|
|
|
... a gyümölcsök számunkra és nekünk ajándékok. Ezért szoktuk ünnepelni a hálaadó vasárnapot minden gyümölcsért. Ott ahol kedvezőbbek voltak a feltételek, a gyümölcsök is bőségesebbek és zamatosabbak voltak. Így van ez velünk is. Minél inkább nyitottabbak vagyunk Isten, szeretete és kegyelme felé, annál bőségesebb a gyümölcs. Gyümölcskertjeink nem tudják elrejteni a gyümölcsöket. Láth... |
2011-10-14 17:28:56 |
|
|
|
|
|
|
... egy kiskanál piros paprikát és egy nappal a sütés előtt ezzel a keverékkel bekenni a húst és halat. Sózni csak az elkészítés vége felé, vagy a tálalás előtt célszerű, mert így a hús zamatosabb lesz.
Tipp: Grillezés és roston sütés közben is kenegetjük a húsokat grillező olajjal.
Bazsalikomos
A bazsalikom mint gyógynövény, a dél európai konyha alapfűszere... |
|
2011-08-29 15:59:27 |
|
|
|
|
|
|
... két élelmiszervegyész kutató, Sales és Hayes arra keresett választ, hogyan lehetséges, hogy a strucc sütés-főzés után is nedvdús, porhanyós, omlós marad, és mintha rágás közben egyre zamatosabbá válna, megállapították, hogy az óriás futómadár húsának 77 százaléka víz, méghozzá a nedvességtartalmának nagy része a sejteken belül található. Így zsírmentesen is szaftos, zamatos a belő... |
2011-08-21 14:53:48 |
|
|
|
|
|
|
... érintkezzen a levegővel, így elkerülhetjük, hogy a párától nedves legyen a sütemény.
Húsvéti sonka főzésekor tegyünk egy egész hagymát héjastól a főzővízbe, magába szívja a sós ízt és zamatosabb lesz a sonka.
A kolbászt sütés előtt mártsuk egy pillanatra forró vízbe. Szárítsuk meg, kenjük meg mustárral, forgassuk meg kevés lisztben, így süssük ropogósra. (A legol... |
|
2011-07-27 19:15:20 |
|
|
|
|
|
|
... -
A kiválogatott babot este beáztatom, és másnap felteszem
főni. Hozzáadom a fokhagymát, a babérlevelet, sót. Tehetek
bele füstölt szalonnát vagy füstölt húst, így zamatosabb lesz
az étel. Így főzöm, míg megpuhul. Sötét színű rántást készítek,
és a már megfőtt babhoz adom. Állandó kevergetés mellett
hagyom besűrűsödni. Mindenki ízlése szerint íz... |
|
2011-07-07 05:23:28 |
|
|
|
|
|
|
... programjairól.
Még egy tanács a nyári szezon előtt: sokan azt tartják, hogy a jó borból vétek fröccsöt készíteni, és így tönkretenni. Én ... |
2011-07-05 10:03:46 |
|
|
|
|
|
|
... a földbe.
Mivel magassága elérheti akár a 6-7 métert is tavasszal és ősszel ritkító metszéssel kell az ágakat igazítani, így bár kevesebb lesz a termés mégis nagyobbak és zamatosabbak lesznek mintha minden ágat és hajtást meghagyunk.
A nektarin sokszor 30 évig is elél, de termésre csak az... |
2011-06-07 17:42:34 |
|
|
|
|
|
|
Viszont van egy jó hírem. Ha kertbe telepíted, bár veszít a zamatából, de megmarad a szamóca. Most ettem egy barátnőm kertjéből. :)
Érdekes, hogy amit az erdőben szedünk, sokkal illatosabb zamatosabb...
vm
... |
2011-05-27 20:57:12 |
|
|
|
|
|
|
... Ezért jó, ha a főétkezés nem megterhelő. Az ünnepi asztalon ilyenkor bárány, nyúl, csirke vagy kacsa szerepel. Akármelyiket is választjuk, az legyen fiatal és zsírszegény. Az íze is zamatosabb a fiatal jószágnak, omlósabb, könnyebben emészthető. Adjunk ízt a húsnak természetes fűszerekkel. Jól illik hozzájuk a rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, menta. Itt is fontos, hogy ne halmozzu... |
2011-04-22 18:41:59 |
|
|
|
|
|
|
... és ráreszeljük a sajtot. Fóliával letakarva kb. 30 percig sütjük, 150-170 fokon, mikor megpuhult, levessz... |
2011-04-04 23:08:39 |
|
|
|
|