|
|
|
... Juhászné Szunyogh Mária [Mar...
Petrezselymes sonkatorta
Hozzávalók:
850 g pácolt sertéshús, az ún. diórészből, 80 g hagyma,
80 g sárgarépa, 50 g zellergumó,
1 nagy fej hagyma tüzönk pár szem szegfűszeget,
1 babérlevél
A ZSELÉHEZ
Fél liter zseléhez való fehér zselatin
(10 púpozott teáskanál),
4 ek. she... |
2011-03-19 18:34:41 |
|
|
|
|
|
|
...
Becsinált jérce
Hány személyre: 8-10
» 1,8 kg tisztított, bontott jérce
» 10 dkg sárgarépa
» 8 dkg gyökér
» 6 dkg zellergumó
» 1 dkg só
» 5 dkg zöldborsó
» 5 dkg gomba
» 5 dkg kelvirág
» 6 dkg vaj
» 6,5 dkg liszt
» 1 citrom
» ... |
|
2011-03-09 07:20:31 |
|
|
|
|
|
|
...
1 fej vöröshagyma
20 dkg darált hús
só
bors
köménymag (őrölt)
fokhagyma
fűszerpaprika
babérlevél
sárgarépa
fehérrépa
zellergumó
zöldborsó
1,5 l csontlé
20 dkg savanyú aprókáposzta
10 dkg rizs
2 dl tejföl
Elkészítés: A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés zsiradékban lepi... |
2011-03-05 07:26:14 |
|
|
|
|
|
|
... PETREZSELYMES GALUSKÁVAL
Hozzávalók: 1 csirke aprólékja, szárnya, háta, 25-30 dkg sertéscomb (esetleg borjú), 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 csokor petrezselyemzöld, 5 dkg zellergumó, 5 dkg kelkáposzta vagy 3-4 db kelbimbó, 2 gerezd fokhagyma, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 db tojás, ételízesítő, őrölt feketebors, tárkony, 2-3 szem szegfűbors, egy kis darabka gyömbér, ét... |
|
2011-02-13 09:37:13 |
|
|
|
|
|
|
Zeller
A zeller Dél-Európából terjedt el. A görögök már a középkorban használták gyógyító erejéért. Ma többféle változata ismert és termesztett. A zellergumó éppoly hasznos, mint a felső része, a különbség annyi, hogy a felső rész húsos levélszárat inkább nyersen fogyasztjuk.
A zellert töb... |
|
2010-12-12 16:33:15 |
|
|
|
|
|
|
...
Finom saláta:
Hozzávalók:
1 fej közepes nagyságú fekete retek
1 kisebb fej jégcsapretek
1 közepes fej előre megfőzött cékla
1 kisebb előre megfőzött zellergumó
1 közepes nagyságú murok/sárgarépa/
2 darab alma
1/2 fej hagyma
só,citromlé,olivaolaj
Elkészítése:
Az alma és a hagyma kivételével minden... |
2010-12-06 09:07:59 |
|
|
|
|
|
|
... Ágnes (TATYI) [Kovác...
Színes-fűszeres tepsis zöldségek :
.
Hozzávalók:
2 db közepes méretű sárgarépa
1 db közepes méretű fehérrépa
1 db zellergumó (kb. 35-40 dkg)
3-4 db burgonya (kb. 40 dkg)
4-5 db kisebb paradicsom
A fűszeres olajhoz:
1 dl olívaolaj
1 db salotta nagyon apróra vágva (helyettesíthető ... |
2010-12-03 21:03:05 |
|
|
|
|
|
|
... savanyúság
.................
Kellemes összetételû vegyes savanyúság alapanyagai lehetnek
például: 20 dkg káposzta (szeletelve), 10 dkg sárgarépa, 5 dkg
petrezselyemgyökér, 5 dkg zellergumó, 15 dkg szeletelt zöldpaprika,
15 dkg zöld paradicsom, 10 dkg uborka, 10 dkg karfiol, 5 dkg gomba,
5 dkg vöröshagyma (összesen 100 dkg). Ez csak egy össz... |
2010-11-05 04:00:40 |
|
|
|
|
|
|
Zöldségkeverék sótlanul
.......................
A jól megmosott, megtisztított sárgarépát, petrezselyemgyökeret,
zellergumót, pasztinákot, karalábét tetszés szerinti arányban a
tormareszelőn megreszeljük, és szorosan kis üvegekbe nyomkodjuk, kb.
az üveg háromnegyed részéig. Ezután az üvegeket annyi olajjal vagy
olvasztott zsírral öntjük f... |
2010-11-04 21:32:03 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1 kg gülbaba, vagy rózsakrumpli
2 fej vöröshagyma
1 kisebb zellergumó
1 citrom
só ízlés szerint
salátalé
=A hagymát előző nap megtisztítom, felkarikázom, sózom, citromlével ízesítem és egy napra hûtőbe teszem. Másnap a krumplit alaposan megmosom, majd sós vízben felteszem főni. Amikor a krumpli m... |
2010-10-28 06:06:36 |
|
|
|
|