Belépés
Mogyorós zöldséggolyók
... jól elkészíthető)
------------------------------------ --------------

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg vegyes zöldség 1 evőkanál citromlé 1 tojásfehérje
(sárgarépa, zellergumó, 1 teáskanál folyékony méz 2 teáskanál étkezési keményítő
burgonya, cukkini, csicsóka) 5 dkg sózott földimogyoró só
1 mangó 2 gerezd fokhagyma fekete bors
2 szál újhagyma dió...
2009-01-06 14:12:02
Disznótoros ételek
... tokányok

Aprópecsenye körösi módra
50 perc
Nehézség: 2
50 dkg lapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl paradicsomlé (ketchup vagy 2 evőkanál paradicsompüré és 1,5 dl víz), 1 dl tejszín, kicsi zellergumó (vagy 1 evőkanál szárított zellerlevél), kevés cukor, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál törött fekete bors, só.
A húst megmossuk, letörölgetjük, majd kis k...
2008-12-01 23:30:51
Bibliai szakácskönyv
... 16.)


Egyiptomi húsos étek
750 g apróra vágott marhahús, 2-3 hagyma felkarikázva, 3 ek. olívaolaj, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 cs. póréhagyma szeletelve, 1 szeletelt zellergumó, 1 tk. kömény vagy koriander, 1 ek. aprított kapor, 2 tk. só, 1 l víz.

Forró olajban pároljuk meg a hagymákat, zellert. Szedjük ki az olajból, még egy kevés olajat öntsün...
2008-12-01 23:25:32
Saláták
... Tálalás előtt jól hűtsd be, s a tetejére szórj mandulát.

Amerikai saláta

Hozzávalók (5-6 személyre):
40 dkg paradicsom
30 dkg főtt krumpli
30 dkg főtt zellergumó
10 dkg vöröshagyma
3 db keménytojás
0,5 dl olaj
1-2 evőkanálnyi ételecet
őrölt fehérbors


A paradicsomot hámozd meg, s vágd vékony szeletek...
2008-11-30 15:11:08
Mártások
... barnamártáshoz keverj vörösbort, s forrald össze.

A barnamártás minden literjéhez kb. 1,5-2 dl vörösbort számolunk.

ZELLERMÁRTÁS Négy-öt személyre végy 15 dkg zellergumót, 4 dkg zsírt, 5 dkg lisztet, 1,5 dl tejfölt, sót, borsot, cukrot és 4 dl csontlét. A zellert aprítsd kis kockákra, párold meg a zsír felén, majd a húslével felöntve főzd puhára. Sűríts a m...
2008-11-30 12:06:36
Húsfélék
Almás csirkefasírt

Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű


A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag...
2008-11-29 20:06:28
Köretek
Köretek vagy vegetáriánus

Zöldséges egytál
Hozzávalók: egy nagyobb zellergumó, két zsenge karalábéfej, három kemény paradicsom, két póréhagyma, egy cső csípős zöldpaprika, négy kis fej vöröshagyma, egy húsleveskocka, só, egy mokkáskanál pirospaprika, késhegynyi oregano vagy kakukkfű.
A zellert és a karalábét megtisztítjuk, karikákra vágjuk...
2008-11-29 17:17:38
Fõételek
... zöldségekkel tálaljuk.

Ürügulyás (Irish Stew)
Kockára vágott, csontozott ürühúst (eredetileg a birka nyakrészét használják) zöldségekkel (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zellergumó, vöröshagyma, fokhagyma) és fűszerzacskóba helyezett fűszerekkel (egész bors, babérlevél, kakukkfű) lassú lángon félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a cikkekre vá...
2008-11-29 17:16:59
Levesek
... főzzük.

Csorbaleves bárányból

Hozzávalók (4-6 személyre):
1,5 liter ciberelé
50 dkg bárányhús
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg zellergumó
5 dkg liszt
6 dkg vaj
1 dl tejszín
1 tojássárgája
fél citrom
petrezselyemzöld


A húst, a répákat és zellert vágd kis kockákra, tedd kevés fel...
2008-11-29 17:16:12
A tartósítás
A tartósítás története dióhéjban

Őseink a leszedett bogyókat, gyümölcsöket napon szárították, majd jégverembe tették, hogy tovább tartósítsák azokat. A görögök és a rómaiak már mézben és mustban tartósították gyümölcseiket, sőt, a cukrozott gyümölcsök receptje is tőlük ered. A befőzve tartósítás alapját egy 18. századi francia cukrászmester teremtette meg azzal, hogy ráj...
2008-11-29 16:53:53
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 12 
Címkék: ZELLERMÁRTÁS Négy-öt, Irish Stew, húst megmossuk, kevés olajat, tetejére szórj, paradicsomot hámozd, barnamártás minden, zellert aprítsd, zsír felén, húslével felöntve, csirkét daráld, almát gyaluld, hagymát vágd, zsemlét áztasd, ledarált húshoz, nagyobb zellergumó, mokkáskanál pirospaprika, karalábét megtisztítjuk, birka nyakrészét, tartósítás története, leszedett bogyókat, cukrozott gyümölcsök, befőzve tartósítás, petrezselyemzöld, barnamártáshoz, csirkemellfilé, paradicsompüré, zöldséggolyók, gyümölcseiket, húsleveskocka, cukrászmester, megtisztítjuk, letörölgetjük, tartósították, földimogyoró, gyümölcsöket, paradicsomot, felkarikázva, zöldségekkel, zsemlemorzsa, csirkefasírt, aprópecsenye, szakácskönyv, szerzacskóba, tojásfehérje, zellermártás, paradicsomlé, pirospaprika, tojássárgája, vegetáriánus, elkészíthető, zellerlevél, tartósítsák, disznótoros, vöröshagyma, zöldpaprika, mokkáskanál, csorbaleves, keménytojás, evőkanálnyi, barnamártás, karalábéfej, szárították, zellergumót, paradicsom, jégverembe, póréhagyma,
© 2013 TVN.HU Kft.