|
 |
|
... is, így mérsékli az elhízás kockázatát. Ezzel nemcsak a daganatos betegségek, de a szívbetegség és a krónikus gyulladás kialakulásának ... |
2020-11-02 17:25:28 |
|
|
|
|
 |
|
A zellert fogyaszthatjuk nyersen salátákba, lének, főzetnek, tinktúrának, bornak, vagy szárított formában (porítva) készíthetünk belőle akár turmixot is. Néhány népgyógyászati recept zellergumóléből, főzetből, tinktúrából és borból melyekből különböző gyógyitalokat tu... |
|
2020-10-15 00:48:57 |
|
|
|
|
 |
|
... ásványianyagokban (kálium, cink, magnézium, foszfor, vas), B1, B2, B6 , C -vitaminokban, valamint folsavban, aminósavakban, gonadotrop fitohormonokban és élelmi rostokban.
A zellert fogyaszthatjuk nyersen salátákba, lének, főzetnek, tinktúrának, bornak, vagy szárított formában (porítva) készíthetünk belőle akár turmixot is.
Zellerlé készítése
Zellerlevet... |
2019-10-04 18:11:40 |
|
|
|
|
 |
|
... kínálok hozzá.
A maradék főtt húst ecetes tormával, mustárral fogyaszthatjuk el, vagy második fogásként főtt burgonyát, gyümölcs- vagy zöldségmártást kínálhatunk hozzá.
Megjegyzés
A levesbe főzhetünk egy szem burgonyát is, én nem szoktam belefő... |
|
2018-09-22 23:55:06 |
|
|
|
|
 |
|
... konyhának. Ki többet, ki kevesebbet tesz a húslevesbe, és szinte mindenki tudja, hogy magas vitamin és ásványi anyag tartalma miatt nagyon egészséges növény. Vízhajtónak is kiváló. Fogyaszthatjuk nyersen és főzve egyaránt.
Tápanyagban gazdag, nedves talajra van szüksége, és a vetésforgóban az el... |
|
2018-03-25 20:33:43 |
|
|
|
|
 |
|
...
Nagyon vigyázz vele!
Sokszor melegítünk újra ételeket, és akár második, harmadik alkalommal is fogyaszthatjuk őket. Viszont akadnak olyan ételek, amelyekben a szervezet számára káros anyagok termelődnek, ha felmelegítjük, és az újramelegítéssel elvesztik tápértéküket is.
Összegyűjtöttük ezeket:
Spenót -Kapcsolódó képEdd meg a spenótot azonnal,... |
2018-01-23 11:32:21 |
|
|
|
|
 |
|
... tetejéről és aranybarnára pirítjuk.
Tipp:
Kínálhatunk hozzá burgonya pürét, párolt rizst, de önálló fogásként is megállja a helyét.
Hidegen va... |
2017-11-25 19:48:08 |
|
|
|
|
 |
|
... kipróbálni akár fasírt, akár sült, grillezett vagy párolt formában.
Bárány vagy birka
Birka vagy juh néven ismerjük, fiatal, egyévesnél ifjabb példányait pedig bárányként fogyaszthatjuk el tavasz tájékán. A legfinomabb a még szopó bárány húsa, ezt tejes bárányként kapjuk meg az erre szakosodott boltokban. A bárány általában 8 hetes kora táján kezd el füvet fogyaszt... |
2017-04-15 23:03:25 |
|
|
|
|
 |
|
Az alma az egyik legkedveltebb gyümölcsünk, többféleképpen is fogyaszthatjuk. Fogyókúrához is kiváló, amellett egészséges, salaktalanít és fitté varázsol.
1. nap
Ebéd: Burgonyakrémleves (382 kcal)
Meghámozunk 35 dkg burgonyát, 10 dkg zellert, felaprítjuk. Két almát is összevagdalunk, és mindezeket megpirítjuk 1 tk olajon. Felöntjük 5 dl zöldséglevessel, és tize... |
2017-01-24 15:51:08 |
|
|
|
|
 |
|
... rohanni fogunk a piacra
zellergumóért.
Szinte bárhol beszerezhető, nem drága, sokféle recept szerint elkészíthető, és tetőtől
talpig, a levelétől a magjáig fogyaszthatjuk. Ráadásul már Hippokratész is úgy tartotta,
hogy a nem túl szép gumó az idegrendszer nyugtató csodaszere. Nézzük, mi mindenre
jó még ezen kívül:
karbantartja a veséket... |
2016-01-18 14:24:59 |
|
|
|
|