|
|
|
... és beindítják a petefészek és gonádok működését.
Zellerzöldlé: Zellerlevet készíthetünk úgy friss levélből, mint szárított zellerlevélporból. Apróra vágunk 1 marék friss zellerlevelet, hozzáadunk 4 evőkanál vizet és a turmixgéppel összeturmixoljuk. 15 percet állni hagyjuk, majd 4 órán belül kicsi adagokban elfogyasztjuk. Ha kellemesebb italt akarunk belőle készíteni öss... |
2019-04-02 14:26:10 |
|
|
|
|
|
|
... margarin
1 késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés
A vöröshagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a fehérrépát megpucoljuk, a répákat feldaraboljuk, a zellerlevelet felaprítjuk.
A leveshez valókat - a vizet, a hagymát (egészben), a sót, a leveskockát, az ételízesítőt, a borsot, a fokhagymát (egészben), a sárgarépát, a fehérrépá... |
|
2018-10-22 15:47:35 |
|
|
|
|
|
|
...
A petrezselyem és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórok.
A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt vöröshagymát teszünk.
Ha a szárazbabhoz főzésközben fél zöldp... |
2018-08-23 10:39:02 |
|
|
|
|
|
|
... vízbe. Főzés közben tűpróbát ajánlok. Ha megfőtt, a fóliát lehámozom, az olaj miatt könnyen lejön.
Szeletelem, mint a bagettet.
2.
A petrezselyem-, lestyán- és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc galuskájába ... |
|
2018-08-04 17:49:09 |
|
|
|
|
|
|
... margarin
1 késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés
A vöröshagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a fehérrépát megpucoljuk, a répákat feldaraboljuk, a zellerlevelet felaprítjuk.
A leveshez valókat - a vizet, a hagymát (egészben), a sót, a leveskockát, a vegetát, a borsot, a fokhagymát (egészben), a sárgarépát, a fehérrépát és a... |
|
2018-05-22 23:41:00 |
|
|
|
|
|
|
... másfél liter vízzel.
Amíg felforr, elkészítjük a gombócokat. A darált húst megsózzuk, és fűszerezzük őrölt köménnyel. Hozzáadjuk a tojást, a rizst és az apróra vágott zellerlevelet.Ezután vizes kézzel kb. 2 cm átmérőjű gombócokat formázunk a masszából.
Ha felforrt a leves, közepes lángra tesszük, majd óvatosan beleeresztjük a gombócokat. Ekkor hozzáadjuk ... |
2018-03-16 00:17:27 |
|
|
|
|
|
|
... forrásban lévő vízbe. Főzés közben tűpróbát ajánlok. Ha megfőtt, a fóliát lehámozom, az olaj miatt könnyen lejön. Szeletelem, mint a bagettet.
3. A petrezselyem-, lestyán- és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc galuská... |
2018-03-10 00:29:45 |
|
|
|
|
|
|
... másfél liter vízzel.
Amíg felforr, elkészítjük a gombócokat. A darált húst megsózzuk, és fűszerezzük őrölt köménnyel. Hozzáadjuk a tojást, a rizst és az apróra vágott zellerlevelet.Ezután vizes kézzel kb. 2 cm átmérőjű gombócokat formázunk a masszából.
Ha felforrt a leves, közepes lángra tesszük, majd óvatosan beleeresztjük a gombócokat. Ekkor hozzáadjuk ... |
2018-02-13 23:43:31 |
|
|
|
|
|
|
...27 konyhai tanács
1. A petrezselyem és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórok.
2. A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt vöröshagymát teszünk.
3... |
2017-12-27 17:02:56 |
|
|
|
|
|
|
...
1. A petrezselyem és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórok.
2. A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt vöröshagymát teszünk.
3. Ha a szárazbabhoz főzésközb... |
2017-12-05 07:26:38 |
|
|
|
|