Belépés
x
... Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


Petrezselymes sonkatorta
Hozzávalók:
850 g pácolt sertéshús, az ún. diórészből, 80 g hagyma,
80 g sárgarépa, 50 g zellergumó,
1 nagy fej hagyma tüzönk pár szem szegfűszeget,
1 babérlevél
A ZSELÉHEZ
Fél liter zseléhez való fehér zselatin
(10 púpozott teáskanál),
4 ek. she...
2011-03-19 18:34:41
x
...


Becsinált jérce
Hány személyre: 8-10
» 1,8 kg tisztított, bontott jérce
» 10 dkg sárgarépa
» 8 dkg gyökér
» 6 dkg zellergumó
» 1 dkg só
» 5 dkg zöldborsó
» 5 dkg gomba
» 5 dkg kelvirág
» 6 dkg vaj
» 6,5 dkg liszt
» 1 citrom
» ...
2011-03-09 07:20:31
x
...
1 fej vöröshagyma
20 dkg darált hús

bors
köménymag (őrölt)
fokhagyma
fűszerpaprika
babérlevél
sárgarépa
fehérrépa
zellergumó
zöldborsó
1,5 l csontlé
20 dkg savanyú aprókáposzta
10 dkg rizs
2 dl tejföl
Elkészítés: A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés zsiradékban lepi...
2011-03-05 07:26:14
x
... PETREZSELYMES GALUSKÁVAL
Hozzávalók: 1 csirke aprólékja, szárnya, háta, 25-30 dkg sertéscomb (esetleg borjú), 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 csokor petrezselyemzöld, 5 dkg zellergumó, 5 dkg kelkáposzta vagy 3-4 db kelbimbó, 2 gerezd fokhagyma, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 db tojás, ételízesítő, őrölt feketebors, tárkony, 2-3 szem szegfűbors, egy kis darabka gyömbér, ét...
2011-02-13 09:37:13
Zeller

Zeller
A zeller Dél-Európából terjedt el. A görögök már a középkorban használták gyógyító erejéért. Ma többféle változata ismert és termesztett. A zellergumó éppoly hasznos, mint a felső része, a különbség annyi, hogy a felső rész húsos levélszárat inkább nyersen fogyasztjuk.

A zellert töb...
2010-12-12 16:33:15
x
...


Finom saláta:
Hozzávalók:
1 fej közepes nagyságú fekete retek
1 kisebb fej jégcsapretek
1 közepes fej előre megfőzött cékla
1 kisebb előre megfőzött zellergumó
1 közepes nagyságú murok/sárgarépa/
2 darab alma
1/2 fej hagyma
só,citromlé,olivaolaj
Elkészítése:
Az alma és a hagyma kivételével minden...
2010-12-06 09:07:59
x
... Ágnes (TATYI) [Kovác...


Színes-fűszeres tepsis zöldségek :
.
Hozzávalók:
2 db közepes méretű sárgarépa
1 db közepes méretű fehérrépa
1 db zellergumó (kb. 35-40 dkg)
3-4 db burgonya (kb. 40 dkg)
4-5 db kisebb paradicsom
A fűszeres olajhoz:
1 dl olívaolaj
1 db salotta nagyon apróra vágva (helyettesíthető ...
2010-12-03 21:03:05
Vegyes savanyúság ............
... savanyúság
.................

Kellemes összetételû vegyes savanyúság alapanyagai lehetnek
például: 20 dkg káposzta (szeletelve), 10 dkg sárgarépa, 5 dkg
petrezselyemgyökér, 5 dkg zellergumó, 15 dkg szeletelt zöldpaprika,
15 dkg zöld paradicsom, 10 dkg uborka, 10 dkg karfiol, 5 dkg gomba,
5 dkg vöröshagyma (összesen 100 dkg). Ez csak egy össz...
2010-11-05 04:00:40
Zöldségkeverék sótlanul
Zöldségkeverék sótlanul
.......................

A jól megmosott, megtisztított sárgarépát, petrezselyemgyökeret,
zellergumót, pasztinákot, karalábét tetszés szerinti arányban a
tormareszelőn megreszeljük, és szorosan kis üvegekbe nyomkodjuk, kb.
az üveg háromnegyed részéig. Ezután az üvegeket annyi olajjal vagy
olvasztott zsírral öntjük f...
2010-11-04 21:32:03
Krumpli saláta hagymával
...

Hozzávalók:
1 kg gülbaba, vagy rózsakrumpli
2 fej vöröshagyma
1 kisebb zellergumó
1 citrom
só ízlés szerint
salátalé
=A hagymát előző nap megtisztítom, felkarikázom, sózom, citromlével ízesítem és egy napra hûtőbe teszem. Másnap a krumplit alaposan megmosom, majd sós vízben felteszem főni. Amikor a krumpli m...
2010-10-28 06:06:36
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 12 
Címkék: Juhászné Szunyogh Mária, PETREZSELYMES GALUSKÁVAL, vöröshagymát finomra, zeller Dél-Európából, középkorban használták, zellergumó éppoly, felső része, különbség annyi, felső rész, hagyma kivételével, fűszeres olajhoz, üveg háromnegyed, üvegeket annyi, napra h&#251, krumplit alaposan, petrezselyemzöld, helyettesíthető, zöldségkeverék, megtisztított, petrezselymes, nepgyogyaszat, fűszerpaprika, aprókáposzta, jégcsapretek, vöröshagymát, felkarikázom, megtisztítom, szegfűszeget, megreszeljük, rózsakrumpli, levélszárat, termesztett, középkorban, vöröshagyma, fogyasztjuk, citromlével, kivételével, háromnegyed, elkészítése, zsiradékban, alapanyagai, ételízesítő, kelkáposzta, tormareszel, pasztinákot, zöldpaprika, zellergumót, sertéscomb, zellergumó, hozzávalók, tisztított, galuskával, szegfűbors, feketebors, használták, savanyúság, szeletelve, összetétel, diórészből, sonkatorta, babérlevél, paradicsom, sárgarépát, olvasztott, elkészítés, nyomkodjuk, aprólékja, sárgarépa, fokhagyma, fehérrépa, zöldborsó,
© 2013 TVN.HU Kft.