|
|
|
Hozzávalók
4 tojás
4 ekxilit
4 ekzabpehelyliszt
1⁄2 csomsütőpor
1 cssó
2 ekholland kakaópor
olívaolaj
Elkészítés
A tojásfehérjéket a csipet sóval és xilittel kemény habbá verjük. A tojássárgákat egyenként hozzákever... |
2014-04-18 09:57:12 |
|
|
|
|
|
|
...45 dkg zöldbab fagyasztott is lehet
2,5 dl tej
7 evőkanál zabpehelyliszt
1 evőkanál Rama margarin
1 kiskanál pirospaprika
2 kiskanál borsikafű
A zöldbabot annyi sós vízben puhára főzöm, amennyi ellepi. Hozzáadom az 1 evőkanál margarint is.
Ha megfőtt, hozzáadom a borsikafüvet. Amíg a habarás elkészül, addig kiengedi az ízét.
A za... |
|
2014-03-29 12:51:58 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
200 gr zabpehelyliszt
6-8 db tojás nagyságtól függően
80 gr nyírfacukor
1 kiskanál étkezési szódabikarbóna
kevés méz
fahéj
szegfűszeg
Elkészítése:
Válaszd szét a tojásokat, tedd külön edénybe a sárgáját és a fehérjét. A tojások sárgájához keverd hozzá a nyírfacukrot, keverd fehéredésig. Adj a keverékhez egy kevés mézet is. A ... |
2014-03-25 07:33:09 |
|
|
|
|
|
|
Miért jobb a zabpehelyliszt pl. a búzaliszttől?
A zabban a többi gabonaféléhez képest jóval kevesebb keményítő van, jelentős mennyiségű ún. béta-glükánt tartalmaz (vízben oldódó rost, amely csökkenti a koleszterin-szintet, valamint a szénhidrát- és zsír felszívódását), magasabb a zsiradéktartalm... |
|
2014-01-15 21:47:08 |
|
|
|
|
|
|
BABFASÍRT
2013.07.09
Hozzávalók:
50 dkg főtt bab (lehet konzerv is), 2 tojás, 15 dkg zabpehelyliszt (vagy sima liszt), 1 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, fél kávéskanál őrölt kömény, 2 csipetnyi őrölt bors, 2 kávéskanál só, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, negyed kávéskanál sütőpor. A kisütéshez étolaj.
Elkészítés:
A vöröshagymát kis kocká... |
|
2014-01-08 21:31:51 |
|
|
|
|
|
|
... oldódik.
KAROBOS KEVERT SÜTEMÉNY
Hozzávalók:
tojás 4 db
porcukor 250 g
vaníliás cukor 1 cs.
margarin 150 g
finomliszt 350 g
zabpehelyliszt 150 g
sütőpor 2 cs.
tej 500 ml
karobpor 50 g
kókuszreszelék 100 g
Elkészítési módja:
A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cuko... |
2013-12-28 18:28:20 |
|
|
|
|
|
|
... mivel a köles,-ahogy már említettem-, az egyetlen lúgos kémhatású gabonaféle, így gátolja, nem pedig segíti a gombák elszaporodását.
A kölesliszt sikérmentes, így-ahogy a zabpehelyliszt sem,-nem tud megkelni. Másik, sikérben gazdag liszttel keverve viszont jól együtt tud dolgozni és akár kenyér is süthető belőle. Lisztérzékenyek is fogyaszthatják, mert gluténmentes is.|... |
2013-11-25 10:24:10 |
|
|
|
|
|
|
... kilapulni, no és melegen nem lesz annyira zsíros (hidegen nem érezni).
Több okból is szeretem ezt a receptet.
Nincs benne fehér liszt, csak zabpehelyliszt, s nálam ez fontos...nem igazán szeretem a fehér lisztet. A nokedlit is tökmag-lenmaglsiztből csinálom, kis zabliszttel spékelve. Fincsi.
A másik ok...nem kell nyújtani, szagga... |
2013-06-27 09:35:27 |
|
|
|
|
|
|
... mivel a köles,-ahogy már említettem-, az egyetlen lúgos kémhatású gabonaféle, így gátolja, nem pedig segíti a gombák elszaporodását.
A kölesliszt sikérmentes, így-ahogy a zabpehelyliszt sem,-nem tud megkelni. Másik, sikérben gazdag liszttel keverve viszont jól együtt tud dolgozni és akár kenyér is süthető belőle. Lisztérzékenyek is fogyaszthatják, mert gluténmentes is.|... |
2013-04-05 11:36:37 |
|
|
|
|
|
|
...#4: na ez tetszik....:D:D:D
Hozzávalók:
40 dkg bio teljeskiörlésű liszt (de lehet liszkkeverék is, mikor mi van otthon; ma pl. 30 dkg tk. búza és 10 dkg zabpehelyliszt keverékéből készült)
1 teáskanál só
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 egész sütőpor
6 evőkanál zsíros házitejföl (de van úgy, hogy kefírt teszek bele)
3 evőkanál hidegen sajtolt ol... |
2013-03-02 21:35:20 |
|
|
|
|