Belépés
Krónika 7. rész (azonnali kérdések)
... áfacsökkentés?

Korózs Lajos (MSZP) azt firtatta, mit tesz a kormány annak érdekében, hogy az áfacsökkentés érvényesüljön. Elmondta, egy év alatt 38 százalékkal drágultak a zöldségek, a burgonya ára például 36 százalékkal emelkedett. Nekem ne mondja azt, hogy az normális dolog, hogy kétszer annyiba kerül a petrezselyemgyökér, mint a sertéslapocka - mondta.
Tállai An...
2018-12-03 16:09:42
Elindult a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés
... édesség forgalmazói és vendéglátó standjai is számíthatnak az ellenőrök érkezésére.
A kiemelten ellenőrzött termékek köre is klasszikus: az édességek, a borok, a pezsgők, a szezonális zöldségek és gyümölcsök mellett ezúttal is figyelnek az ellenőrök a friss húsokra, halakra és haltermékekre, a pácolt, füstölt, nyers vagy főtt húskészítményekre és különféle virslikre.
A N...
2018-12-03 15:01:00
KSH: szeptemberben 248 millió euró volt az exporttöbblet
... a műanyag alapanyagok behozatala és 12,0 százalékkal a szervetlen vegyszerek importja. Az élelmiszerimport 5,5 százalékkal nőtt az első három negyedévben, amiben a legnagyobb tételt a zöldségek és gyümölcsök behozatalának 8,9 százalékos növekedése jelentette, de 7,9 százalékkal nőtt a gabona, és 15,2 százalékkal a takarmányok importja.
Az energiaimport 10,7 százalékos negyed...
2018-11-30 11:21:17
Casserole, a finom rakottas
... angolok tálban sült pitéi. Az édességek közül a máglyarakás és a felfújtak, gyakorlatilag az összes csőben sült étel. Többnyire krumpliból, rizsből vagy tésztából álló alap mellé hús, hal, zöldségek kerülhetnek, de a tengerparti országok hallal, polippal, rákkal is készítik. Vegetáriánusok ízletes kedvence, hiszen ha kellően szaftos összetevőkből áll, a hús könnyen nélkülözhető be...
2018-11-28 22:10:09
Ez tör­té­nik a tes­ted­del, ha túl sok vizet iszol
... azaz legfeljebb egy litert tud feldolgozni óránként. Egy egészséges felnőttnek egy nap átlagosan 3-4 liter vízre van szüksége, ám ennek egy részét az ételeinkkel is magunkhoz vehetjük. A zöldségek, gyümölcsök sok vizet tartalmaznak, de a levesek fogyasztása is feltornázza a bevitt víz mennyiségét.

Ha óránként egy liternél többet iszol, a többletet a veséd nem tudja azon...
2018-11-27 10:06:55
A petrezselyemzöld jótékony hatásai
... étrendnek tartalmaznia kellene a petrezselyemlevet. Válasszunk olyan petrezselymet, amit nem kezeltek vegyszerekkel, egy csokornyit tegyük a gyümölcsfacsaróba és adjunk hozzá a megfelelő zöldségeket, facsarjuk ki.

A petrezselyemlé javítja az általános egészségügyi állapotot. Számos szembetegség esetén alkalmazható:

Látási problémák - petrezselymet, zell...
2018-11-26 21:23:10
Az Európai Bizottság jelentést tett közzé az uniós növényifehérje-termelés fejlesztésének kilátásairól
... szerint a fehérjenövényeket termesztő mezőgazdasági termelőket a javasolt jövőbeli KAP keretében a nemzeti stratégiai tervekbe való bevonása révén lehetne ösztönözni. El kellene ismerni a zöldségek környezetvédelmi és az éghajlattal kapcsolatos célkitűzések szempontjából kedvező hatásait az ökorendszerek és a vidékfejlesztési programok keretében. A versenyképesség növelését kellen...
2018-11-22 16:59:02
Nagyi receptje: levesben főtt töltelék
... a csomagok kb.egy-másfél órát is el szoktak tölteni
a levesben, attól függően, hogy mekkora a mennyiség.
Amihez/amivel pedig együtt esszük, a leves utáni hús,
krumpli, zöldségek + savanyúság.

Forrás: csontnelkul.blogspot.hu

...
2018-11-18 15:01:07
A gyümölcslevekről
... nemcsak a bélflórára van kedvezőtlen hatással, hanem az egészségi állapotot is rontják gyulladáskeltő hatásaik miatt. Azonban a rostban gazdag táplálkozás, az egészséges zsírok, valamint a zöldségek és gyümölcsök az optimális egészséget biztosítják.

Amit megeszünk, annak hatása van a mikrobiomokra. Az egészségtelen táplálkozás és a gyulladás, a súlygyarapodás között szo...
2018-11-16 21:57:28
Savas Reflux -táplálkozás
... az egészséges zsír nagyszerű forrása, amely még gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.

Milyen táplálékok segíthetnek még a savas reflux csökkentésében? A zöld leveles zöldségek, az articsóka, a spárga, az uborka, a sütőtök, a tonhal, a lazac, az egészséges zsírok, a mandula, a méz.

És néhány azok közül az ételek és italok közül, amelyek kerülendők. Az al...
2018-11-16 10:08:45
1 2 3 ....................741 742 ..........1111 1112 ...........1481 1482 1483 
Címkék: Európai Bizottság, Savas Reflux, Korózs Lajos, Tállai An, téli szezonális, finom rakottas, petrezselyemzöld jótékony, kormány annak, áfacsökkentés érvényesüljön, normális dolog, ellenőrök érkezésére, kiemelten ellenőrzött, szezonális zöldségek, friss húsokra, műanyag alapanyagok, szervetlen vegyszerek, első három, legnagyobb tételt, takarmányok importja, édességek közül, összes csőben, tengerparti országok, egészséges felnőttnek, levesek fogyasztása, liternél többet, csokornyit tegyük, megfelelő zöldségeket, petrezselyemlé javítja, általános egészségügyi, fehérjenövényeket termesztő, javasolt jövőbeli, nemzeti stratégiai, zöldségek környezetvédelmi, éghajlattal kapcsolatos, vidékfejlesztési programok, versenyképesség növelését, leves utáni, egészségi állapotot, rostban gazdag, egészséges zsírok, optimális egészséget, egészségtelen táplálkozás, súlygyarapodás között, egészséges zsír, savas reflux, zöld leveles, gyümölcslevekről, élelmiszerimport, petrezselyemzöld, környezetvédelmi,
© 2013 TVN.HU Kft.