|
|
|
... legalább 15 tömegszázalék természetes eredetű cukrot tartalmaz. A termőhelyre és a fajtára, esetleg a készítési módra vagy az évjáratra jellemző, határozottan felismerhető illat-, íz- és zamatanyagokat tartalmaz. A származásában és minőségében 100%-ban, fajta és évjárat vonatkozásában 85%-ban meg kell felelnie az elnevezésnek és a jelölésnek. A körzet, település és dűlő nevei csak... |
2015-10-28 07:23:59 |
|
|
|
|
|
|
... legalább 15 tömegszázalék természetes eredetű cukrot tartalmaz. A termőhelyre és a fajtára, esetleg a készítési módra vagy az évjáratra jellemző, határozottan felismerhető illat-, íz- és zamatanyagokat tartalmaz. A származásában és minőségében 100%-ban, fajta és évjárat vonatkozásában 85%-ban meg kell felelnie az elnevezésnek és a jelölésnek. A körzet, település és dűlő nevei csak... |
|
2015-10-26 18:01:02 |
|
|
|
|
|
|
... Szent István-napi kenyérről elmondta: a kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy természetes alapanyagokból, kovászos technológiával készüljön, vastag héjú legyen, jó illat-, íz- és zamatanyagokat tartalmazzon. Idén Vajda Péter, a Pedró Pékség tulajdonosának hosszúérlelésű, kovásszal készült tönkölybúzás kenyere nyert.
A Magyar Pékség Védjegy programról kifejtette: matrica... |
2015-08-12 14:02:04 |
|
|
|
|
|
|
... van a szervezetre nézve. Tartalmaz A-, B1-, B2- és C-vitamint, karotint, 5,4% szénhidrátot, 4,3-5,3% fehérjét, 13-16% szárazanyagot, 1,3% rostot, ásványi sókat (Ca, P, Fe), íz- és zamatanyagokat.
1. Megelőzheti a daganatos betegségek kialakulását: mivel a keresztesvirágúak rendjébe tartozik programozott sejthalált (apoptózis) válthat ki a beteg sejtek esetében. Szinigri... |
|
2014-10-29 06:57:12 |
|
|
|
|
|
|
... van a szervezetre nézve. Tartalmaz A-, B1-, B2- és C-vitamint, karotint, 5,4% szénhidrátot, 4,3-5,3% fehérjét, 13-16% szárazanyagot, 1,3% rostot, ásványi sókat (Ca, P, Fe), íz- és zamatanyagokat.
1. Megelőzheti a daganatos betegségek kialakulását: mi... |
|
2014-10-27 16:25:22 |
|
|
|
|
|
|
... beérlelni.
Őszibarackfa
Ennek két előnye is van: az érés utolsó szakaszában a gyümölcs hirtelen növekszik, mennyiségében gyarapszik, tökéletesen kialakulnak az íz-és zamatanyagok is, tehát a minősége összehasonlíthatatlanul jobb lesz. Az őszibarackot tehát csak akkor szüreteljük, amikor a gyümölcs csúcsa (bibepont) már puha és elnyerte a fajtára jellemző mére... |
2014-08-01 15:00:20 |
|
|
|
|
|
|
... bővítésére lát lehetőséget. Ezt támasztják alá a piaci tapasztalatok is, amik azt mutatják, hogy a német vásárlók értékelik azt a speciális magyar minőséget, amit főként a különleges íz- és zamatanyagok adnak, és ezért szívesen vásárolják a magyar termékeket - tette hozzá.
Az elnök szerint a magyar zöldség-gyümölcs ágazat tervei is indokolttá teszik a piaci lehetőségek kihasz... |
2014-02-13 12:03:02 |
|
|
|
|
|
|
... legalább 15 tömegszázalék természetes eredetű cukrot tartalmaz. A termőhelyre és a fajtára, esetleg a készítési módra vagy az évjáratra jellemző, határozottan felismerhető illat-, íz- és zamatanyagokat tartalmaz. A származásában és minőségében 100%-ban, fajta és évjárat vonatkozásában 85%-ban meg kell felelnie az elnevezésnek és a jelölésnek. A körzet, település és dűlő nevei csak... |
2013-01-14 06:40:48 |
|
|
|
|
|
|
... folyamatosan érnek. A gyümölcsökben sok az A-vitamin és a nikotinsav, továbbá a foszfor, a kalcium és a vas. Beérve maguktól lehullanak, és fokozatosan megráncosodnak - a cukor- és zamatanyagok eközben tovább gyarapodnak bennük. A termések szobahőmérsékleten hosszan tárolhatók — közben sok vizet vesztenek, de az ízük nem romlik. A teljesen érett gyümölcsök íze üdítő, s... |
2011-08-28 17:43:24 |
|
|
|
|
|
|
... legalább 15 tömegszázalék természetes eredetű cukrot tartalmaz. A termőhelyre és a fajtára, esetleg a készítési módra vagy az évjáratra jellemző, határozottan felismerhető illat-, íz- és zamatanyagokat tartalmaz. A származásában és minőségében 100%-ban, fajta és évjárat vonatkozásában 85%-ban meg kell felelnie az elnevezésnek és a jelölésnek. A körzet, település és dűlő nevei csak... |
2011-08-06 00:12:11 |
|
|
|
|