Belépés
Rakott vegyes zöldség
... önts bele a serpenyő tartalmát az összes zöldséggel együtt, majd jól kavard át, hogy a zsiradék és a tojásos keverék mindent átjárhasson. Ennek a lépésnek köszönhetően egyenletesebb és zamatosabb rakott egytálételt kapsz.

5. Ezután mindent önts át egy tűzálló edénybe, és fűszerezd a zöldségtálat. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készül el. Tálalás el...
2017-10-26 19:50:44
FŰSZERPAPRIKA- most aktuális
... zöldpaprika szezonnak, mostanra pirosodni kezdenek a paprika csövek.
Vásároljunk belőle néhány kilót. Mossuk meg, vágjuk ki belőle a hibás részeket. Az ereket benne hagyhatjuk, ettől még zamatosabb lesz. Jól csöpögtessük le, szeleteljük fel, ezután terítsük ki egy sütőlemezre , először hagyjuk a levegőn megszikkadni.
Ezután a tűzhely legalacsonyabb fokozatán bekapcsolt...
2017-09-28 10:49:47
Darált húst és sajt bacon szalonnába tekerve
... fektessük a bambuszlapra, majd kenjünk rájuk előre, ízlés szerint fűszerezett darálthúst, ezután vágjunk mindenikre egy-egy szelet sajtot. Ez utóbbi legjobb, ha füstölt, hiszen így lesz zamatosabb az ételünk.
Tekerjük fel, majd süssük 180 fokon, körülbelül egy fél órát. Ha elkészült, forgassuk meg a tekercseket apróra vágott, olívaolajon pirított vöröshagymában. Ízlés szerint...
2017-09-11 18:57:33
Így készíts házi szörpöt pofonegyszerűen
... felé.



Érett gyümölcs - kevesebb cukor

Lédús, tökéletesen érett, de még nem erjedő vagy túlpuhult gyümölcsöket vásárolj. A szezon végén zamatosabb, több vitamint tartalmazó és édesebb alapanyagokkal dolgozhatsz, amelyeket kevésbé szükséges ízesíteni.
Finomított krist...
2017-07-04 14:03:23
Zöldbab mediterrán módra
Hozzávalók:
4 dundi újhagyma, 4 evőkanál sütéshez való olívaolaj, 80 dkg roppanósra gőzölt zöldbab, só, frissen őrölt fekete bors, 1-1 mokkáskanál szárított (a friss még zamatosabb) majoránna, bazsalikom, kakukkfű és rozmaring, 2 evőkanál sűrített paradicsom (paradicsompüré), 10-10 szem magozott zöld és fekete olajbogyó, 5-6 közepes nagyságú paradicsom

1. Az újhagym...
2017-01-17 08:29:24
Csipkelekvár (Hecsedli) készítése házilag
... kisebb fagyok után induljunk csipkebogyót szedni.
Tipp: A túlságosan puha szemek már nem felelnek meg lekvár főzésre, ezért azokat ne is szedjük le.
A házi csipkelekvár jóval zamatosabb, mint a bolti változata.
Csipke lekvár
500 gr csipkebogyó (tisztítás előtt)
100 gr cukor
1/2 tasak 3:1 zselésítő
1 tk fahéj
pár csepp citromlé
A bogyók...
2016-11-20 10:44:40
Megmondjuk
... értékük, mint a reggel szedésűeké. Ezt laboratóriumi vizsgálatokkal is alátámasztották. Főként azoknál jelentős ez, amelyeknek a zöld lombját fogyasztjuk. A kora reggeli szedés viszont zamatosabb terményt ad.

- Pontosan időzítsünk! Egyes zöldségek képesek egy nap alatt is túlérni, ezért igen fontos, hogy jól válasszuk meg a szedésük időpontját és akkor takarítsuk is be ...
2016-08-28 17:26:35
Ezért olcsóbbak a külföldi termények?
... csak kevés. Pont azért, mert nem tudnak lépést tartani technológiával. Én például Makó környékén veszek kistermelőtől hagymát, fokhagymát. Drágább, mint az átcsomagolt kínai, de sokkal zamatosabb. A piacon sosem tudok igazán finom barackot venni, mert azok is érés előtt kerülnek leszedésre. Itthon igazán meglehetne oldani az érett gyümölcs szedését. Emlékszem, hogy gyerekkoromban...
2016-06-05 10:05:55
Magyar borvidékek:
... (Rajna, Moser völgye):
főleg fehér szőlőből
csapadékosabb, kevesebb >nap= alacsonyabb cukortartalom
alacsonyabb alkoholtartalom
savanykásabb szőlő
ízletesebb, zamatosabb
illatos
Mo.: peremhelyzet: kedvező, a 2 terület között, a két bortípus határán van:
meleg, napfényes nyár >= magas cukor -és alkoholtartalom
enyhe ősz >= sokáig é...
2016-05-31 11:37:24
Így süss, egyszerűen gesztenyét otthon!
... sima és kemény felületű, méretéhez képest nehéz, és hasonló nagyságú szemeket. Nem kell az olasz termékekhez ragaszkodni, a magyar gesztenye is nagyon finom, sőt sokszor frissebb és zamatosabb, mint az import! Felhasználás előtt a gesztenyét száraz, hűvös helyen kell tárolni. Ha hűtőbe teszi, akkor vegye ki a zacskóból, nehogy bepálljon.

Vegyen ki egy adagot, majd vékon...
2016-01-09 18:22:14
1 2 3 4 7 8 .11 12 .14 15 16 
Címkék: külföldi termények, serpenyő tartalmát, összes zöldséggel, tojásos keverék, lépésnek köszönhetően, tűzálló edénybe, paprika csövek, hibás részeket, ereket benne, levegőn megszikkadni, tűzhely legalacsonyabb, tekercseket apróra, szezon végén, túlságosan puha, házi csipkelekvár, bolti változata, reggel szedésűeké, zöld lombját, kora reggeli, szedésük időpontját, átcsomagolt kínai, piacon sosem, érett gyümölcs, olasz termékekhez, magyar gesztenye, gesztenyét száraz, alkoholtartalom, pofonegyszerűen, alátámasztották, technológiával, vöröshagymában, paradicsompüré, gyerekkoromban, legalacsonyabb, alapanyagokkal, vizsgálatokkal, előmelegített, csapadékosabb, laboratóriumi, cukortartalom, fűszerpaprika, kistermelőtől, egyenletesebb, csipkelekvár, zöldségtálat, csöpögtessük, felhasználás, savanykásabb, peremhelyzet, köszönhetően, gyümölcsöket, bambuszlapra, megszikkadni, csipkebogyót, mokkáskanál, egytálételt, mindmegette, fogyasztjuk, fűszerezett, csipkebogyó, alacsonyabb, termékekhez, vásároljunk, ragaszkodni, tökéletesen,
© 2013 TVN.HU Kft.