Belépés
Zeller eltevése
... zeller levélszárait szintén megmossuk, kb. 2-3 centis darabokra vágjuk, szintén 20% sóval összekeverjük és turmixoljuk.(Levesben jobb az íze, mint a gumónak, vetekszik a levéllel!)
A zellergumót
- vagy ujjnyi csíkokra vágjuk, és kisebb csomagokban lefagyasztjuk,
- vagy almareszelőn szépen lereszeljük, összekeverjük ugyancsak 20% sóval, másnapig állni hagyjuk, másnap...
2010-09-16 06:10:59
Paradicsompüré ízesítve
... paradicsomokat széttördeljük, hozzájuk adunk néhány megmosott és kicsumázott zöldpaprikát, 1-2 fej megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymát, egy megtisztított, megmosott és felszeletelt zellergumót, néhány szál zeller zöldet. Addig főzzük, amíg pépszerű lesz. Ekkor áttörjük, újból felforraljuk, forrón üvegekbe töltjük, lekötjük, és száraz gőzbe rakjuk. Az üvegek tetejére te...
2010-09-16 05:57:33
Zeller sóban
Zeller sóban
Elkészítése: A ledarált zellergumót és a zöldet sóval összekeverjük. Kevés majoránnával még zamatosabbá tehetjük, majd üvegekben töltjük, lezárjuk....
2010-09-15 06:21:44
Zöldségkeverék sótlanul
Zöldségkeverék sótlanul
40 perc Nehézség: 1
Elkészítése: A jól megmosott, megtisztított sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellergumót, pasztinákot, karalábét tetszés szerinti arányban a tormareszelőn megreszeljük, és szorosan kis üvegekbe nyomkodjuk, kb. az üveg háromnegyed részéig. Ezután az üvegeket annyi olajjal, vagy olvasztott zsírral öntjük fel, hogy a zöldsége...
2010-09-15 06:21:17
Zöldségkeverék só nélkül 2.
Zöldségkeverék só nélkül 2.
Hozzávalók: 2 kg sárgarépa, 1 1/2 kg fehérrépa, (de lehet paszternák is), 40 dkg zellergumó, 2 fej karalábé, 60 dkg kelkáposzta, 1 kg karfiol, 1/2 kg vöröshagyma, 1 db nagy póréhagyma, 1/2 kg pritaminpaprika, 30 dkg zöldpaprika, 1/2 kg húsos paradicsom, 25 dkg zellerlevél, 40 dkg petrezselyemzöldje. 2 db szerecsendió virág, 15-20 szem szegfűbors,...
2010-09-15 06:20:53
Zöldségkeverék só nélkül 1.
Zöldségkeverék só nélkül 1.
Elkészítése: Megmosott, tisztított pasztinákot, karalábét, sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellergumót tetszőleges arányban tormareszelőn lereszelünk, szorosan kis üvegekbe nyomkodjuk az üveg háromnegyedéig. Ráöntünk annyi olajat, hogy a zöldséget egyujjnyira lepje. Lekötjük. A víz forrásától kezdve 20 percig gőzöljük. Használatkor az olajat le...
2010-09-15 06:20:27
Zöldségkeverék sóban eltéve 5.
Zöldségkeverék sóban eltéve 5.
Hozzávalók: 1 kg petrezselyemgyökér, 25 dkg zellergumó, 25 dkg karfiol 25 dkg kelkáposzta, 25 dkg sárgarépa, 5 dkg karalábé, 6-6 db piros és zöld színű paprika, nagy csokor petrezselyem- és zellerzöld, 15% só.
Elkészítése: Valamennyi hozzávalót megmossuk, húsdarálón ledaráljuk, jól elkeverjük a sóval és üvegbe zárjuk....
2010-09-15 06:20:06
Zöldségkeverék sóban eltéve 3
Zöldségkeverék sóban eltéve 3.
40 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 1 kg sárgarépa, fél-fél kg petrezselyem, pasztinák, paradicsom, káposzta, karfiol. 1/4 kg kelkáposzta, karalábé, zellergumó, paprika, 20 dkg petrezselyemzöld, zellerzöld
Elkészítése: A zöldségeket felaprítjuk, ledaráljuk (esetleg robotgépben felaprítjuk, majd hozzákeverünk 1 kg sót. 1-2 óráig állni h...
2010-09-15 06:19:20
Zöldségkeverék sóban eltéve 1.
Zöldségkeverék sóban eltéve 1.
Elkészítése: 50-50 dkg sárgarépát, póréhagymát, vöröshagymát, leveles zellergumót és egy nagy csokor petrezselyemzöldet tisztítsunk meg, utána reszeljük le, majd az egészet keverjük össze 0, 5 kg konyhasóval, vagy tengeri sóval. Néhány napi pihentetés utántöltsük kis méretű, csavartetős üvegekbe....
2010-09-15 06:18:27
"Vegeta"
... befőttesüvegeket (6-7 db) jól kimosva lecsurgatunk. Megtisztítva 1 kg sárgarépát, 1 kg petrezselyemgyökeret, 1 kg magvalt zöldpaprikát (piros, fehér), 20 dkg karfiolt, 20 dkg vöröshagymát, 40 dkg zellergumót, 20 dkg paradicsomot, 20 dkg karalábét, 2 nagy fej fokhagymát, 1-1 cs. petrezselyem- és zellerzöldet, az egészet húsdarálón ledaráljuk. Elkeverve 50 dkg sóval, rögtön a száraz...
2010-09-15 06:17:40
1 2 3 ..................60 61 .........89 90 91 .........119 120 121 
Címkék: üvegek tetejére, ledarált zellergumót, zöldet sóval, tormareszelőn megreszeljük, üveg háromnegyed, üvegeket annyi, üveg háromnegyedéig, zöldséget egyujjnyira, zöldségeket felaprítjuk, nagy csokor, egészet keverjük, egészet húsdarálón, petrezselyemzöld, befőttesüvegeket, pritaminpaprika, zöldségkeverék, háromnegyedéig, paradicsomokat, paradicsompüré, tormareszelőn, összekeverjük, széttördeljük, megtisztított, lefagyasztjuk, hozzákeverünk, almareszelőn, megtisztítva, vöröshagymát, szerecsendió, lecsurgatunk, zöldpaprikát, megreszeljük, paradicsomot, petrezselyem, zellerzöldet, levélszárait, használatkor, felforraljuk, majoránnával, felszeletelt, elkészítése, zellergumót, pasztinákot, tisztítsunk, háromnegyed, zamatosabbá, póréhagymát, felaprítjuk, kelkáposzta, lereszelünk, tetszőleges, egyujjnyira, csavartetős, utántöltsük, robotgépben, vöröshagyma, konyhasóval, zöldségeket, zöldpaprika, zellerlevél, lereszeljük, csomagokban, turmixoljuk, kicsumázott, zellerzöld, valamennyi, húsdarálón, hozzávalót, elkeverjük, hozzávalók,
© 2013 TVN.HU Kft.