|
|
|
... pikkelyekkel.
A sárga héjú változat húsa fehér, fekete magokkal, a piros-zöld héjú változaté pedig piros vagy fehér, szintén fekete magokkal; puha, lédús és frissítő; állaga hasonlít a kiviéhez; zamatosabb, mint a kaktuszfüge.
... |
2015-12-21 10:36:53 |
|
|
|
|
|
|
A recept hozzávalói
0.5 kg szeletelt hús (karaj, vagy tarja), tarjából sokkal zamatosabb
30 dkg darált hús
1 mokkáskanál fokhagyma krém vagy fokhagymalé
2 kávéskanál jó minőségű őrölt pirospaprika
1 lapos mokkáskanál őrölt bors
1 késhegyn... |
|
2015-12-07 11:17:22 |
|
|
|
|
|
|
... sima és kemény felületű, méretéhez képest nehéz, és hasonló nagyságú szemeket. Nem kell az olasz termékekhez ragaszkodni, a magyar gesztenye is nagyon finom, sőt sokszor frissebb és zamatosabb, mint az import! Felhasználás előtt a gesztenyét száraz, hűvös helyen kell tárolni. Ha hűtőbe teszi, akkor vegye ki a zacskóból, nehogy bepálljon.
Vegyen ki egy adagot, majd vékon... |
2015-10-30 12:49:55 |
|
|
|
|
|
|
... sütőbe.
Megjegyzés:
... |
|
2015-10-14 22:13:30 |
|
|
|
|
|
|
... szereti a rózsavizet, nem lőhet mellé ezzel, a díszítéssel együtt pedig akár egy esküvőn is megállná a helyét. A rózsavízből csak 2-3 evőkanál szükséges, rá a citromot (sokkal zamatosabb, ha igazi a citrom) belekarikázva és kifacsarva a levét, ebbe a méz helyett mehet cukor vagy cukorszirup. A díszítése igazi rózsaszirom, a jégkockatartóban megfagyasztva hűsítő és gyönyörű l... |
|
2015-08-18 20:30:30 |
|
|
|
|
|
|
... disznózsír, a vaj, a margarin... De vajon melyiket milyen étel elkészítéséhez használjuk? Íme a válaszok!
Margarin
A jó minőségű margarinban dinsztelt zöldségek zamatosabbak lesznek, így a köretek elkészítésekor se feledkezzünk meg róla!
Ghí
Az ázsiai receptek gyakori hozzávalója nem más, mint tisztított vaj. Nem tartalmaz vizet, magas ... |
2015-08-03 22:51:30 |
|
|
|
|
|
|
Üregi Éva: Édeni régi étkek
Jó étvágyat!
Kertünk kincsei
Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!
Paprikás krumpli
Hozzávalók:
1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy
6-8... |
2015-07-30 08:15:48 |
|
|
|
|
|
|
... különleges ízt kap, emellett bőre ropogós és szép piros lesz.
Méz, balzsamecet, fokhagyma és kakukkfű keverékéből előző nap finom pácot is készíthetsz - ebben érlelve még zamatosabb lesz a sült hús.
Házi barbecue-szósz grillhúsokhoz
A saját készítésű barbecue-szószhoz rúdmixerrel pürésíts 1 konzerv (850 ml) hámozott paradicsomot. Főzd fel 3 gerezd ... |
2015-06-28 23:53:01 |
|
|
|
|
|
|
... szegfűszeghez hasonlít, édeskés, de egyben tartalmazza az ajakos-rokonságnál megszokott gyantás frissességet. A szárított levelek íze a majoránnára emlékeztet, azonban friss lombja sokkal zamatosabb annál; új életet lehel a paradicsomsalátába, kitárulkozik tőle az olasz tésztaszószok ízvilága is.
Legyünk ínyencek, és frissen használjuk a bazsalikomot. A főzéskor csak az... |
2015-06-25 12:45:33 |
|
|
|
|
|
|
... társaságot, a burgonyával ne, de a hozzáadott liszttel spóroljunk nyugodtan! A héjában főtt burgonya helyett héjában sülttel még tökéletesebb eredményt lehet elérni - nem csak zamatosabb lesz a burgonya, de egyáltalán nem nő a víztartalma a sütészta kitűnően fagyasztható. Ha egyszerre nagyobb mennyiségnek látunk neki, a feldarabolt, liszttel enyhén meghintett gnocchi kisebb-... |
2015-03-04 21:17:34 |
|
|
|
|