor és Kovács András Ferenc egy-egy verse is, a záródarab pedig Radnóti Miklóstól az Éjszaka, ami a Kaláka első dala volt Mikó István zenéjével.
Gryllus Dániel az MTI-nek megjegyezte: a Volt egy fakatona című könyv és CD a Kaláka eddigi kilen...
2019-11-05 16:08:47
Joseph Radetzky osztrák hadvezér 160 éve halt meg - PORTRÉ
... hoz...
2018-01-03 11:31:46
Több mint fél tucat új CD a Gryllus Kiadótól
... Ferenc pályája 1968-ban indult. Szintén friss kiadvány a Gryllus Kiadónál a Kaláka Ünnepi szonettkoszorú című CD-je, amelynek alapját József Attila Hazám című szonettsorozatának hetedik, záródarabja jelentette. Ezt a Kaláka legközelebb március 3-án a Pinceszínházban adja elő.
Az MTI érdeklődésére beszámolt arról is, hogy a kiadó gondozásában folytatódik a versmegzenésítésekre...
2016-02-11 13:51:35
Ókovács Szilveszter: szombaton balettpremier az Erkelben, Shakespeare-show az Andrássy úton
...
A Magyar Nemzeti Balett az évad első produkcióját Őrült tánc - de van benne rendszer! címmel mutatja be az Erkelben szombaton. A négy koreográfiát felvonultató modern est záródarabja, Johan Inger Walking mad című alkotása magyarországi bemutató lesz.
Mint Ókovács Szilveszter megjegyezte, az est Hamletre utaló címét a dalszínház most kezdődő Shakespeare-évadja miatt válas...
2015-09-14 16:26:31
Takáts Eszter új lemezén is megmaradt a szerelmes számoknál
... nyolcvanas évek undergroundjának kultikus alakja, Kőnigh Péter, a szám a Ciklámen együttessel a Moziklip című 1987-es klipfilmben volt látható és hallható. A saját kiadásban készült album záródarabja, az I Want You a Beatles kísérletező korszakának egyik legdzsesszesebb Lennon-McCartney darabja az Abbey Road albumról.
Takáts Eszter kiemelte, hogy sikerült nyugalmasabb mederbe...
2015-06-29 07:20:54
Mit keres az állam a telefonunkban?
... korábban is előszeretettel nyúlt kényes témákhoz. Sőt, ahogy azt a film elején vetített feliratban a néző tudtára adja, a Citizenfour igazából a 9/11 utáni Amerikáról szóló trilógiájának záródarabja. Ráadásul az első rész után, mely az amerikai megszállás alatti Irakról szól (My Country, My Country), Poitras egy biztonsági kockázatot jelentő megfigyelési listára került. Ezután töb...
2015-05-02 09:51:16
Megjelent a Pink Floyd utolsó stúdióalbuma
... "hogy egy igazi 21. századi Pink Floyd-album szülessen".
Az album teljes egészében instrumentális, leszámítva a beharangozó dalt, a Louder Than Words című szerzeményt, amely a lemez záródarabja. Polly Samson írónő, Gilmour felesége írt rá szöveget, és természetesen a gitáros énekli el. A felvételhez készült videoklip az albumhoz hasonlóan hétfőn jelent meg.
A The Endless...
2014-11-10 15:42:31
Climate Change: Szakcsi Lakatos Béla lemeze amerikai sztárokkal
... amelyek között szerepel az Új világ, a Harc a vízért vagy a Hagyd pihenni a Földet. "Általában a zenei hangulat határozza meg, milyen címet adok az egyes kompozícióknak".
A koncert CD záródarabja egy 12 perces, több tételből álló felvétel, és ebben szerepel Miles Davis Blue in Green című száma is, a legendás dzsessztrombitás 1959-es Kind of Blue című albumáról. A kompozíciót ...
2014-10-22 11:42:03
Megjelent Zorán duett-albuma, amelyet az Arénában mutat be
... Cohen-dalt adtunk elő közösen. Akkor testvéremnek, Dusánnak egy nap alatt kellett magyar szöveget készítenie a számhoz, de remekül sikerült, és Míg a szív lejár címmel most az új lemez záródarabja lett" - idézte fel az énekes.
A Universal Music által kiadott album címe, az Egypár barát a Zorán 1977-ben megjelent első szólóalbumán szereplő, és koncertjein azóta is rendszeresen...
2013-10-03 13:36:20
Könyvhét - Rövid műfajok túlsúlya a Magvető kínálatában
... kifejezetten az áthallásokat keresi, az megtalálja ebben a műben, noha szerző szándéka nem ez volt: inkább morális, etikai kérdéseket boncolgat" - fogalmazott Király Levente. A kötet záródarabja szerelmi elbeszélő költemény, a harmadik világégés idején játszódó Háború.
Parti Nagy Lajos Fülkefor és vidéke - Magyar mesék című kötete egyértelműen politikus könyv - mondta a szer...
2012-06-10 14:30:41
1 2 
Címkék: Joseph Radetzky, Gryllus Kiadótól, Ókovács Szilveszter, Takáts Eszter, Pink Floyd, Climate Change, Szakcsi Lakatos Béla, Megjelent Zorán, Lackfi János, Babits Mihály, Szabó, Oláh János, Weöres Sándor, Kovács András Ferenc, Radnóti Miklóstól, Mikó István, Gryllus Dániel, Gryllus Kiadónál, Kaláka Ünnepi, József Attila Hazám, Magyar Nemzeti Balett, Johan Inger Walking, Mint Ókovács Szilveszter, Kőnigh Péter, Want You, Abbey Road, Pink Floyd-album, Louder Than Words, Polly Samson, Miles Davis Blue, Universal Music, Király Levente, Parti Nagy Lajos Fülkefor, szerelmes számoknál, anyagra Lackfi, záródarab pedig, fakatona című, kiadó gondozásában, évad első, négy koreográfiát, dalszínház most, saját kiadásban, film elején, néző tudtára, első rész, amerikai megszállás, biztonsági kockázatot, album teljes, beharangozó dalt, lemez záródarabja, gitáros énekli, felvételhez készült, albumhoz hasonlóan, vízért vagy, zenei hangulat, egyes kompozícióknak, legendás dzsessztrombitás, szív lejár, áthallásokat keresi,
© 2013 TVN.HU Kft.