Belépés
Drága gyermekek!
... a gyümölcsök számunkra és nekünk ajándékok. Ezért szoktuk ünnepelni a hálaadó vasárnapot minden gyümölcsért. Ott ahol kedvezőbbek voltak a feltételek, a gyümölcsök is bőségesebbek és zamatosabbak voltak. Így van ez velünk is. Minél inkább nyitottabbak vagyunk Isten, szeretete és kegyelme felé, annál bőségesebb a gyümölcs. Gyümölcskertjeink nem tudják elrejteni a gyümölcsöket. Láth...
2011-10-14 17:28:56
Fűszerolajok
... egy kiskanál piros paprikát és egy nappal a sütés előtt ezzel a keverékkel bekenni a húst és halat. Sózni csak az elkészítés vége felé, vagy a tálalás előtt célszerű, mert így a hús zamatosabb lesz.
Tipp: Grillezés és roston sütés közben is kenegetjük a húsokat grillező olajjal.

Bazsalikomos

A bazsalikom mint gyógynövény, a dél európai konyha alapfűszere...
2011-08-29 15:59:27
Egyen struccot
... két élelmiszervegyész kutató, Sales és Hayes arra keresett választ, hogyan lehetséges, hogy a strucc sütés-főzés után is nedvdús, porhanyós, omlós marad, és mintha rágás közben egyre zamatosabbá válna, megállapították, hogy az óriás futómadár húsának 77 százaléka víz, méghozzá a nedvességtartalmának nagy része a sejteken belül található. Így zsírmentesen is szaftos, zamatos a belő...
2011-08-21 14:53:48
Háztartási fortélyok
... érintkezzen a levegővel, így elkerülhetjük, hogy a párától nedves legyen a sütemény.
Húsvéti sonka főzésekor tegyünk egy egész hagymát héjastól a főzővízbe, magába szívja a sós ízt és zamatosabb lesz a sonka.
A kolbászt sütés előtt mártsuk egy pillanatra forró vízbe. Szárítsuk meg, kenjük meg mustárral, forgassuk meg kevés lisztben, így süssük ropogósra. (A legol...
2011-07-27 19:15:20
Édeni régi étkek
... -
A kiválogatott babot este beáztatom, és másnap felteszem
főni. Hozzáadom a fokhagymát, a babérlevelet, sót. Tehetek
bele füstölt szalonnát vagy füstölt húst, így zamatosabb lesz
az étel. Így főzöm, míg megpuhul. Sötét színű rántást készítek,
és a már megfőtt babhoz adom. Állandó kevergetés mellett
hagyom besűrűsödni. Mindenki ízlése szerint íz...
2011-07-07 05:23:28
Rozészezon: a kacsamelltől
... programjairól.

Még egy tanács a nyári szezon előtt: sokan azt tartják, hogy a jó borból vétek fröccsöt készíteni, és így tönkretenni. Én ...
2011-07-05 10:03:46
Nektarin a vitaminbomba.......
... a földbe.

Mivel magassága elérheti akár a 6-7 métert is tavasszal és ősszel ritkító metszéssel kell az ágakat igazítani, így bár kevesebb lesz a termés mégis nagyobbak és zamatosabbak lesznek mintha minden ágat és hajtást meghagyunk.


A nektarin sokszor 30 évig is elél, de termésre csak az...
2011-06-07 17:42:34
Mi a különbség, az eper, és a szamóca között?
Viszont van egy jó hírem. Ha kertbe telepíted, bár veszít a zamatából, de megmarad a szamóca. Most ettem egy barátnőm kertjéből. :)
Érdekes, hogy amit az erdőben szedünk, sokkal illatosabb zamatosabb...
vm
...
2011-05-27 20:57:12
Húsvét, egészségesen!
... Ezért jó, ha a főétkezés nem megterhelő. Az ünnepi asztalon ilyenkor bárány, nyúl, csirke vagy kacsa szerepel. Akármelyiket is választjuk, az legyen fiatal és zsírszegény. Az íze is zamatosabb a fiatal jószágnak, omlósabb, könnyebben emészthető. Adjunk ízt a húsnak természetes fűszerekkel. Jól illik hozzájuk a rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, menta. Itt is fontos, hogy ne halmozzu...
2011-04-22 18:41:59
Sajtos sült cékla recept
... és ráreszeljük a sajtot. Fóliával letakarva kb. 30 percig sütjük, 150-170 fokon, mikor megpuhult, levessz...
2011-04-04 23:08:39
1 2 3 7 8 9 10 11 12 .14 15 16 
Címkék: szamóca között, gyümölcsök számunkra, hálaadó vasárnapot, kiskanál piros, sütés előtt, keverékkel bekenni, elkészítés vége, tálalás előtt, húsokat grillező, bazsalikom mint, strucc sütés-főzés, óriás futómadár, sejteken belül, párától nedves, egész hagymát, kolbászt sütés, pillanatra forró, kiválogatott babot, nyári szezon, ágakat igazítani, termés mégis, nektarin sokszor, barátnőm kertjéből, erdőben szedünk, ünnepi asztalon, legyen fiatal, fiatal jószágnak, húsnak természetes, megállapították, programjairól, elkerülhetjük, akármelyiket, nyitottabbak, kiválogatott, zamatosabbak, egészségesen, vitaminbomba, kacsamelltől, babérlevelet, bőségesebbek, fűszerolajok, gyümölcsöket, bazsalikomos, zsírmentesen, tönkretenni, gyógynövény, zamatosabbá, érintkezzen, kedvezőbbek, gyümölcsért, alapfűszere, besűrűsödni, zsírszegény, természetes, viragcenter, ráreszeljük, fűszerekkel, választjuk, bazsalikom, gyümölcsök, zamatosabb, fokhagymát, megterhelő, pillanatra, emészthető, könnyebben, bőségesebb, rozészezon, háztartási, meghagyunk,
© 2013 TVN.HU Kft.