|
|
|
... zsemlemorzsával panírozva és milánói makarónival körítve; (ha rizs) gombás-sonkás-paradicsomos raguval és reszelt sajttal
mirepoix (mörpoá) = megtisztított és felkockázott sárgarépa, zellergumó, valamint póréhagyma keveréke (a hagyományos francia konyha [le grand Cuisin] egyik fontos segédanyaga; kiegészíthető még petrezselyemgyökérrel, pasztinákkal, valamint petrezselyemmel ... |
2007-04-16 06:39:46 |
|
|
|
|
|
|
... göngyölve
Hozzávalók: 40 dkg ( 4 szelet csont nélküli ) sertéskaraj, 6 dkg reszelt sajt, 4 evőkanál olaj, margarin vagy vaj, 2 csomag újhagyma a zöldjével, 8 db közepes sampinyon gomba, 1 zellergumó, 1 citrom, 2 evőkanál liszt, 1 - 2 dl fehérbor.
A sertésszeletet kikalapáljuk, félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalát megszórjuk a reszelt sajttal.... |
|
2007-04-09 07:33:15 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg zellergumó, 2 szárzeller zöldjével, 20 dkg krumpli, egy közepes fej vöröshagyma, egy gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 2 ek. olaj, 1,2 liter húsleves (kockából), 10 dkg füstölt, olajos lazacszelet, 2 dl tejszín, só, bors, csípős paprika, egy kis csokor metélőhagyma.
1. A zellert, szárzellert, krumplit, vörös- és fokha... |
2007-03-25 13:46:22 |
|
|
|
|
|
|
... zsemlemorzsával panírozva és milánói makarónival körítve; (ha rizs) gombás-sonkás-paradicsomos raguval és reszelt sajttal
mirepoix (mörpoá) = megtisztított és felkockázott sárgarépa, zellergumó, valamint póréhagyma keveréke (a hagyományos francia konyha [le grand Cuisin] egyik fontos segédanyaga; kiegészíthető még petrezselyemgyökérrel, pasztinákkal, valamint petrezselyemmel ... |
|
2007-03-19 10:52:15 |
|
|
|
|
|
|
... szegfűszeg, csipetnyi só és cayennebors.
A leszemezett bodzát negyed óráig főzzük, majd szitán áttörjük. A felezett szőlőszemeket, negyedbe vágott hagymákat, felcsíkozott körtéket, zellergumót az ecettel és a borral nagy lángon főzzük, miközben folyamatosan hozzáadjuk a cukrot, a gyömbért, a szegfűszeget és a szitán áttört bodzát. Majd némi kevergetés mellett, kislángon sűrűr... |
|
2007-03-03 15:50:15 |
|
|
|
|
|
|
...
Ez az étel olyan színes, mint a riói karnevál
Hozzávalók:
4 szelet fogasfilé
2 db zellergumó
2 db sárgarépa
1 db cukkini
1 szál póréhagyma
2 db vöröshagyma
5 dl húslé
1 db piros kaliforniai paprika
2 db paradicsom
só
... |
2007-02-22 19:25:42 |
|
|
|
|
|
|
Pikáns halgombócleves
4 személyre:
15 dkg sárgarépa
15 dkg zellergumó
10 dkg cukkini
1 fej vöröshagyma
1 kg halcsont
2 babérlevél
2 dl száraz fehérbor
5 szem bors
2 citrom... |
2007-02-20 12:14:34 |
|
|
|
|
|
|
... oda kell figyelni. Jó tudni például, hogy a sokat ajánlott extraszűz olívaolajnak is igen magas az energiaértéke!
Zellerkrémleves
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg zellergumó
1 evőkanál olaj
1 dl tejföl (12%-os)
1 evőkanál liszt
1 zsemle
Elkészítés: A zellert kisebb kockákra vágjuk, a felforrósított olajon átfuttatjuk, megsózzuk, m... |
2007-02-19 10:51:30 |
|
|
|
|
|
|
... g
Olaszos párolt csirke
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg csirkemellfilé
2 evőkanál olívaolaj
5 dkg vöröshagyma
25 dkg sárgarépa
15 dkg fehérrépa
5 dkg zellergumó
1 kávéskanál szárított oregánó
3 evőkanál sűrített paradicsom
1 dl száraz vörösbor
Elkészítés: A csirkemellet kb. 5 dekás darabokra vágjuk, megsó... |
2007-02-19 10:47:53 |
|
|
|
|
|
|
... füstölt!), jó darab nem túl sokáig füstölt húsos szalonna (nem jó, ha a levesnek túlságosan füstöltíze lesz), só, 1-2 kiskanál egész fekete bors, 2-3 babérlevél, 4 póréhagyma, 1 zellergumó, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 4 burgonya, 30 dkg füstölt nyers kolbász, egy kis csokor zellerzöld vagy petrezselyemlevél.
1. A borsót 4 liter vízben feltesszük főni. Amiko... |
2007-02-10 00:47:12 |
|
|
|
|