|
|
|
... önts bele a serpenyő tartalmát az összes zöldséggel együtt, majd jól kavard át, hogy a zsiradék és a tojásos keverék mindent átjárhasson. Ennek a lépésnek köszönhetően egyenletesebb és zamatosabb rakott egytálételt kapsz.
5. Ezután mindent önts át egy tűzálló edénybe, és fűszerezd a zöldségtálat. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készül el. Tálalás el... |
2017-10-26 19:50:44 |
|
|
|
|
|
|
... zöldpaprika szezonnak, mostanra pirosodni kezdenek a paprika csövek.
Vásároljunk belőle néhány kilót. Mossuk meg, vágjuk ki belőle a hibás részeket. Az ereket benne hagyhatjuk, ettől még zamatosabb lesz. Jól csöpögtessük le, szeleteljük fel, ezután terítsük ki egy sütőlemezre , először hagyjuk a levegőn megszikkadni.
Ezután a tűzhely legalacsonyabb fokozatán bekapcsolt... |
|
2017-09-28 10:49:47 |
|
|
|
|
|
|
... fektessük a bambuszlapra, majd kenjünk rájuk előre, ízlés szerint fűszerezett darálthúst, ezután vágjunk mindenikre egy-egy szelet sajtot. Ez utóbbi legjobb, ha füstölt, hiszen így lesz zamatosabb az ételünk.
Tekerjük fel, majd süssük 180 fokon, körülbelül egy fél órát. Ha elkészült, forgassuk meg a tekercseket apróra vágott, olívaolajon pirított vöröshagymában. Ízlés szerint... |
2017-09-11 18:57:33 |
|
|
|
|
|
|
... felé.
Érett gyümölcs - kevesebb cukor
Lédús, tökéletesen érett, de még nem erjedő vagy túlpuhult gyümölcsöket vásárolj. A szezon végén zamatosabb, több vitamint tartalmazó és édesebb alapanyagokkal dolgozhatsz, amelyeket kevésbé szükséges ízesíteni.
Finomított krist... |
|
2017-07-04 14:03:23 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 dundi újhagyma, 4 evőkanál sütéshez való olívaolaj, 80 dkg roppanósra gőzölt zöldbab, só, frissen őrölt fekete bors, 1-1 mokkáskanál szárított (a friss még zamatosabb) majoránna, bazsalikom, kakukkfű és rozmaring, 2 evőkanál sűrített paradicsom (paradicsompüré), 10-10 szem magozott zöld és fekete olajbogyó, 5-6 közepes nagyságú paradicsom
1. Az újhagym... |
|
2017-01-17 08:29:24 |
|
|
|
|
|
|
... kisebb fagyok után induljunk csipkebogyót szedni.
Tipp: A túlságosan puha szemek már nem felelnek meg lekvár főzésre, ezért azokat ne is szedjük le.
A házi csipkelekvár jóval zamatosabb, mint a bolti változata.
Csipke lekvár
500 gr csipkebogyó (tisztítás előtt)
100 gr cukor
1/2 tasak 3:1 zselésítő
1 tk fahéj
pár csepp citromlé
A bogyók... |
2016-11-20 10:44:40 |
|
|
|
|
|
|
... értékük, mint a reggel szedésűeké. Ezt laboratóriumi vizsgálatokkal is alátámasztották. Főként azoknál jelentős ez, amelyeknek a zöld lombját fogyasztjuk. A kora reggeli szedés viszont zamatosabb terményt ad.
- Pontosan időzítsünk! Egyes zöldségek képesek egy nap alatt is túlérni, ezért igen fontos, hogy jól válasszuk meg a szedésük időpontját és akkor takarítsuk is be ... |
2016-08-28 17:26:35 |
|
|
|
|
|
|
... csak kevés. Pont azért, mert nem tudnak lépést tartani technológiával. Én például Makó környékén veszek kistermelőtől hagymát, fokhagymát. Drágább, mint az átcsomagolt kínai, de sokkal zamatosabb. A piacon sosem tudok igazán finom barackot venni, mert azok is érés előtt kerülnek leszedésre. Itthon igazán meglehetne oldani az érett gyümölcs szedését. Emlékszem, hogy gyerekkoromban... |
2016-06-05 10:05:55 |
|
|
|
|
|
|
... (Rajna, Moser völgye):
főleg fehér szőlőből
csapadékosabb, kevesebb >nap= alacsonyabb cukortartalom
alacsonyabb alkoholtartalom
savanykásabb szőlő
ízletesebb, zamatosabb
illatos
Mo.: peremhelyzet: kedvező, a 2 terület között, a két bortípus határán van:
meleg, napfényes nyár >= magas cukor -és alkoholtartalom
enyhe ősz >= sokáig é... |
2016-05-31 11:37:24 |
|
|
|
|
|
|
... sima és kemény felületű, méretéhez képest nehéz, és hasonló nagyságú szemeket. Nem kell az olasz termékekhez ragaszkodni, a magyar gesztenye is nagyon finom, sőt sokszor frissebb és zamatosabb, mint az import! Felhasználás előtt a gesztenyét száraz, hűvös helyen kell tárolni. Ha hűtőbe teszi, akkor vegye ki a zacskóból, nehogy bepálljon.
Vegyen ki egy adagot, majd vékon... |
2016-01-09 18:22:14 |
|
|
|
|