Belépés
Krónika 10. rész (közigazgatási törvénycsomag, egyházak)
... beszél - érvelt.
Az államtitkár úgy látta, érdemes lenne normális beszélgetéseket folytatni a Városligetről, mert az ügy valahol félrecsúszott. Hangsúlyozta, a Városligetben a zöldfelületek és a beépített felületek aránya is növekszik, de mind a kettő a betonfelületek rovására.
A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványról beszélve azt k...
2020-04-07 19:12:46
Liget Budapest - Tovább nő a zöldfelület aránya a Városligetben
...
Magyarország történetének legnagyobb szabású kert- és tájépítészeti programjának köszönhetően a Városliget leromlott növényállománya több ütemben teljesen megújul és a Liget zöldfelületi aránya 60-ról 65 százalékra nő - mondta el az MTI-nek a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója.
Gyorgyevics Benedek kiemelte: a park teljes rehab...
2020-01-24 07:05:40
A felújításra a koronát idén sikerült feltenni,
... környékén futó közművezetékek nagy részét, többek között vasúti, elektromos, távközlési kábeleket, víz- és távhővezetékeket, csatornaszakaszokat. Emellett jelentősen nőtt a téren a zöldfelületek aránya is: 182 fát telepítettek, és több mint hétszáz négyzetméternyi füvesített terület alakítottak ki. A tér megnyitása hivatalosan a budai fonódó villamoshálózat átadása is volt, amely ...
2019-08-08 14:43:16
Krónika 2. rész (napirend előtt: egészségügy, közfoglalkoztatás, Budapest, családok)
... mondta.
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára úgy válaszolt, hogy az elmúlt időben Budapesten megújultak közterek és középületek, a hármas metró, továbbá nő a zöldfelületek nagysága. Döntöttek több budapesti centrumkórház létrehozásáról, ami jelentősen növeli az ellátás színvonalát - emlékeztetett.
Közölte: az ellenzék olyan jelöltet aján...
2019-07-01 15:31:45
Várhatóan ősszel kezdődik meg a Blaha Lujza tér átalakítása
...
A téren jelentősen megnő a zöldfelületek aránya, pára- és vízjátékokat telepítenek, egy kulturális célokat szolgáló épület és egy rendezvényhelyszín is épül. A csomópontot teljes mértékben akadálymentesítik és felújítják az aluljárót - olvasható az MTI-hez eljuttatott közös közleményben.
A tér átépítésének koncepciójáról már konzultáltak a szakmai és az érintett civilsze...
2019-03-12 10:07:10
Elkezdődött az Orczy tér felújítási munkálatainak tervezése
... tették hozzá.
A közlemény szerint a fejlesztés során többek között megfelelő városi közlekedési csomópont létesül, javulnak a kerékpáros és gyalogos közlekedési feltételek, nő a zöldfelületek aránya, rendezik a parkolási felületeket és felszámolják a használaton kívüli vágánymaradványokat a Baross utcában.
A fejlesztés tervezett határa a Baross utcában a Kálvária térig, ...
2018-12-06 15:02:29
Krónika 7. rész (azonnali kérdések)
... következtében, mint bármelyik vidéki városban. A képviselő azt kérdezte, hogy a kormány támogatja-e a fővárosi dugódíj bevezetését és tesz-e valamit annak érdekében, hogy növekedjen a zöldfelületek aránya.
Rétvári Bence, az Emmi államtitkára válaszként emlékeztetett a fővárosi fatelepítési programra. Hozzátette, éppen az LMP az a párt, ami ellenzi az egyik legnagyobb fővárosi...
2018-11-19 16:08:47
Krónika 5. rész (kérdések)
... Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal és a rendőrség pedig a törvényeknek megfelelően jár el.


LMP: mit várhatunk a kormánytól, ha eddig csökkentette, pusztította Budapest zöldfelületeit?

Csárdi Antal (LMP) azt kérdezte: a kormány a jövőben is folytatja-e az elmúlt kilenc évben jellemző Budapest-politikát, amelynek során a főváros zöldfelületeit csökkent...
2018-11-19 15:39:35
Krónika 2. (kérdések)
... megújítása, s 70 új fát telepítenek. Kitért arra is, hogy az elmúlt időszakban 118 civil szervezet, intézmény 558 észrevételt tett, s ezek 90 százalékát beépítették a tervekbe. Jelezte: a zöldfelület aránya 60-ról 65 százalékra nő majd.
Jobbik: tervezik-e a külhoni gazdasági támogatásokat a magyar nyelvhasználathoz kötni?

Szávay István azt firtatta, hogy a kormány...
2017-10-09 13:12:02
Fővárosi Közgyűlés - Jóváhagyták Budapest környezetvédelmi programját és zöldinfrastruktúra-koncepcióját
... kiépítésével, a közösségi közlekedés környezetbarát fejlesztése, valamint az üres közterületi fahelyek betelepítése.
A dokumentum szerint 2015-ben a főváros területének átlagos zöldfelület-intenzitása 52,5 százalék volt, ez magában foglalja a művelésből kivett, beépített területek zöldfelületeit is.
Más hasonló léptékű európai nagyvárossal összevetve Budapest közepesen e...
2017-08-30 13:42:43
1 2 3 4 5 
Címkék: Liget Budapest, Blaha Lujza, Fővárosi Közgyűlés, Jóváhagyták Budapest, Kelet-európai Történelem, Társadalom Kutatásáért Közalapítványról, Liget Budapest Projekt, Városliget Zrt, Gyorgyevics Benedek, Dömötör Csaba, Miniszterelnöki Kabinetiroda, Rétvári Bence, Menekültügyi Hivatal, Csárdi Antal, Szávay István, zöldfelület aránya, koronát idén, beépített felületek, betonfelületek rovására, park teljes, zöldfelületek aránya, budai fonódó, elmúlt időben, hármas metró, zöldfelületek nagysága, ellátás színvonalát, ellenzék olyan, téren jelentősen, kulturális célokat, csomópontot teljes, érintett civilsze, közlemény szerint, fejlesztés során, parkolási felületeket, használaton kívüli, fejlesztés tervezett, kormány támogatja-e, fővárosi dugódíj, fővárosi fatelepítési, egyik legnagyobb, rendőrség pedig, törvényeknek megfelelően, elmúlt kilenc, főváros zöldfelületeit, elmúlt időszakban, külhoni gazdasági, magyar nyelvhasználathoz, közösségi közlekedés, üres közterületi, dokumentum szerint, főváros területének,
© 2013 TVN.HU Kft.