|
|
|
... és hagyjuk jól kihűlni. Amíg hűl a főtt puhahús, addig 8 dkg vajban pirítsunk meg két fej apróra vágott vöröshagymát.
Ezután 15 dkg 1x1 centiméteresre vágott, megtisztított zellergumót, ugyanennyi és ugyanekkorára vágott sárgarépát, gombát és 20 dkg zöldborsót pároljuk meg a már megpirított hagymán. Ízesítsük kevés sóval, egy evőkanálnyi mustárral, egy teáskanálnyi kris... |
2010-10-26 11:40:34 |
|
|
|
|
|
|
Zelleres hagymasaláta
Hozzávalók: 1 ökölnyi zellergumó, 2 nagy aromás (lehetőleg jonatán) alma, 1 dl narancs juice, 3 csokor zöldhagyma, zöldjével együtt, 4 evőkanál olaj, fél citrom leve, 1 evőkanál mustár, 1 csokor zellerzöld, 1 csokor kapor, só, és cukor, ízlés szerint
A zellert megmosom, meghámozom és gyufaszálnyi csíkokra aprítva, szűrőbe teszem. Forrásban lévő, ... |
2010-10-06 06:26:29 |
|
|
|
|
|
|
... őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
A zöldségágyhoz:
15 deka sárgarépa
10 deka póréhagyma, de csak a zöld része
10 deka fehérrépa
10 deka zellergumó
só és frissen őrölt bors
néhány babérlevél
A mártáshoz:
3 deci száraz fehérbor
10 deka vaj
1, 5 deci
tejszín
A töltelékhez beáztatju... |
2010-09-22 05:10:26 |
|
|
|
|
|
|
* 20-30 dkg csirkemáj (szív nélkül)
* 3 szál sárgarépa
* 2 szál petrezselyemgyökér
* 1 kisebb zellergumó
* 1 közepes vöröshagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 nagy ek szárított tárkony (vagy ha van ecetes lében eltett, abból aprí... |
2010-09-16 20:21:28 |
|
|
|
|
|
|
hozzávalók 6 főre
* 3 közepes szál sárgarépa
* 2 közepes szál fehérrépa
* 1 karalábé
* 1/2 zellergumó
* 1/4 kg kelbimbó
* 1 fej vöröshagyma
* 3 ek olaj
* 1 + 1/2 csokor petrezselyem
* 2-3 babérlevél... |
2010-05-31 15:22:48 |
|
|
|
|
|
|
... mogyoró van kitéve, sokan még a belélegzéstől is rohamot kapnak, pedig fizikailag nem is érintkeznek vele.
Lenmagolajos saláta
Hozzávalók: 1 nagy nyers cékla, 1 közepes zellergumó, 1 vastagabb sárgarépa, 1 fej lila hagyma, 1 citrom, 2 ek. lenmagolaj, 1 ek. mustár, 1 ek. méz, só.
A salátaléhez a citrom levét facsarjuk ki, majd keverjük simára a mustárral, a len... |
2010-03-19 18:27:41 |
|
|
|
|
|
|
... el, majd két hét elteltével arassuk le, a zsenge, zöld búzaszálakat pedig kipréselhetjük.
Vitaminkoktélok:
Sós fű:
Hozzávalók:
5 db zellergumó,
2-3 maréknyi búzafű
Elkészítése:
Mossuk meg az alkotórészeket és együtt préseljük ki a leveket.
Zöld masina:
Hozzávalók:
2 m... |
2010-01-15 19:44:33 |
|
|
|
|
|
|
ZELLERES HAGYMASALÁTA
1 ökölnyi zellergumó
2 nagy aromás (lehetőleg jonatán) alma
1 dl narancs juice
3 csokor zöldhagyma, zöldjével együtt
4 evőkanál olaj
fél citrom leve
1 evőkanál mustár
1 csokor zellerzöld
1 csokor kapor
só és cukor ízlés szerint
A zellert megmosom, meghámozom és gyufaszálnyi csíkokra aprítva, szűrőbe ... |
2010-01-10 12:03:36 |
|
|
|
|
|
|
...román húsgombóc leves
Hozzávalók 4 fő részére:
25dkg darált hús (kétszer darált borjúhús), 1 kis fej hagyma, 1 púpozott evőkanál rizs, 3 sárgarépa, 2 fehérrépa, 1 zellergumó, 1 zöldpaprika, 2 dl tejföl, 3 l víz, só, bors, paprika, mokkáskanál lestyánka, kevés olaj
A gombóc elkészítése:
A 25 dkg darált húst a sóval, borssal összekeverjük és fél órát ... |
2009-11-29 14:38:09 |
|
|
|
|
|
|
... A-provitamin, B- és C-vitamin ( 20 mg/100 g ). Ha a fejes káposztát megfőzzük, vitamintartalma megemelkedik, mert a hő hatására az aszkorbinsavak C-vitaminná alakulnak.
34. Zellergumó: A zeller egyik megkülönböztető tulajdonsága, hogy rendkívül sok szerves nátriumot tartalmaz. Erős vízajtó, étvágycsökkentő, nyugtató, potenciajavító. Tele van szerves anyagokkal, ... |
2009-10-25 21:32:29 |
|
|
|
|