|
|
|
... kisebb üvegekbe rakjuk. Légmentesen lezárjuk, és egy napra szárazgőzbe tesszük.
Fűszeres paradicsomlé télire
Hozzávalók: 3 kg paradicsom, 1 csokor petrezselyem, 2 szál zellerlevél, kakukkfű, tárkonylevél, só.
Elkészítése: A paradicsomot negyedekre vágjuk, megfőzzük és áttörjük. A zöld fűszernövényeket apróra vágjuk, hozzáadjuk a paradicsomléhez, és 8-10 percig... |
2010-07-31 10:46:31 |
|
|
|
|
|
|
ozzávalók 4 főre
* 10 kg uborka
* 5 l víz
* 5 dl ecet
* 5 csapott ek durva szemű só
* 5 csapott ek cukor
* zellerlevél
* mustármag
* egész bors
* kapor
* borsikafű
* babérlevél
* torma
* cs... |
|
2010-07-06 16:57:14 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalók 4 főre
* 10 kg uborka
* 5 l víz
* 5 dl ecet
* 5 csapott ek durvaszemű só
* 5 csapott ek cukor
* zellerlevél
* mustármag
* egész bors
* kapor
* borsikafű
* babérlevél
* torma
* csípős paprika (annak, aki szereti)
* szalicil
díszí... |
2010-07-06 13:29:25 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyemnek, de különösen finom és kedvelt a zellerkrémleves. Nyersen saláták készítésére használható. Fűszerezhetünkvele főzelékeket, mártásokat, salátákat, húsos, tojásos ételeket is. Az őrölt zellerlevelet túróval kikeverve, kenyérre kenve fogyaszthatjuk. Csak módjával használjuk, mert fanyar íze elnyomhatja más ételek ízét. Amikor már elkészült az étel, a zellert mindig do... |
|
2009-09-19 13:43:49 |
|
|
|
|
|
|
... kockára vágott burgonyát és a csipetkét, s közepes lángon készre főzzük.
Tarkababgulyás
Hozzávalók: 25 dkg nagy szemű fejtett bab, 40 dkg burgonya, 1 füstölt köröm, 1 ág zellerlevél, 1 babérlevél, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 nagy sárgarépa, 1 petrezselyem, 1 közepes fej vöröshagyma, 8 dkg húsos szalonna, 1 púpozott kk. pirospaprika, 2 ek. száraz csipetke, késheg... |
|
2009-08-07 00:22:03 |
|
|
|
|
|
|
... *
Bográcsgulyás
Hozzávalók:
50 dkg marhalábszárhús, 1-2 nagy fej vöröshagyma, 6 dkg zsír,
1 késhegynyi fokhagymakrém, 2 csipet köménymag, 1 zöldpaprika,
1 paradicsom, 1 zellerlevél, 1 púpozott evőkanál pirospaprika,
60 dkg tisztított krumpli, 2 evőkanál száraz csipetke, só.
Elkészítés:
Először vastagon kizsírozz... |
2009-07-27 19:11:15 |
|
|
|
|
|
|
... *
Bográcsgulyás
Hozzávalók:
50 dkg marhalábszárhús, 1-2 nagy fej vöröshagyma, 6 dkg zsír,
1 késhegynyi fokhagymakrém, 2 csipet köménymag, 1 zöldpaprika,
1 paradicsom, 1 zellerlevél, 1 púpozott evőkanál pirospaprika,
60 dkg tisztított krumpli, 2 evőkanál száraz csipetke, só.
Elkészítés:
Először vastagon kizsírozz... |
2009-07-27 19:11:06 |
|
|
|
|
|
|
... tojás
3 evőkanál kukoricaolaj
3 evőkanál szójaszósz
diónyi friss gyömbér
1 evőkanál kukoricakeményítő
3 chili paprika
1 csokor újhagyma
1 csokor zellerlevél
só
őrölt fehér bors
a hal sütéséhez olaj
A harcsafilét megmossuk, lecsöpögtetjük, 2 cm-es kockákra vágjuk, és meghintjük sóval, borssal, kukoricakeményítővel. W... |
2009-07-27 15:11:30 |
|
|
|
|
|
|
... tálaljuk.
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc.
Bakonyi kacsa
Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 60 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csapott kávéskanál majoránna, 1 nagy csomó petrezselyemzöld, 3 szál zellerlevél, 1 evőkanál mustár, olaj, 1 dl tejföl, só.
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát, a félbevágott gombát olajon üvegesre pároljuk. Belekeverjük a feldarabolt kacsá... |
2009-07-10 17:49:01 |
|
|
|
|
|
|
... felkockázzuk, vagy karikázzuk. Megmossuk a zeller zöldjét, s a felét finomra aprítva félre tesszük. A felforrt leveshez hozzáadjuk a földarabolt zellergumót, póréhagymát, répát és a vágatlan zellerleveleket. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Addig főzzük (ez legalább 2 óra), amíg a hús meg nem puhul. Közben néha megkeverjük, s szükség esetén adunk még hozzá vizet.
A megfőtt hú... |
2009-05-19 18:45:11 |
|
|
|
|